March 18, 2011

Oh my baju !

semalam is kind of disaster gak. i was in bathroom untuk mencuci baju. duduk kolej en. basoh la baju sendiri. sadis sadis.. tapi bila pandang je baldi baju,

oh tidakkk!!!

cewahh. macam kelakar je kalu ade orang jerit macam tu dengan penoh perasaan dengan kedua belah tangan dilekap ke dua dua belah pipi. tak de lah aku jerit macam tu. aku sedikit ter-scream je setelah mendapati air rendaman baju bertukar menjadi warna hitam. ape maksudnye tu? ada warna baju yang turun. setelah di amati one of my favourite shirts also in a same baldi. and sedih bertambah tambah sebab baju tersebut berwarna putih.

air hitam + baju putih = aaaaaaaaaaaa!!!!

benci gila bila jadi macam tu. baru aku paham perasaan mama bila dia kena dulu tu. segala sabun aku taruk kat baju tu sebab nak putihkan balek. then baru teringat. mama pernah rendam baju dengan air panas for the same reason. so aku teros rendam dengan  air panas. celup celup tukar air. celup celup tukar air. tu je lah kerja aku semalam. hasilnya? warna baju macam kena rendam dengan klorok. hahaha.. at least tak lah seterok mula mula tadi.. tau lah aku baru shopping baju baru petang tu. merajok ape baju aku tu? still its not my fault sebab baju yang turun warnanya tu baju roomate aku. die pon ta tahu baju die turun warna. dah aku pinjam kena la basooh en. oleh itu sabun baju baru sahaja dibeli tadi sebab sabun aku habes untuk sehelai baju tu.

moral values for this shorttt story? kalau mama she will said like this,

" pinjam lah lagii baju roomates tuuu. dah ade baju sebok nak pinjam. padan muke. "

ouch. tecalar balar hati ku mendengar. hahaha..   :D   i miss u mama.  

10 comments:

Muhammad Ikram said...

hee , tape .
baru la anak dare basuh baju pakai tangan .
<3

Aqilah Lala said...

baju sendiri boleh tahan lagi.
tapi esok esok ta leh la.
hahaha...
^^,

Muhammad Ikram said...

hahaha , da janji an nak tolong basuhkan baju skali .
:)

Aqilah Lala said...

mane bajunye?
ta takot ke baju rosak?
haha.. ;D

Muhammad Ikram said...

tape , rosak beli baru ,
baby kate nak blanje an .

Aqilah Lala said...

mane de cakap pa pe punn...

Muhammad Ikram said...

ala , ade je :)

Aqilah Lala said...

ta ade lah.
sala orang neyy..

Muhammad Ikram said...

yeke , baby lagi satu la neyh .

Aqilah Lala said...

baby yang maen pulak nieee...?