June 26, 2014

I am a good girl *mukasuci*

Assalamualaikum XD

senyum tu kan sodokah. walaupun sambil taip ni tak senyum pun tapi anggap je la aku bagi salam tu sambil tersenyum sampai tertutup mata. :P

dalam duk dilemma tak sudah last post haritu tetiba dapat jugak balik sebab mama comel tersayang tanya, tak balik ke? lajuu je amek baju sumbat dalam beg capai kunci start kete isi minyak 40hengget zupp balik rumah. >.<


muka happy nak shopping baju ghaye



semester ni im being such a good girl.
tak de carik gaduh. tak ada bad mood memarah tak tentu pasal. tak de ngumpat sebab most of my time i just sit at my room, doing my fyp. lepastu kalau tak puaih hati ka, tak suke ape ke i just keep it by myself. i am controlling myself dengan sangattt baik. :O  takjub dengan diri sendiri. haha sungguh tak percaya.


ada 3 kemungkinan:

  1. sebab dah tua so behavior tak sementah dulu. eceh!
  2. sebab something that has changed
  3. sebab ni semua sokojap jo. next sem datang balik le perangai tu. 
cont. 1. bila dah tua sedar tak sedar kadang dah rasa malas nak layan negativiti diri sendiri dengan sekeliling. bila malas jadi pasif sikit la berbanding masa muda duluu. 

cont. 2. bila ada ubah something in daily life or ubah status kee. hiks *malugedik* besar probability dia nak jadi penyebab kenapa jadi baik semacam ni. 

cont. 3. tak tahu which one but for sure i was hoping that good girl will stay more longer. lagi best kalau dia tak pergi langsung. but me, myself just convince myself that this is only temporary. harharharr. see just in a few days lagi this good girl might be gone mad. joking! 



sebenarnya nak post something yang bermanfaat dan berfaedah or critics on current news macam pasal mak budak OKU tapi mood tak sampai. next time maybe. 
till then. nak nyanyi lagu all of you. kbye. toddles.



June 20, 2014

short update #serabutserabai

Dah lama tak tulis sampai rasa kekok. Rabu next week dah start first final paper and yet I still cant believe that my fifth semester going to be end like 20days more. Serious tak percaya. Jasin ni pun tak habis explore lagi padahal kecik je pekan Jasin ni.

Andd..


Sebab study week tak ada so I have some problems with myself and with my own self only. Rasa hati macam nak balik tapi takut tak cukup hari je nak study and plus I dont even hve money bila dah balik sini balik. Habis kat minyak dengan tol pergi balik puncak je nanti. Nak berjimba I told ya I've got no money left yoo. Nak balik rumah nenek and again money.


I feels like to spend my time with anyone in this world that can make my heart happy. Rasa macam something wrong somewhere and something is missing tapi tak tahu apa. :( or maybe I know why but I try to ignore it. Haishh sakit jiwa camni. 

Semalam habiskan separuh hari pikir pasal benda ni je. Apabenda laa.. lepas tu end up keluar konon nak carik cd untuk replace video mandarin yang tak ada suara tu tapi lepastu merayau. Bukan lah exactly merayau pun. Melencong tempat lain yang sah sah tak ada jual cd sekeping 70sen. HAHA mengarut je qila.

Sekarang ni rasa macam nak tidoo je tak nak bangun. Bila habis final nanti baru nak bangun. Sedih betul kat diri sendiri. -_-

June 8, 2014

makan fyp, minum fyp, tidur fyp

Masa diploma kalau tak tidur 1 hari tu alaa apalah sangat dik. sikit je tuu..tapi kepoh kemain sebab tak cukup tidur je. Sekarang dah degree baru merasa susah nya jadi student ni. lagi lagi jadi student fakulti science computer ni hamekk la kau kalau baru buat report je dah tak tidur 2, 3 hari sampai cuti pun duduk rumah menghadap computer. dah boleh kawen sangat dah dengan computer bila dah 24/7 berkepit macam belangkas. 

ni belum buat prototype. *die*

tak apalah susah sekarang. *sedapkan hati* 


Shoot video mandarin


sampai tanggungjawab sebenar, belajar pun dah terabai. tanggungjawab kedua jadi ketua rumah pun dah entah ke mana. bil sampai lupa nak bayar sebab dah plan nak dating berdua dengan final year project report setiap hari. alolooo sweet ya amatt! 

dah siap hantar report dekat supervisor dengan harapan yang tinggi moga tiada penambahan lagi perlu dibuat. sir cakap selagi tak present fyp ni, selagi tu akan ada pembetulan. rasa kena tembak ber das das dengan senapang patah dengar benda tu. 




okay. tak sabar nak tunggu 18haribulan lagi. :D