October 17, 2012

Kerja Lain Vs Jadi Bibik.

Dalam perjalanan nak balik rumah dari Perak rasa sedih nak tinggalkan rumah kedua selama dua tahun setengah tu. Tak cukup sedih rasa menggigil pun ada. gererr gererr gererrrr..... *tak tahu sound effect apa tu
Gigil bukan sebab apa pun. Air conditioner kereta yang even bukak paling kecik tapi kelebatan hujan kat luar tu buat rasa sejuk tahap maksimum macam nak pengsan. Serious cakap tak tipu.

Sedih sedih dan sejuk sejuk pun tapi the first thing that I was talking with encik Abah dengan puan Mama is,




K E R J A.




acecehhh. konon je kan.
eksaited gilee berazam tinggi nak mencari kerja cuti ni. tapi bila dah duduk cuti kat rumah jadi bibik ni rasa malas nak keluar. Mama kata tak payah cari jauh jauh. dalam kawasan bandar ni je dah cukup.
errr.... baru je nak merasa kerja satu banggunan tempat kerja dengan mama pastu lunch sesama, balik sesama. sweet tak? sweet tak??

bila dah macam ni alamak aihh..tak tahu kenapa malas dah pula nak kerja. haha! tu lah berangan jenin sangatt. tapi sebab nak sangat beli 'benda ni' so tetap juga bertekad nak kerja.

nak achieve sesuatu kita kena ada something to motivate ourself. that's what we call the need of achieve. dah masuk subject Entrepreneurship dahhh niiii. -.-'

Duduk kat rumah ni bukan goyang kaki. dah nama pun bibik so everything dekat rumah ni memang aku lah yang buat. except for susun pinggan dengan buat breakfast. cuci pinggan I don't really mind tapi nak susun pinggan memang kerja tu dah di cop adik.
Tunggu aku buat breakfast memang encik Abah tak makan pagi jawabnya sebab encik Abah selalu keluar rumah pukul 6.15 ke 6.30 pagi.


Anyway tetap juga,


rindu    Sri Iskandar!













eh. ni bukan Sri Iskandar. ini kawan dekat Sri Iskandar.





ini Kampus Sri Iskandar.  :)

tak tahu nak update apa pun. tapi sebab sekarang tengah cuti and kalau tak update macam pelik je.
maaf lah ayat pun agak membosankan. I got something to do after this so toddles my dear friend.

I may update another entry about my whole journey while I was taking my diploma tapi tu semua after dapat result Insha Allah.. Assalamualaikum  :)

October 9, 2012

Keterujaan me-release-kan Tension yang Menghempap.

Tadi dah habis layan 3 cerita sederett tak berhenti. Itulah yang dinamakan men-rubish all the things yang duk hafal untuk exam 2 paper tadi.  ;P Pagi dan petang. 2 paper yoo.. Sakit kepala nangis nangis menjawab pagi tu. Petang tu jadi semacam asyik nak gelak pulak. Seram I dengan I ni you know..

Sepatutnya nak exam tu kena faham apa yang belajar tuu. Bukan duk menghafal. Tapi sebab terlalu nervous dan takut nak menghadap dua paper kirakira in one day and kena hafal formula yang tidak disediakan maka pilihan yang ada cuma menghafal sebaik mungkin. 

Dalam keadaan macam ni nak nampak huruf A tu memang dah tak nampak dah lah kan. Tinggal mimpi je lah. Wuu~



Dalam banyakbanyak cerita tadi yang bebanyak sangat tengok tadi tuuu.. (banyak sangat ke tiga tuh?) ada tengok cerita 'Love, Nora'. Auwww... The title already told everything kan kann? XD 

ouh. tak ke? -..-' 

Cerita tu is not really best pungg sebenarnya. tapi sebab kehadiran jejaka yang konon orang Italy padahal dia Cina M'sia membuatkan hati ni tersangkut janji tak reput dengan cerita tu. Huahuahuaa ;D Tak sangka saya tersuker dekat si dia pembaca berita ntv7, Will Quah.






Teringat sesuatu. 
Haritu konon tergila dekat Jang Geun Suk. Tapi bila tengok dekat folder album kawan and nampak nama JGS tu boleh pulak rasa macam, 

"Macam pernah dengar nama Jang Geun Suk ni. Siapa neh? Penyanyi ke?"

Terok benor peminat kerkonons fanatik JGS ni. Kasehan dia bermilikkan peminat seperti aku. 


Sambung balik cerita tadi.
Tak habis lepas rindu dekat laptop, sambung pula dengan cerita 'Lock Out' yang menimbulkan sedikit keterujaan sebab cerita tu cerita ala ala the imagination of the producer in future tentang kewujudan penjara di angkasa lepas pada tahun 2097 kalau tak silap. Tapi banduannya mak datuks. Sangat feeling dengan watak mereka. One word. Tanjung rambutan. Eh. Itu dah 2 words. hehehh -..-
But then bila tengok hero dia eh ehhh... muka macam pernah nampak jer nehh. 


Guy Pierce ada iras Will Quah.
Saya terpesona lagik!

adakah selepas ini semua orang akan kelihatan seperti WQ? ouh tidaks tidakss. kalau begitu bersama banduan lah saya ke tanjung rambutan arahnya nanti.



Tak sedar dah pukul 2.30 pagi. Cukuplah membengkakkan mata pagi bebuta ni. Esok bangun awal kita study okayy. Nite and assalamualaikum. :)



Poster bahasa German. ini saja yang termampu. Ahakss ;P