August 10, 2017

Susah Jadi Baik

Tajuk 'Baik' dari dulu sampai sekarang tak habis.

Aku tahu aku tak baik. Harini tak. Semalam apatah lagi.

A person once thanks to me because I'm such a caring person and always there to help that person. I dont really remember that to be honest. Tak ingat pun apa yang baiknya aku buat.

Sampai lah harini sambil duduk dekat bilik selak handbag lama mencari barang dan terjumpa balik 'suratan atau kebetulan' yang tak terbuang-buang. Emosi weh baca. Dulu baca laju tahu-tahu dah sampai perkataan 'bye'. Kali ni baca satu demi satu terasa semua sel sel otak bergabung bagai memerah segala memori yang ada.


Memang pesen aku sekarang nak mula balik rutin sebelum tidur fikir apa salah aku dah buat harini aku kena betulkan. Tapi apakan daya. Kalau berfikir sebelum tido memang tak akan tido la caranya. Terbiasa sekarang ni bila rasa nak tido terus pejam mata dan (macam dalam gua eh sebut) lesapp lesappp sapp app ppp.....zzz

Bahagia didahulukan, merana terasa sekarang. Bukan lah merana apa pun. Rasa sedih kat diri je kenapa susah sangat nak jadi baik ni. Oh, dia puji aku cute. Ya Allah..lagi lah aku tak sedar pon pujian dia tu. Cute? 😂😂😂

August 6, 2017

Gembira dengan Anonymous

Untuk diri sendiri, tak ada apa yang boleh dibanggakan atau digembirakan. Oh. Baru semalam tahu Yuna dah tunang wehhh. Tunang adik beradik Sinclair, Adam Sinclair. Hah okay lah tu kita berbahagia artis yang dari zaman myspace kita follow tu dah tunang.

Lagi berita gembira kawan aku dah ada girlfriend. Bahagia dia aku tengok. :') aku mention benda ni sebab dia jarang tego aku kat twitter tetiba dia reply tweet aku. Hahahh


Gembira raya haritu macam biasa dapat kumpul dengan member sekolah. Ada la jugak cerita tersembul. Lepastu semua terdiam sebab nak proses perkara tersebut. 😂 Oh ada yang salah faham kemesraan aku dengan member uni kat twitter tu. Dia memang mesra acah sweet macam tu dekat semua orang yang rajin melayan ayat pickupline dia. hahahhh penceria hari. Padahal kat uni tak pernah tegur. Kelakar kan macam mana media sosial sebenarnya boleh merapatkan jurang hubungan dan tak kurang hebat juga dalam berkebolehan meleraikan hubungan orang. Ehem! Saya tak reti la ajak lelaki pergi karaoke sesama. (it's not funny anymore i know)


Gembira kawan sanggup menempuh jem dari KL datang ke open house kita. :')


Tahun ni pun takde kena paksa dengan member kena pegi open house member :') *tangisan kegembiraan* 


Kawan aku nak kahwin wehh bulan ni dengan bulan depan. Dah tak payah acah acah ada yang selalu kata aku kahwin dulu! Sila lah korang berlalu dahulu bersama dengan jodoh dunia in shaa Allah hingga akhirat. Ku doakan kebahagiaan mu, mu dan mu (sebab 3 orang yang nak kahwin tu) kisah cinta yang dari A sampai Z aku dengar dengan setia. Alhamdulillah.. I can't contain my happiness towards uoll's. 😊 ada yang minta rahsia nama walaupun tarikh nak dekat so kita tengah menahan diri ni dari sebut nama orang tu. Huhu nanti tiba hari majlis semoga kita rajin nak menaip dekat blog ni tentang kisah perkahwinan mereka. Please la. Tahun lepas 9 post. Tahun ni kena 10 post. Pemalas eh sejak dah keje ni. 



Gembira kerja pun yea. Ada waktu sibuk tak cukup tangan. Ada waktu free sangat masa tu sampai rasanya boleh lah bawak bantal dengan selimut datang tempat keje lepastu tido 1-2 hari. Melampau. 😂




Gembira ada kawan yang masih setia berkawan. 
Harap walau dah kahwin, beranak pinak tetap setia 
😊