March 21, 2011

Bubbleqa .

Bubbleqa. this is what i wanna story moli about my post for today. Bubbleqa? apakah tu? kenapa nak cakap pasal tu? because i just talk with Bubbleqa so i have mood to write about Bubbleqa. apa aku ulang ulang Bubbleqa ney en. since aku pun dah lama tak tulis pasal dia. maybe some of you already know who is this person. bagi yang tak tahu meh aku bagi tahu. actually Eqa. dari nama Eqa, of course lah 'she' right? i dont have any friends yang 'she man' okeyy. paham?  tak?  ta pee. abaikan.

sebelum Yasmin yang selalu aku cakap comel dan bertangan gebu itu menjadi kawan baek saya, Eqa or lebih ku senangi dengan memanggil Diba, is also my best friend when I was in form 1, 2 and 3. Even status itu bertahan selama dua tahun sahaja tapi 2 tahun aku tu dipenuhi dengan muka + gelagat + gelak tawa dia jee. bila ditulis 'jee' tu doesnt mean aku bohsan okey. bahkan I really miss my moment with her. tak cukop jumpa kat sekolah, duduk meja sebelah sebelah, balek rumah petang tu jumpa lagi menatap muka yang sama. yeahhh. i really miss that moment with her.

things that i remember about her;

  • she loves to laugh and i really love the way she laugh because she is not that girl yang gelak control control ayu tu. haha.. 
  • her smile really cheers my day. kalau dia masam i will be soo worried
  • her hair is curly and beautiful and gorgeous and i really jealous with her.
  • dia macam model. kurus. jeles wehhh...
  • dia makan lambat. haha.. dulu laa. sekarang aku ta tahu.
  • she really loves pink and colorful things but sekarang aku rasa tak sangat da. minat bole berubah bukan.
  • pagi-pagi buta sampai kat sekola both of us will lepak kat 1 tempat ni sambil bediri tak tahu berapa jam. tak penah kira. baru la nie aku wondering. nape kitaorg tak duduk yek? hahaha... :D
  • dia pernah suka Ashraf Sazali a.k.a Henry. wait, nak buad confession. actually i do like him gak dulu. bhahaha... terlerai gak kebenaran. and i don't like Muslih pon. nak tutop rasa suke punye pasal.
  • teharu when u said u feel bored and lonely when i didnt come to school satu haritu tu sebab demam.  :)
  • seorang pendengar yang setia dan bagus.
  • ramai kawan laki. laki selesa kawan dengan dia. so whats the problem right? cewahh... haha..
  • she loves to baked.
  • dia sangad selamba badak
  • panggil karipap as kipap.
  • seorang anak yang baekk. susa nak buad jahad dia nie. baek kan? baek kan?  hehe..

itulah antaranye. banyak lagi tapi sampai esok pon tak abes kalau listkan. our friendship is not like others friendship. as what can i see we really know how to respect each other. sometimes i feel a little bit scared if she bored with me and still i am because i am not as happening and cheerful like her. we talked about everything but we're not type of friends that will talk back about others. we talk about boys of course. what else girls will talk about right? we also talk about our family. our day. our problems. things that make we feel happy. and macam macam lah things that we shared.

but then im the one that started everything until it become worst. i dont know if i have say this to you. kalau penah pon apa salahnya cakap sekali lagi bukan. im soo sorry for make u sad and for not being there when u need someone to lay ur head. i should realize yang semua orang kat dunia ni tak perfect. but know aku pegang benda tu and try to always remember that. ada hikmahnya. tak semua benda boleh bertahan walaupun kita selalu ucapkan ayat 'friends forever'. tak ada rezeki kita pegang relationship kita sampai ke tua.

thank you so much truly from my heart sebab pernah jadi kawan baek sayee. haha.. gedik. and i feel proud for everything that u have done and things that u wanna do. Qila support Diba tak kira what u wanna do and do take care of urself. dekat dunia nie kejap kita kat bawah kejap kita kat atas. kejap kita happy lepas tu tiba tiba sahaja sekelip mata kita boleh sedihh. so be strongg. pandai lah aku nasihatkan orang kan. hahaha.. ;D
first time nak bagitahu neh. love u lahh Diba !  haha.. dah macam less da.  =.='

Yasmin with Diba.  :)

No comments: