October 5, 2011

Paper CalculusDua. | Huh! Sakit Hati!

it's already 2am dan tiba tiba malam nii..eh salah. pagi buta ni maseh rasa tak ngantuk. padahal time ni  la da ngantok dengan tadi bertungkus lumus cuci karpet, kemas barang dengan bersihkan bilik. tapi mata masih cerah. mungkin rindu nak update blog kott. wahh, bertuah kau bole rindu macam tu pulee.

apa sudah jadi empat haribulan sepuloh semalam?
kaki ketar sampai ada yang tangan jem nak jawab paper calculus 2. bagai nak gilee study. dapat buat soalan ni lupe pulak macam mana nak jawab soalan yang tu. masalah bebenarr. tapi yang paling best dalam dewan tadi.

punca sebenarnya yeaa tak boleh nak jawab soalan yang senang tapi jawapannye yang susah tuu. sebabnya baru nak start menulis tiba tiba mikrofon yang tak di-switch-off-kan jatoh dari atas meja membuatkan semua kaget (terkejut) serentak memandang arah mikrofon. bagai luruh jantung habes berterabur segala formula yang dah di hafal. tu la punca dia sebenarnyaa...  *cari alasan memang juarakan?

mahu tazkirah pula. bersiap sedia sekali dengan masa untuk baca ni.
kadang kadang bila orang cakap sesuatu tentang orang lain dia terlupa nak fikir orang tu kisah ke tak or terasa hati ke idak. cakap belakang or dalam singkatannye yang bunyi-agak-mengganas-sikit, mengutok atau mengumpat tu banyak jadi. heh! toksah nak tuding kata perempuan jee. sama je,

laki 
perempuan 
itam 
putih 
sawo matang 
kuning langsat
kurang inci 
klcc 
wangi bak mawar
busuk bak bantal bucuk
comel 
ensem 
biasa saja 
chubby

kalau dah nama manusia tuh. sama jee. yang ngumpat tu bersepah terjadi tak kira dalam sedar atau tak sedar atau buat buat tak sedar kan. yang nak alkisah nye sekarang yang cakap depan depan tuu. kalau menegor kesalahan tu baguslah cakap depan. bukan ngumpat baru nak nasihat. ni yang kes lain dari yang lain. cakap tak fikir dulu. cakap pakai lepas yang lepas habes lepas tuu.

bila ada yang sakit hati bukan kita boleh nampak. lain lah asal sakit hati teros batok darah. cepat cepat minta maaf kan. maaf maaf. ehhh. over betol.
so walaupun rasa macam,



"eleh, suka hati aku lah nak cakap apa pun."



tapi dah kalau terkena sendiri baru faham sakitnya hati macam mana. so cuba elakkan kata benda yang kita sendiri tak mahu orang cakap kat kita. aku? semester ni aku je lah yang selalu orang buat macam tu kat aku. cuma bulan lepas je terrr cari pasal dengan orang yang salah.




tadi saja blogwalking then terjumpa ubat untuk orang yang selalu sakit hati ni. macam aku lah tu kan. siapa lagii. kes orang yang mudah cepat terasa. bagus kalau korang baca.  Petua Sakit Hati

kadang kadang beringat juga untuk menyabar. kadang kadang terlupa pulee.

harap membantu. mekaceh kerana baca.  :)


ada yang tak faham entry yang lepas. 
i'm wishing to somebody. 
nevermind.  :)



No comments: