January 31, 2012

Barang dan pemilik yang sehati sejiwa. Romantis.

Minggu lepas dan minggu ni agak sadis sedikit garu garu, eh. gara gara lah. sadis sedikit gara gara lappy yang sakit agak tenat tu. maka hari ini telah pun saya menghantarnya untuk di brain wash. uh. sengaja salah lagi. lappy dihantar untuk di cuci cuci kasi kilat sikit dalaman dia tu. dalaman bersih, lappy pun sihat lah nanti. :)  Insyallah..
terasa sia sia dua puloh lima hengget beli cooling pad. kononnya rela buang duit lebih sikit demi lappy. tapi kalau tak digunakan rasa bengang lah kan.


sambil update ni asyik batuk batuk macam sakit apa jee. lepas tu dengan hidung kadang tersumbat.
tak apa, tak apa. sakitkan penghapus dosa. ni mesti sebab banyak dosa lah ni. hohoho -.-'



macam sehati dan sejiwa bukan? lappy dan pemilik lappy sama sama sedang sakit. romantik lah haiihhh...



baru balik dari menghantar lappy.  ;)


terima kasih teman sebilik saya yang sangat baik hati kerana meminjamkan lappy anda.
anda sangat ohsemm! XD

tak sabar nak balik sebab banyak betul benda yang nak dibuat balik nanti. harap harap berjalan lancar semuanya tanpa ada apa apa aral yang melintang.
orang sakit memang skema semacam yeh ayat dia? -_______-'

okey dah. nak sambung batuk batuk depan facebook sambil dengar lagu.



terima kasih kerana membaca dan Assalamualaikum. :)

January 29, 2012

1st and the last time this semester.

Setelah lepas sorang, sorang berdolak dalih untuk pergi dan tidak pergi. lastly tinggal kami bertiga je yang keluar jalan jalan. sebenaqnyaa..shh..don't tell this to ainy. aku pun macam tak semangat nak pergi bila ramai tak mahu dan lepas dapat tahu tentang..


but I have no choice sebab aku adalah driver. -.-'
joking! I do really want to go lah. bukan sebab apa apa pun. seriously. cuma tiba tiba macam macam berlaku. dan pagi tu tekak sakit petanda nak demam.




we do a lot of window shopping.
going to two places. Ipoh Parade and Jusco. dan orang lain yang nak membeli belah, orang lain yang pegang beg shopping lagi banyak. dahsyaattt bukan? tak yeh? memang aku kaki shopping yeh? okey fine.


inilah dia kawan saya, Bedah. ;D





jalan jalan pergi MPH dengan Popular. nak beli buku guna voucher kata mereka. aku numpang nengok je.






dah habis dalam dilemma nak beli novel apa, pergi survey kedai oren S&J nak try cari beg dari jenis kain yang simple gilee tapi yang ada terlalu besar macam nak simpan budak 10 bulan dalam tu. so jalan cuci mata tengok barang comel je laa.






sempat juga balik tu menyimpang pergi bertandang UTP sekejap. haha




secara ringkasnya itulah alkisahnya. tapi cerita tak ringkasnya macam macam jadi. terserempak JPJ, parking secara haram. ommo. semakin menjadi bila semakin besar ni kan.

jadi inilah dia. the first and the last time outing for this semester. and I bought a new hand bag for myself menggantikan hand bag yang punyai memory tersendiri tu yang agak dah buroks tu. finally. bertukar juga begnya. dan juga beberapa helai baju kat FOS yang shomey shomeyy dan ceria tu. ada less, sebab tu beli. kalau tak harharharammm nak jenguk.



Terima kasih atas kesudian membaca. Salam. :)

January 27, 2012

Kamu Very Important Person.

Assalamualaikum.

Memiliki laptop tapi sering mati bila empunya laptop tengah syokk tengok movie pluss online sekali membuatkan hati baran, sama sahaja macam macam bila 'VIP' kita malam tadi tidak datang malahan boleh bersuka ria. bagus ini punya orang.


EHEMM!



sila bertanya kepada orang yang lebih mengetahui sebelum menyebarkannya supaya tajuk ini menjadi lebih panas macam nugget goreng yang bakal group kami jual untuk DiskFest nanti. just kidding! :D
ouh yeah. silalah jenguk gerai kami kalau anda berada berdekatan dengan fakulti kami nanti. ewahh. macam semua orang tahu je keberadaan aku ni siap nak menjemput orang. dirahsiakan. sekian. ;D


jadinya malam tadi kasihan kepada yang terpaksa menunggu selepas test. patutnya boleh balik bilik or rumah then baringkan kepala yang sakit sebab perah otak or online or tengok movie orrr dengar radio online DJ Gunsou Meow Rero Rero kita. Tapi masa tu semua dibuang untuk menunggu orang tu yang memang tak nak datang.

minta penjelasan tapi tak nak bagi. tujuan meeting tu diadakan bukan nak menuding jari nak tunjuk salah siapa siapa.


wahai kamu, you know who I'm talkin about right? 

yang mencabar mahu jumpa face to face tu siapa agaknya? walaupun terang berderang dengan cahaya spotlight putih ramaiii yang agak kurang senang dengan kamu tapi rakan kamu menasihati kami untuk tidak boo or buat benda yang tak patut pada malam semalam sebab kamu seorang dan kami ramai. kenapa berkamu kami nih? -.-'

we just want the explanation. okey tu je. mungkin sedikit nasihat yang agak keras akan dilemparkan tapi dude. kata muhasabah diri. tapi tiada kesan apa apa pun? or you didn't really know the meaning of MUHASABAH tu. sila google meaning then think about it again okengg.

sekian. terima kasih membaca dan salam. :)

January 24, 2012

23 Jan 2012 Pantai Jeram. Sesak!

Haritu dah makan seafood tapi tak dapat nak makan kat tempat yang kitaorang nak sebab terlalu sesak kat situ dampai panjang orang beratur. So semalam membalas dendam dengan pergi tempat tu sekali lagi and finally dapat juga makan kat situ. :D itu pun selepas 2 jam lebih menunggu. -.-'
sementara tu mulalah tangkap gambar. :)


sebab sesak, ada yang duduk tepi laut menikmati panorama.
cewahwahh..











jika anda mencari gambar makanan maafkan saya sebab terlalu asyik melayan makanan seafood sampai tak sempat nak tangkap gambar. hehehe...
daripada makan kat tempat semalam baik makan kat tempat yang haritu sebab lebih sedapp! 

sekian sekian. salam. :)




Red Dress From Him.

Assalamualaikum.

terbangun lepas dikejutkan boifreenn yang nakal. Nero! kucing saya berlagak macho plus matang tuh. dekat rumah di lah pakwe saya. harharr.. kucing pun boleh buat jadi boyfriend kan? -.-'
tak tahulah kenapa terlebih sayang kat si ekor kontot tu.

alang alang dah terbangun awal ni, bawa dia makan kat luar lepas tu terus online update blog yang almost seminggu tak berusik ni.

Nak buat dua entry. this one is more about me. entry yang emo emo gituu. kot. second one is about my family.



thanks to my cat for make me wake up from my dream. terima kasih sangat sangat sebab ada pelakon tanpa izin dalam mimpi aku tu selalu je masuk and I dont know why.

I once asking my friend mana nak tahu tu mimpi yang orang duk kata ada makna tu and yang mana satu mimpi mainan syaitan tu? I already have the answer. maybe lah tu jawapannya. not sure. sebab tu tanya si kawan tu. tapi dia gelak je. dan aku macam aaa....


bila dah masuk dalam mimpi satu perkara tu mostly it won't happen in our life.
begini mimpinya,



malam tadi termimpi ada lah sorang tu, lets call him ehem.
dalam mimpi tu it was like macam real life sekarang. aku dengan ehem tak berkawan. itu yang dia nak. not me okay. and suddenly I got a red dress from him and I was like, dia nak bagi awek dia through aku ke apa ni? -.-'  but nope. It is for me. terasa betapa terharunyaa. wahhh. bahagia gila.
ehem tinggalkan note suruh pakai this night and he will pick up me. so, tahu je lah mimpi. tiba tiba aku dah bersiap dengan baju tu and walaupun masa tu malam tapi sekeliling semuanya warna putih. lepas sekian lama tak jumpa. setengah tahun dah kot. dapat pula berjumpa.
and we walk, we talk. tersipu sipu malu. :)  ceth. macam haramm jee. -.-


tiba tiba bum! kucing mendarat atas katil dan aku terjaga. pakwe ku jeles. HAHA :D





so there it is. ini bukan first time ehem duk muncul dalam mimpi aku. I believe anything yang kita mimpikan tu takkan jadi betul betul. ye lah I know dia takkan bagi red dress, nak pick up aku and we meet again after a long time. maksud aku, I don't think we will meet each other, we will talk nicely  macam masa muda muda dulu. -.-'
mimpi tu kan macam angan angan juga tuu.

sayangnya ingatan yang duk melekat kat pale otak ni almost everything is about ehem. sebenarnya sebelum jadinya benda kawan tak kawan tu, I already planning macam macam benda. for my class reunion and gathering. things that I would like to do to ehem. bila dah jadi macam ni semuanya hilang. terus lupa langsung.

mesti dia terasa, masa muda ku dibazirkan oleh dia. HAHAH dah macam drama sebabak dah.

January 22, 2012

Treat our stomach after a long long day.

Semalam perkara yang selalu akan buat bila balik sebab ni alasannya kenapa kena balik rumah. bangun awal pagi, mandi cepat cepat, buboh bedak kasi tebai tebai, chop chop chop! naik kereta and zoom! pergi DEMC. dah macam rumah kedua, dah tahu selok belok tempat tu.

view dari tingkat dua.

tapi yang agak terkezut sesampainya di sana dan dengan confident pergi kat kaunter nak daftar diri ada appoinment with ehemmss tapi akak akak jururawat tu kata,



"Doktor cuti. Tak ada yang call telling you that?"



dan aku seperti tergamam tergumam di situ. say what what? kalau ada tak adalah saya mucul kak. just a week before that tukar appointment date through calling dan tukang jaga kaunter appointment tu tak habaq ceq punn. sabaq je lah.
instead of mama teman dan menunggu aku, aku dengan si-tembam-macam-kakak-dia yang teman dan menunggu mama. nasib baik ada penyelamat keadaan. :)


kisah Ali Bin Abi Talib.
truth story okay. and it's not a novel.

its like 3 hours menunggu. lepas tu jalan kejap dan balik tu lak shopping sikit. :)


jalan shah alam kosong? o.O
don't worry.
jalan ni memang tak banyak kereta.

Oreo Crunch.
mama belanja.
time kacih mama. :)

bagi budak ni minum air mama, Jasmine Tea
terus muka dia berubah.
HAHA :D
jahad betol kakak dia ni.

lepas buat muka gilagila then we do the nude face.
sucinyeee muka. :)


siang tu dah siap simpan perut tak makan nasik. breakfast McD then makan eskem je. malam tu paling membahagiakan perot kami semua. :)


baru makan semalam perut dah mintak mintak sekali lagi.

p/s to kak piqa if you read this. 
tolonglah jeles kami makan besar semalam. 
harharharr..




January 17, 2012

15 January 2012 Burp.

Assalamualaikum.


Hujung minggu yang lepas memanjakan perut yang kian buncitt ini dengan makan kat luar. bukan selalu pun. >.<
are sure about 'bukan selalu pun' tu? -.-'  hehe





going to Foodie's Fare Restaurant. the place was not bad. makanan pun sedapp.  :)
ouh. lupa. saya ni peminat makanan yang tegar. dan peminat makanan yang tegar sentiasa kata sedap pada makanan yang di makannya. HAHA ;D

but seriously makanan Foodie's Fare sedap. Even though the restaurant is more to western. western ke? I'm not sure. but the place is more like barat barat. macam kalau orang yang wajib makan nasi fikir banyak kali nak pergi restaurant ni sebab nampak macam sediakan chicken chop dengan mushroom soup je bila tengok dari luar. -.-'

Foodie's Fare Fried Rice




tak sempat nak tangkap makanan yang lain sebab tahu tahu je dah licin pinggan masing masing. betapa tingginya minat kami kepada makanan. :D   macam tak kena ayat tu. or should it be like this, betapa seronoknya kami melahap makanan. XD

pulang dengan hati yang senang dan membawa pulang kekenyangan.

January 16, 2012

Si Budak Baik.

Pernah tak dah duduk dekat meja yang penuh dengan buku tersusun niat nak study.


alahaii baiknya aku ni. :)







lepas tu pusing belakang.






jeng jeng jengg...





roommates tengah online. 






aku baru je tutup laptop. 

takkan nak on balik?




terasa di psycho oleh roommates yang sama selama 4 semester.



aaaa...




bila dia nak study ni? -.-'





Semester ni tak ada pun keluar jalan jalan. terasa baik sangat betul diri ini. :)  *sekali lagi puji sendiri*
kalau pointer masih rendah juga bukanlah sebab asyik keluar. maknanya memang saya ni kurang pandai. 




"Mama pilih nak qila duduk rumah jadi bibik sampingan malam malam pakai baju kelawar atauu...





......








kahwinkan cepat!"





harharharr.. :D
sekadar propaganda. jangan lah bulat bulat percaya kata kata tu. -.-' lurus betul kalau percaya. 
dann..aku tak ada baju kelawar. Assalamualaikum. :)


senyum macam ni teros ramai yang add. XD

dah. aku tahu reaction korang bila baca caption gambar tu. macam ni..



euww minah ni. perahsaann!


=.='








January 15, 2012

Hantar Rumah Orang Tua.

Assalamualaikum.

such a nice day that I have today.  :)  actually almost everyday. not only today.

Sedang asyik study tadi, cewah wahh. Tak adalah asyik sangat sebab tak dapat nak jawab banyak soalan.  -.-' tak apa. usaha tangga kejayaan. :D sila sambung kembali,
tengah study sambil tu dengar radio. lepas tu terdengar ada sorang macik ni cakap tentang hantar parents pergi rumah penjagaan orang tua. dia kata,


"tak apalah hantar mak bapak pergi rumah orang tua. apa salahnyeee? pagi kita hantar, petang kita ambil. macam sekarang ni. parents hantar anak mereka pergi taska. pagi hantar, petang ambil. sekurangnya diaorang gembira ada kawan kat sana. kita hantar pagi then ambil petang tu. tak salah pun."



it is not exactly like that all the words that she said tu. tapi itulah isi isi dia. menekankan isi hantar pagi, ambil petang tu.

and I was like..aa..
even though it is not the whole day and the rest of their life kat situ tapi macam something wrong somewhere tentang apa yang dilakukan tu.

mana dia tahu parents happy bila kena hantar pergi rumah penjagaan orang tua tu cuma sebab dia ada kawan?
zaman sekarang memanglah parents hantar anak anak pergi taska. dah masing masing kerja siapa nak jaga kat rumah. itu sekarang punya cerita. dulu ada ke macam tu?
"ibu dengan bapak nak pergi tanam padi ni, duduk taska elok elok yeaa."  -.-'


apa punya pemikiran? lucunya dunia ni.




apa salahnya biarkan ibu dan bapa yang tua tu kat rumah sepanjang hari?
lain lah kisahnya kalau mereka dah terlalu tua dan sakit. memang kena ada yang menjaga.


lagi menyakitkan hati bila dapat tahu ada yang hantar terus bulat bulat suruh rumah orang tua tu jagakan then tak ambil langsung dah.  :'|



Rasulullah s. a. w. bersabda,

          "Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya
 akan tinggal bersama aku (Nabi s. a. w) di dalam syurga."

January 14, 2012

Acoustic Fever. AF

Firstly nak bagitahu aku bukan masuk pun pertandingan ni sebabb obviouslyy, I have no talent on that. kannn.. :|
tapi ada je yang suara lebih kurang macam aku boleh masuk final. ini sangat pelik. -.-'








tak banyak pun yang boleh dicerita but I do really like the winner of this competition. The Misai. :)



January 11, 2012

Blood Donation. Two years? This is very sad.

Sepatutnya menjadi hari yang eksaitedd lagi menyeronokkan :D
 tapi.. people are going to call me crazy if they know why am I a little bit sad today. :(
bukan little but really really sad lah.

lepas dah pose sana dan sini, shooting gambar kelas dengan Catalia Creative. ehem! macam kenal je kan company photography tu? harharharr.. ;D wait, mari menjulingkan mata sikit dengan gambar yang sempat di ambil selepas meminta tolong abe Catalia kita tangkapkan guna camera sayaa. mekaceh abe. :)




kebetulan buat photoshoot dekat dengan banggunan OM yang baru lagi megah tu, ada blood donation. faham je lah si Aqilah ni pantang tahu ada benda benda tu. like usually dengan rasa suka dah guhumbiranya volunteer kan diri. It will be going my third time to do this blood donation and I do really excited about it. :D

but it didn't happen like I thought it would be. I have a doubt about this question masa isi borang. should I tick YES or NO? then the doctor asking me about the question that I leave blank tu. lepas bincang dan buka buku dia about blood donation tu dan aku tengok sendiri yang aku tak boleh donate for 2 years. ommo. ottoke? :(


why this happen? because I'm taking this kind of medicine that has given by my doctor.



so I have to wait for another 2 years. :'(





to donate my blood...  :''(






this is really sad. am I crazy for being sad just because I can't give my blood to other people? am I?
just leave it that question because to be frankly, I am crazy. done.

annyeonghi jumuseyo gwa Assalamualaikum. :)

January 5, 2012

Kawan. Baru tegur sikit dah melawan balik.

langsung tak menafikan kita as a human being, manusia di muka bumi ni tak terlepas dari buat salah dan silap.

bila seseorang tu memberi nasihat pada orang lain dan sometimes dia memetik sabda sabda Nabi dan rakan seperjuangan Nabi I always imagine that person mesti baik budi pekerti dia, sopan, bukan jenis mengata dulang paku serpih, bagus orangnya. :) sejuk hati, sejuk mata, luas tangan terbuka nak buat calon isteri atau suami.


malangnya lain yang aku nampak pada seseorang ni. 

sebab tu penting kadang kadang untuk kita ukur baju kat badan sendiri. betul ke aku guna pepatah tu?

susah nak jumpa orang yang muda dewasa atau kata lain remaja 20-an yang rajin menyampaikan pesanan Nabi dan catitan sahabat baginda dekat kawan kawan dia. tapi kalau perangainya macam aaa.... 
jadi tak rela aku nak tengok muka penyampai, sekadar memasang telinga untuk mendengar. 

pernah aku tegur si dia ni tapi dia lawan balik. bukan aku tak cakap elok elok. sebelum ni orang selalu mengata dia tapi aku tak lah termasuk dalam parti pembangkang ni. bila terkena kat hidung sendiri
hamekk kau! 

hampir hampir pupus keayuan aku ni nak tersebut perkataan yang.. you know what I mean kan? B word dan F word. penat okeyy menjaga mulut dari perkataan tu semua bila telinga ni jadi selesa dengan perkataan yang tak elok disebut tu. bukan perempuan je tak elok, lelaki pun nampak tak senonoh sebut perkataan tuh.



diharapkan kepada sesiapa yang mengerti dan mengetahui I just hope that someone can advice him dengan berkesan. kalau ramai ramai bersepadu lagi bagus. barulah dia tahu bukan seorang je annoy dengan dia. sebab dah terlalu ramai yang membentangkan tajuk ni bila jumpa.

itu sahaja. salam. :)

January 4, 2012

Kisah Skandal Dulu. 2

perut dah kenyang makan free lecturer belanja, rasa feeling semacam nak sambung cerita pagi pagi buta tadi. sementara tengah free ni kan. :)

tipu kalau kata tak ada hati dekat Abuuu bukan nama sebenar tuh.
aku rasa. aku rasalah. bukan senang aku nak rapat dengan manusia kat muka bumi ni. apatah lagi nak melayan. dia pulak dengan kepandaian memancing hati perempuan. no wonder kakak dekat office pun tak ambil kesah sangat pun pasal kitaorang. sekadar bertanya ada apa apa atau tak. tu je. then sakat sikit sikit.

berjela Abu hantar text kat aku. dia harap aku tak berubah dengan apa yang dah jadi tu. tak memaling muka bila jumpa atau buat bodoh atau tak senyum langsung.


memang sakit hati juga lama lama lepas lompat kegembiraan tu. tapi buat apalah nak macam tu. tak rugi apa pun kalau layan macam biasa. tapi dah tak macam sebelum ni lah. layan biasa biasa je. aku pun malas nak rapat rapat neh. buat apa? kejap lagi kena serang tak ke naya?

nesa is really a good girl. dia cakap elok elok dengan aku. comel je orangnya. aku jadi tak faham kenapa dia nak buat nesa yang cantik lagi comel tu macam tu. periang pula tu. aku ni? ahaks. jauh bumbung dari lantai. membosankan. plus gemok pulak tu.


beberapa bulan lepas tu aku masuk kolej then lost contact dengan dia. sebelum tu ada jugak texting.

memang aku maafkan. tapi untuk lupakan bukan senang.

kadang bila text dengan dia dan bila dia nak mulakan balik bunga bunga cinta dia, aku jadi macamm malas nak layan. nasib lah dia bila kena perli dengan aku. kalau perli pedas tu, adatlah. :) bukan aku tak boleh nak kawan dengan dia macam biasa. boleh. tapi kalau dia punyai niat nak start all over again dan kes ni pula melibatkan kesetiaan, aku macam..ummm. next time je lah. best of luck. :)

ouh yeah. pernah dalam setahun yang lepas dia ajak keluar. masa tu aku ada kat kolej. dia kata nak jemput keluar makan dengan family dia. aku tak ada hati pun nak join.
tak naklah gali lubang then silap hari bulan jatuh kat lubang tu.

sejak dari tragedi tu lah aku jadi lagi cepat meragui bila ada sesuatu yang tak kena walaupun sikit. dan ini juga memberi effect kepada relationship aku yang selepas itu. -.-'


tamat sudah novel pertama saya. tahniah yea pada diri sendiri. ;D harharharr..

sekian terima kasih.


kepada Abu. selamat berjaya yea dalam hidup. anda tu bukan muda lagi nak main main macam umur saya sekarang ni. kerja sungguh sungguh tau. :)

Kisah Skandal Dulu. 1

tak tahu kenapa tiba tiba kebelakangan ni terpanggil untuk menceritakan kisah yang lama ni. mungkin pemilik badan ada tegur kat facebook so terasa pula untuk ceritakan.


Tiga tahun yang lepas ada kenal seorang lelaki ni yang bernama Abu (bukan nama sebenar). selama kenal dalam 2, 3 bulan tu dia seorang lelaki yang sangat baik, Alhamdulillah..  :) kerja dalam satu company yang sama dan since we're not declared pun so kitaorang ni macam skandal-lah. tak tahu kenapa nak panggil our relationship tu macam tu padahal dia kata dia single and so do I.

tak lama lepas kerja tu company ada buat family day dekat satu pulau ni. dalam feri masa nak balik he asked for my handphone then he look at my pictures. I don't mind sebab tak ada gambar yang ehem ehemm pon. haha! :D jangan selekehkan pemikiran anda. -.-
to be fair I ask for his phone sebab nak tengoklah pula gambar dalam phone dia. aku tak mintak untuk pegang pun. dia yang pegang phone tu dan tunjuk sendiri gambar gambar dalam phone. semua gambar dia tunjuk. tiada pun gambar yang peliks atau folder yang mencurigakan dalam phone tu.


balik dari pulau singgah dekat Cameron Highland. sumpah sejuk sangadd sebab musim hujan masa tu. mungkin perasan aku memeluk tubuh sendiri. dan..be ready untuk detik yang sangat sweet. >.<
dia bagi the only one sweater yang dia ada at that time. aww~  :)
lepastu dia yang kesejukan. =.='

boys. take this note.
walau sekecil mana perbuatan baik anda pasti dipandang sweet oleh perempuan. :)


our relationship after that still macam biasa. walaupun jarak 5, 6 tapak tapi still gak message each other macam jaoh gile. apakah? -.-'

namun, cewahh. perkataan nerd. I don't know why I'm kind of easy to feel suspicious to some people. sebab tu kadang suka menguji kejujuran orang. about Abu case ni, aku memang rasa something wrong with him walau dia sweet macam mana pungg. walau semanis kopi terlebih susu mana pun ayat dia tuu, rasa macam sesuatu tak kena.

makin lama makin rapat ramai dah kata kitaorang couple. jawab dengan senyuman je yang mampu.


okey. hampir kemuncak cerita ni.
tak lama lepas tu dapat calling from this girl name Nesa *bukan nama sebenar*. dia mengaku dia girlfriend Abu. masa tu rasa, ouhh indahnya dunia! betul pulakk tekaan aku. kahkahkah! ;D
macam tak ada perasaan pulak. -.-'
dan cakaplah sejujurnya pasal Abu kata dia tak ada gf and so on then settle. :)

ingat dah settle. dia nak jumpa pulakk kat food court. dan Abu turut ada bersama tanpa mengetahui aku pun ada. tapi dia tahu yang dia sudah kantoi. nak bertekak jugak lah laki bini tu kat situ. rasanya aku tak dijemput pun tak apa. bentang karpet merah pun tak nak lah datang.

a few days after that Abu ajak pergi makan lunch dan meluahhhkan isi hatinya dan meminta maaf. aku macam aaa.......
orang dah minta maaf kita terima sajalah walau rasa agak tekanan jiwa dan emosi.


hari dah malam sangat. esok ada kelas. sambung lain kali. ;)

January 2, 2012

Melarat. Sampai Melibatkan Keluarga. -____-"

I dont know whats wrong with all my family members including mama and abah.
it's kind of weird okey. seriously. this is too much dan semakin melarat. one after one. rasanya family aku je macam ni. kott. but never mind. its not a bad thing pon. I guess.

sebenarnya, satu family dah gilee korean drama. gile. -.-'


semuanya mula dari drama First Wives Club which the story line memang macam aa..curang sana dan sini. watak permualaan semuanya tua tua. tak handsome pun macam bila gadis gadis di luar sana kalau nak pilih cerita korea. pilih yang comel je.
ini bermaksud cerita tu memang bestt! cerita lama. top drama series masa mula keluar dulu.




ada 100 lebih episod. sabor je lah. tiap kali balik rumah saja jee mama buat jeles sebab aku tak dapat follow cerita tu. -.-'

cerita yang cute dan sweet yang rasanya macam tak mungkin wujud pemuda se-sweet begitu dalam kalangan kita. kalau ada silalah kenalkan kepada aku. ahakss. ;P

Scent of A Woman

oihh. memang dah gila korea nih. makin naik gila bila kenal orang yang pernah pergi korea.
demam korea ni dah lama dah pun. tapi aku tak tertarik bila orang kecoh pasal cerita boys over flower, prince hour, princess hour. dan aku tak pernah tengok pun. sebab kalau dah tengok memang ketagih. assignment ke mana, makan entah ke mana, mandi entah ke mana, tidur pun dah lari masa. itu yang lemah.


49 Days.

Pumpkin Flower.

sampaikan kalau aku sebok nak tengok cerita melayu dikatakan aku ketinggalan zaman. oish. kesabaran di hati teruji. HAHA :D

abah tidak lagi ganggu dan berebut remote control astro untuk tengok channel history, discovery dan yang seangkatan dengannya. malah join tengok drama korean tu. wuhuu! :) ini amat tidak disangka okey.

by the way, aku dah sampai kolej dah pun. keseorangan dalam bilik pukul 3 pagi ni still tak tidur tidur. meluangkan masa untuk chatting dengan seorang sahabat yang punyalah susah nak chat kebelakangan ni. apatah lagi texting. diharapkan sahabat itu terasa. :)

okey bye. salam.

January 1, 2012

It's First Jan 2012 First Entry. :)

while writing for my assignment web programming which the title is 'My Dream', I can wrote anything I want macam dulu. cepat je tangan menaip. lain pula sekarang jadinya. apa sudah jadi?



Assalamualaikum.


tahun ni is not really a great year for me. there is more sorrow than smiling-lah.

  • my first semester is last two years which is the best semester for now because I do really love my besties. I miss them. :') 
  • second semester which start in 2011, even though I have no one sebab semua dah berpecah. tak ada bestfriend. but at that time ditakdirkan berjumpa seseorang. tak terasa kesunyian dan sentiasa di awangan. namun ditakdirkan pula berpisah. 
  • third semester semakin rapat dengan kawan baik yang baru. Alhamdulillah. :) kemana mana sentiasa bersama.
  • fourth semester which is now. semua kembali berpecah pecah. but we always try to gather together, luangkan masa sesama. so sweet bukan? ahakks. ;P


azam? tak pernah pun buat azam. but I already listing my dream. selepas 3 years I guess tak update impian. lama gilee. maybe sebelum ni suddenly almost all my dream dipenuhi oleh seseorang. so jadi manja pulak.

now it is time to stop depend with people. tapi saya manusia. tetap lemah dalam beberapa sudut.

tak nak cakap besar, bukan nak berharap, jauh sekali nak menunjuk. I'll try to do my best for anything that come after this. Insyallah.

I'll try to smile like this. always. :)
boleh ke?

ouh lupa. apa yang sorrow sangat tu? you know what it is. cuma redha sahaja apa yang dah jadi. nothing I can do and I'm not in school anymore. being childish. mampu luahkan kat blog. itu pun secara berlapik. we don't want any controversy here kan? ;P

thanks for read. salam.