October 11, 2011

Strong and Limit.

I just read one of the entry in Fatin Suhana's blog. you can click on her name to see her by urself because she is really beautiful. but sayang lah to guys out there because she's already taken. if i were a guy, if and only if okey. tapi aku ni pompuan. semestinya aku ngorat die! harharharrr! :D

ouh. teros terlupa nak habaq mai. her entry inspired me to write something about this.


Strong


hah? Strong? kuat? kuat ada otot? badan yang tegap?
ehh..bukan bukan. ini kuat di dalam. :) pinjam ayat FS.


Do you know the disadvantage of being strong?

it's when people know that you are strong,
they think it's okay to hurt you,
over and over again.


terasa diperlekehkan dan dipermainkan. diperkotak katik kan. rasa macam diri tak penting.

semua orang ada limit sabar dia. limit kekuatan hati dia. talking about limit teringat pula sesuatu.

alkisahh..I have a friend yang aku tak tahu mana dia campak kemarahan dia. banyak kali dia kena kacau then buli. I mean buli secara bergurau lah oleh kawan sendiri. tapi kalau orang yang bergurau tu kena macam tu kompem kompem dah naik angin sebab gurauan yang melampauu. sometimes I heard people called him pondan and he doesn't care. he just smile. and his smile seriously meruntun jiwaa lah wa cakap. memang dalam list future husband okeyy! jk. ;P  *teringat pulak kisah yang memalukan.*

limit kesabaran dia betul betul tinggi. and he only mad bila pada masa yang sangat sangat perlu je. macam bila dia pertahankan adik dia dari di buli budak jahad. macam hero kann? hewhewwww :D  *angkat angkat kening.*

itu limit kesabaran dia. orang lain pun ada limit dia. ada yang tinggi (macam dia). ada yang rendah. (macam aku. -,- ) tapi tetap ada je yang tidak mengendahkan limit tu dan fikir dia boleh buat apa dia suka kat orang lain. diaorang jawab apa tau,


ada aku kisah? sikit pon tak herannn.


well yeah I know u have soo many many many acquaintances yang petik jari boleh jadi kawan. tepuk tangan boleh jadi bestfriend. hentak kaki dah bole jadi kekasih hati. *eh. macam lagu bila gembira lak. =.=' *
tapi sampai bila nak uji kesabaran semua orang sekeliling korang?

yang mangsa tu I know how the feeling is bila diperlakukan begitu. apa boleh buat? untuk tegur yang mereka dah melebihi limit kesabaran memang jarang ada yang nak buat melainkan yang suka straight to the point. itu bagus. bagi yang lebih suka menawarkan senyuman bila diperlakukan begitu,


marilah kita bina tembok concrete supaya limit itu tidak boleh dipecahkan. 
ayuh! :)


bukan tak berani nak menegur. tapi kita sendiri takut orang tu geram ditegur begitu. lebih teruk lagi kalau digelak gelakkan lagi. lagi sakit hati. anggap je lah praktis untuk bila dah kerja nanti. mana lah tahu dapat majikan hati panas memanjang kan..

ini last ni. dah nak habis bebel dah. peringatan untuk diri aku juga. let's think with deeply. 


kalau tak sabar siapa yang rugi?
kan kan?
jeng jeng jenggg! 


thanks for read dan salam. :)

No comments: