March 4, 2019

Short gathering | Laman Grill Steak & Barbque #shidayanaqilainy

Sebagai seorang yang suka mengira berapa ramai kawan rapat yang pernah sampai rumah semestinya lah aku cuba pujuk Yana yang the only one tak pernah sampai tu untuk mendaki Puncak Alam ni. Maka itu bermula lah promote homestay free dekat Yana sebab dia nak pindah Johor dari Perak. Tak tergoda juga kita duduk peluk je lah kaki kat bucu dinding mengenang homestay tak laku.

Plan memula nak beronok ronok dekat iCity mengimbas masa belajar diploma dulu jenjalan kat situ dengan boyfriend Yana yang sekarang ni dah jadi laki dia pun hahaha tapi lepas bincang, tukar2 plan bagai apa semua we stick to the plan of layparking dekat cafe hipsturr Kajang sebab Day yang duduk paling jauh.


The day!

Bertolak pukul 6 petang. Haru weh. Jem teruk. Bukan sesaja keluar pukul 6 tu tapi sebab orang Perak baru sampai so no choice. Tu baru permulaan dugaan nak keluar makan sama-sama. Keluar makan je ye.

Sebelum bertolak dah whatsapp owner cafe sebab nak double confirm cafe bukak. Cuba call tak dapat. Tapi dia boleh bagi bluetick je. Sabar dulu. Sampai je ikut waze sampai dekat tepi semak XD aku of course la cuak sebab yang cari cafe tu aku. yang cadangkan cafe tu aku. cuba call whatsapp je terus baru dapat. Cafe dah tutup! tak tahu nak marah ke nak gelak
Day yang pergi asing merempit tu dah call pehal dia sampai kat tepi semak XDD

Cari tempat makan lain dalam google maps. Pandang gambar makanan macam sedap gile. Ok pergi je terus. Dah sampai rupanya gerai tepi jalan je XD apakahhh salah kuuu boleh je nak makan kat situ tapi ada baby so macam kesian dan tak proper ok

Lastly Shida je yang cari dan sampai laaa dekat Laman Grill Steak & Barbque
Alhamdulillah we found the most great places to eat kot! Chef Zubir punya restaurant wehhh
Excited gila! Harga makanan standard Secret Recipe punya harga except untuk steak sebab ye la steak kot. Portion makanan pun puas hati. eh 5/5 lah bagi!

Dalam dugaan tu ada sinar sinarr bahagia gittuu

Okay nah belanja gambar



Okay 1 je gambar kitaorang XD

Gambar makanan tepek banyak sebab sumpaa sedap!







Makanan semua sedap! Tengok gambar ni pun rasa teringin nak pergi makan lagi :'(

Siapa nak cuba boleh lah google Laman Grill Steak & Barbque. Ni dekat Kajang dan dapat tahu ada lagi dekat tempat lain selain Kajang.

Boleh la candle light dinner ke, celebrate anniversary ke, celebrate birthday ke, dinner for the last time ke untuk confess nak break up ke kan!

K bai.


Pengalaman Umrah 1 | Persediaan

Dapat peluang yang tak pernah termimpi untuk dapat pada waktu umur tengah muda ni. Alhamdulillah doa Mama 3 tahun dulu dekat Mekah termakbul...