October 3, 2014

Sungai Puteri Gunung Ledang. | Lie To Me

Tatkala semua orang duk berebut berpusu-pusu balik kampung untuk balik raya korban aku pulak menghabiskan masa dengan buat entah apa-apa benda. Hobi paling utama tengok movie dan now dah kehabisan cerita episod Lie To Me.


Lie guy boleh tunggu kejap okay. Nak cerita pasal mandi sungai.


Last few weeks pergi berjalan mandi manda sungai dengan housemates and also with my lovely classmates. ecehh. rasa awkward bila aku sorang kenal group housemates dengan group classmates nih. the thing is kawan kelas duk merlimau and aku duk jasin. nak keluar dengan kawan kelas nanti aku je sesorang naik kereta ke sana sini. thats why ajak kawan rumah so takde lah macam bosan nak berjalan.

and another thing pulak kawan rumah aku ni satu course. aku je lain course. kan dah padan muka pegi duk sesorang kat jasin ni. kawan rumah berjalan kemana balik kelas, aku duk rumah buat apabenda ntah pun aku tak tahu. kahkah *gelak sadis kat diri* okay tutup buku. so sebab tu kalau keluar mesti nak dengan kawan rumah. tu je nak cerita yang pepanjang tu.

sila menjamu mata tengok keseronokan kami mandi sungai dekat Gunung Ledang ni. hewheww








Kata pergi mandi sungai tapi sebelum nak mandi tu terpaksa ber-jungle trekking nak cari port yang tak ramai orang. pergi masa public holiday. sesak tak payah cakap lah. 


Orang lain sampai terus terjun, 
kitaorang sampai bentang tikar makan dulu.
Sungai tak lari mana. HAHA 








 














Balik rumah berselubung dengan selimut sebab sejuk air sungai yang mengigit gigit kulit. hamboii metafora. semakin tua ni semakin tak tahan sejuk. dulu watlek watpeace je sejuk. sekarang sikit-sikit rasa nak demam. mengada-ngada.


Overall sungai dia best. Kena pandai carik port. Bersih sebab waktu mandi tu ada nampak orang kutipkutip sampah. macam volunteer. kalau volunteer memang respect-lah kat dia. menjadi volunteer mengutip sisa sampah orang yang tak ada tanggungjawab pikir nak senang je hidup. rasakan kau kepedasannya.

nak masuk sungai ni kena bayar ikut kepala. parking dalam pun kena bayar. nak jimat park luar tapi lepastu jauh sikit la jalan. toilet waktu lenggang 20sen. bila ramai tibatiba dia naik jadi singgit. silap mata.



Okdah, cerita Lie To Me pulak.


Mula mula tak tahu pun ni cerita apa, pakai copy je. Well siapa students tu tahu lah benda biasa kan. Lagi lagi ayat, "nak copy movie!". "ada cerita best tak?", "bawak hard disk? nak movie.".

Tak suka pun tengok cerita yang ber-episod ni tapi cuba lah tengok satu episod Lie To Me and apparently dia bukan lah cerita bersambung. Lebih kurang macam cerita Dr. House. Satu kes after another. Apa yang beza between this two story, cerita ni pasal Dr. Lightman yang boleh baca air muka orang. Menipu ke, cakap betul ke, terkejut, remorse, happy without smiling, semua dia boleh baca. Apa yang sama, dua doktor aku suka. kahkahkah muka tak payah ensem, umo tak payah muda, tengok perwatakan je cukup.


Suka lahhaiiii sampai every day wajib bukak satu episod sebab bestt cakap lu. haha over excited. sesiapa yang ada cerita ni meh la hulur sini satu season. tak elok simpan sendiri. hehe