October 31, 2011

Kotorkan Tangan Dengan Tanah. Penuhkan Riba Dengan Buku.

Perhatian post kali ni penuh dengan gambar dan karangan kali ini agak membosankan. :)

Asslamualaikum.

yeah i know this is the second post for today. sahaja jee nak bagi bengkak mata esok bila bangun pagi walaupun mata macam dah berat sebenarnya ni.

tapi bila teringat balik apa yang aku buat last saturday terus macam bangkit sikit kelopak mata ni. apa benda yang best sangat tu kan? pergi clubbing-kah? aha! :) sikit pon tak betol. =.='

the night before that my mum invite ikut buat aktiviti tanam pokok dekat library shah alam. bunyi macam best. so langsung tak pikir panjang. tanam pokok? ada maksud tersembunyi ke? nope. memang itulah yang dilakukan. menanam pokok. secara jujurnya sebenarnya langsung macam tak menarik menanam pokok bersama dengan orang yang lebih dewasa dari umur aku. tapi tak salah pun pergi kan.

first thing that we do. breakfast dengan kenyangnya. makan penting untuk membekalkan tenaga, ;P teringat karipap dia yang seriously the best karipap i ever tasted! lepas dah diberi taklimat and sikit latar belakang library yang baru tu, niat yang asal untuk pergi sana terus dibuat. tanam pokok! :D

Scroll the box below.
:)





Kami sedia untuk tanam pokok!
*semangadd. ;D
Jalan jalan cari pasal sekejapp.
itulah dia pokok tinggi kamii! ;)
lemah lembut nak timbus akar pokok tu.
=.='

tanam pokok kecik ketonet pulaa.
BOS!

bersama sama bekerjasama.






uh. lupa nak habaq mai. sebenarnya ni macam charity activities-lah yang mama punya department buat. setakat tanam pokok je buat apakan kalau dah susah payah datang sampai sesat sesat cari library baru nii. so, beberapa jam dihabiskan di dalam library.

library ni ada satu perkara yang library lain tak ada. ada XD Theatre! ;D the best way for someone yang nak cuba roller coaster tapi tak ada keberanian nak cuba yang real punya. so u can come to this library and enjoy the 3D Cinema. of course berbayar yea. :)




boleh tido kalau datang sini.
ini buktinya. ;P


cafe.
perpustakaan tu memang hevvat and paling best library yang pernah aku pergi. :)  (aku pernah ke pergi library tempat lain? -,- ) bestlah kalau tak ramai orang macam masa aku datang haritu pukul 8pagi. library tu buka for public pukul 11.30 kalau tak silap. since tempat tu baru lagi so bukunya still tak penuh laa. kebanyakan yang datang just untuk online and study.

tu je lah kot. maaf kalau sebenarnya aku tertinggal dan semua orang dah pernah pergi pun situ. haha :D
for more pictures of the library, u can visit here Selangor New Library.

okeylah. mahu tido dengan nyenyak.
sikit tahun lagi nak datang kat library nii then tengok pokok yang ditanam membesar. hehe..

terima kasih sudi menyinggah dan baca. salam.  :)

No comments: