September 27, 2012

Minggu Belajar gaya Saya. Ohok ohokk >.<

Masuk study week cuba ingat balik semester lepas. Aku ada balik ke sem sem lepas masa study week? Ke ni pers time dalam erti kata lain buang terrbiat tak balik masa study week. 
Diri sendiri tidak meyakinkan untuk jawab then terus tanya rakan sebilik selama 5 semester yang sangatt saya sayangi. :D  Fazlina.



" Ni first time ke qila tak balik masa study week? "


" A'ah. First time." 



Wow wowwww.. Straight to the point tidak berliku tidak bersimpang dia jawab. 



Tiba tiba rasa macamm.. hati ni macammm..... 



NAK BALIKKK. :'(



Selalunya tiba study week lepas balik dari rumah mesti nak buat sesuka hati macam tak ada rasa bersalah dengan masa yang diperuntukkan untuk belajar neh. Terokss. 
Tengok movie, online 24hours, hang out then bila tiba masanya baru stop semua dan mula memandang ke satu arah yang sepatutnya di tujui. BUKU, nota, past sem question.






Itu selalunya kalau aku balik rumah lah. hati dah senang dapat balik then salam Puan Mama dengan Encik Abah pastu dengan adik adik dapat gelak berdekah sambil memegang perut yang boroi di isi dengan makanan masakan Puan Mama dan ditolong olehh Sayaa. >.<






Namun sekarang ni hati macam tak berapa nak best. (namun???) 
Makanan macam rasa sama jee.. Tengok movie gelak pun macam gelak tak ikhlas, nangis pun macam memerah merah memaksa air mata keluar. Mandi tak lena, tidur tak basah. Erkk..


Sudah cukup sudah dengan cerita sedih. Nangis lah air hingus meleleh leleh sekali pun tetap kena lalui semua ni.  =.='


Rindu nak buli Ain. Rindu nak gaduh dengan Aishah.





September 19, 2012

Pagi pagi Makan Pagi.

Last update pasal makan pagi ni pun masa semester ke dua dan masih lagi mengamalkan bangun pagi untuk menikmati breakfast walaupun dah masuk semester ke lima. aceceh.. bangga lah ney? hah? hah?  heh. -..-


Dalam banyak banyak hidangan tak tahu lah kenapa suka sangat makan pagi. Mungkin sejuk pagi yang menggigit  kulit yang membuatkan sukaaaaaaa sangat dengan PAGI. 
Alasan lain untuk makan pagi sebab terasa macam duduk dekat rumah. huuuu....~ ;D
Kalau kat rumah memang kena bangun awal kemas rumah then masak untuk adik adik bila cuti semester. Even on weekend pun. Tapi bagus lah kan. Murahhh... rezeki pada sesiapa yang bangun awal pagi. Insha Allah kan. :) 







Hari ni punya breakfast.

Action nya makan honey start pungg nak makan dalam cawan coke free gift McD. Padahal susah gila kot nak makan dalam tu.

Kalau college ni ada sediakan peti ais dengan dapur memang bukak warung lah aku jawabnya. Tapi sebab tak ada kita makan simple simple je untuk pagi. 
Lunch baru taram sampai tak muat perut.







Sekarang jarang sikit online facebook dengan twitter sebab tak bayar broadband. Mama memang masukkan duit untuk bayar broadband tapi saja tak nak bayar. Kalau broadband tu available memang alamatnya tak study lahh.. Kan nak final. 

Main mercun meletop letop, dahului lah buku dari laptop. Hohoho.. :D




September 11, 2012

Entrepreneurship Presentation yang sunggoh HAHA. -.-'

Selalu pikir sampai pening nak letak apa untuk post title. -..-


Minggu ni bakal menjadi minggu yang menyibukkan macam minggu lepas but the most challenging day is semalam. Like seriously rasa macam nak hentak hentak kepala. Sedih betul. :(
tapi nanti orang kata gile pulak duk hentak kepala.

Dan gile juga kepada siapa yang tak kata gile kepada orang yang menghentakkan kepalanya.
Eh. Pulak dah kan?


Puncanya bermula tiga hari yang lepas.
Terlalu penat tak cukup rehat.

Jumaat ada siaran langsung dengan program kat TV1, 'Bicara Rakyat' and we as the last year student have to join it dan Sabtu tu pulak ada ceramah pagi. Petang ada program Latihan Dalam Kumpulan. Ahad sibuk buat last minute preparation for Entrepreneurship presentation sampai malam.
We have to, bukan gedikgedik nak buat lambat okay. We just knew yang kitaorang kena present semalam and masa dapat tahu tu tengah busy with other things. Saborrr je lah. But it's okay. Alhamdulillah dah pun berlalu sesi nervous though aku tak rasa nervous langsung!


We buy our tudung at the same place on the same time with the same price but in different color. Ngehehe ;P



.our nametag.



"Hebat present memang lah tak nervous."


Salah kot assumption tuhh. Kepala terlalu sakit rasa macam nak pecah sampai mengatasi rasa nervous. Serious rasa nak buat something yang thrill kat kepala ni macam cocok obat sedatif kat kepala. Tapi kewarasan tetap mengatasi sakit kepala.



Ouh.
Sakit nya hati bila present dan di tanya soalan soalan yang SUSAH gile nak jawab. erghhh!

Why u put that company as your competitors and bla bla blaa?
Its not logic that u can't produce that amount of product on a day.
Why ur second year profit is not as greater than the first year?

We're not trying to blame to anyone tapi dah lecturer tutor kata, letak je. letak jeee macam tu bila kitaorang pun rasa tak logic but we didn't said that lah kat panel. Sekarang bila ikut kata last last kitaorang yang kena. Sedih. :(




Malam tu dah tak sakit kepala sebab dapat tidur lepas release tension makan McD after presentation. HAHA terok. macam tu pun nak release tension.







Lepas setahun tak makan GCB akhirnya makan juga. YEAYYY! :D
Tapi tak sedap macam mulamula dia keluar dulu. Tahu macam tu baik order Double Cheese Burger je. -.-



September 5, 2012

Yeay! Update juga. :)

Assalamualaikum.


Ahad lepas tiba tiba sedih semacam melebihi sedih mengingatkan salah dosa masa nak salam mintak ampun. Dah kenapa emosi terlebih pun tak tahu lah kan. Bila dah nanges sorang sorang (HAHA cengeng.) terus tertidur tak sodar diri. Keazaman untuk tak buka mata lebih kuat bila orang seat sebelah message tak henti masuk tiap 10saat.


Bila dah tak dapat tidur saja je capai phone yang memang mengkagumkan kalau ada message dalam inbox. Rasa macam nak tunjuk kat dia,

ni siap handphone screen touch nyah. aku nak type mesej lah ni. kompem nanti kau kalah. tiap 2saykend mesej masuk. muahaha! gelak setan membara dalam diri. 



lepas balik raya sibok memanjang. assignment, text dan quiz datangnya macam air yang disimbah pada api yang degil nak padam. mak aiii... perumpamaan tak boleh blah sejak dah berzaman tak berblog. niat di hati nak nulis, tapi apa kan daya tak berdaya, alasan bermacam alasan.

Bila nak update status kat facebook, orang lain yang terasa macam susah lah pulak kan. tu sekarang update status tentang alam dan fauna je. Lepas tu bila orang update status aku pulak yang terasa. mak nenek sungguh. -..-  HAHA tipu saja.


Banyak. Sangat sangat banyak benda yang jadi tapi malas nak bising satu dunia.
Tahu. Banyak jugak benda yang aku tahu tapi diam lebih bererti dari membisik ke telinga sejuta manusia.
Gila. oh. memang saya gila. -..-


Menyelami lemak hasilnya gemuk yang dapat.
Abg Interframe: "eh. aku masuk WOTS, famous aku."
:P