July 30, 2011

Rumah Anak Yatim DaHikmah. 30 July 2011

aktiviti yang patut dilakukan semua orang yang nasibnya lebih baik dari orang yang memerlukannya. :)


seawal 7.40 dah kumpul dekat fakulti. supposed to be 7.30 tapi paham paham je lah en. =.='
dapat bfast nasi lemak!

abang senior kami tengah bekpes nasi lemak. ;)
makan nasi lemak ni seperti yang diketahui ramai orang, ia boleh buat mata rasa mengantuk. perjalanan ke Gopeng itu pula mengambil masa sejam. so, boleh sambung tidur kejap. haha.. :D

dalam bas tidur. so tiada gambar untuk ditayangkan. hehe.. ;P

sejam dah pun berlalu. masa untuk jalan kaki dalam 2km untuk sampai ke Rumah Anak Yatim Darul Hikmah. bas tak boleh masuk dalam atas sebab sebab tertentu. jadi sila rajinkan diri untuk exercise yeaa..tak perlu naek van yang disediakan tu. cewah cewahhh.. kat pertengahan jalan tu naek van gakk. huhuee.. :D

cantikkan permandangan dia. 
macam mak yang sporting bersama anak anaknya kan? =.='

naek van. lepastu poyo kat orang yang berjalan. haha :D
jahad betol.
tadaaa! sampai pun. :D
sampai je terus bergegas masuk sebab dah lari dari masa yang sepatutnya.
lepas je pengurus DaHikmah bagi ucapan tu tanpa melengahkan masa aktiviti diteruskan. melihatkan budak budak tu semua terus terasa yang diri ini takkan mampu handle budak tuu. so volunteer untuk bergotong royong je lahh. group yang lain main game indoor melayan anak anak yatim dan miskin kat situ.




selesai gotong royong, budak budak and fasilitator yang lain pun dah habis game indoor. so apa lagi. menyibok la tengok apa yang diaorang buat kat tengah panas yang terik tu. kesian budak budak tuu. then takkan menyibok tengok je en. game yang boleh kitaorang main, main lah. kitaorang main game tu lagi over tauuu dari budak budak tu semua. haha :D

apa bendalah yang depa buat tuu.. zoom in sikit.
ouh, fashion show guna surat khabar.

comelkan Afini nii. :)
duduk berehat perhatikan depa kat tempat redup jaa. 
membentuk bulatan yang besar.
main belon air mercun. -.-'
ada game fashion show, pas bola ping pong guna sudu, penuhkan air dalam botol guna susu *gila yang bagi idea game ni. ada game pas belon air ke belakang. yang ni kitaorang join. ;)

diaorang semua yang main game tu ada nama kumpulan. laici, naga, epal, jambu, macam macam lah. geng gotong royong pon nak gakk. kumpulan durian! ;)
lepas je dapat nama durian tu terus kitaorang diberi laluan dahulu untuk makan durian. DURIAN!! da lama kemaruk nak makan nih. punya lahh sedapp. tak paham macam mana makan durian tu boleh masuk Fear Factor. memang something yang menakutkanlah makan durian nii. lembik betul mereka. kuat betul kami. :)


nampak tak betapa pelahapnya kami? ;P
ajak kitaorang makan durian memang seronok sebab ada sesetenagh orang tu baru makan sikit dah berhenti. kitaorangg pulak,

"ehh, dah lah wehh makan durian nii."
ngap lagi sebijik.
"wehhh, aku dah tak larat la wehh.." "eh, yang ni kuning laa. macam sedap jee.."
sambung makan lagi.
"kenapa bukak lagi..aku dah basuh tangan ni. bak sini. ;P"
"nanti nak makan nasi lagi. berhentilah." sambut lagi durian yang dah dibukak. haha :DD

da makan durian, makan pulak lunch. nasi tomato. selamat nak puasa ni kann. tak perlulah beriya iya sangat konon nak diet. so marilah melantak habis habisann.

da habis makan masa untuk pulangg.

eh kejap. ada lagi satu benda belum dibuat.





tengah tunggu van. tak larat nak jalann..
sampai pun dekat bas. :)
sekejap je.

benda yang tak mungkin lupa. malam sebelum tu ada penghuni baru rumah anak yatim ni. budak lelaki 4 tahun. dijadikan sebagai anak angkat pengurus rumah tu. masa sibok sibok tu nampaklah pengurus dengan keluarga sampai naik kereta. dan budak lelaki tu nangis tak nak keluar dari kereta. rindukan ibunya mungkin. sedih gile tengok dia. baru je empat tahun. nak raya pulak tuu. and he lost both of his parents.  :'(

memberi peringatan kepada diri untuk menghargai mereka selagi mereka masih ada. rindulah pulak nak balik rumah.

bytheway, esok nak puasa dah kan. SELAMAT BERPUASA.. tak mo ponteng ponteng puasa dan peringatan untuk diri. jangan membazir nak beli semua dekat bazaar nanti yea Aqilah Lala.  :)

video

July 27, 2011

Excited kena cucok! :D

Sangad excitednye! tersangad exciteddd!
boleh dikategorikan orang yang pelik mungkin aku ni.

tidak perlu membuang masa untuk berfikir. silalah membuang masa untuk membaca segala isi isi entry aku neyy. pasti boleh bukan. ;DD

kali pertama terpaksa beratur panjang. sebab kebanyakan yang buat benda ni semata-mata untuk stiker. so kali ni tak perlu pun beratur berjelaaa. dan niat pun tak terpesong. ;) *nak kata kau ikhlas lah neh? uwwekks.
apa bendalah si Aqilah Lala ni merepeks? ini pasal

DERMA DARAH.

habis kelas terus pergi menuju ke lokasi. lepas tu excited sampai balik je dari  isi sebeg plastik darah terus update blogg walaupun tangan yang kena cucok tu agak rasa sakit. =.='

cubalah dapatkan pengalaman kali pertama korangg. dah buat boleh lah eksen dengan member yang laen..

"aku dah derma darah dah. kau dah keee?"
*sambil buat muka berlagak tak bertempat.

stepnya sangat mudah. yang pasti mula mula korang akan di suruh isi borang kemudiann..

  1. jari korang akan dicucuk.
  2. darah korang akan diambil. sikit jee. tak banyak.
  3. diaorang akan test darah korang.
  4. tadaaa! tahu lah darah korang darah jenis apa.
  5. tekanan darah pula akan di uji.
  6. berat akan diambil.
korang cuma akan dibenarkan untuk menderma darah bilaa
  • darah tidak tercemar. itu sudah pastilah kan.
  • kepekatan darah adalah 12.5 ke atas.  
  • tekanan darah adalah stabil.
  • berat melebihi 45kg.
  • bagi perempuan bukan dalam period atau period hari ke lima.
itu sedikit sebanyak yang aku tahu.. :)

by the way, mentang mentang lah ni kali kedua aku derma darah, semuanya nak kena buat dua kali. mula mula masa check tekanan darah orang tu tanya

"kali pertama ke?" "tak, kali kedua."
"awak takut ke?" "eh, taklah. =.=' "
"tekanan darah awak tinggi." "hah?"
"awak rest dulu nanti check sekali lagi." "ouh..okeyy"

dugaan yea namanya itu.terlebih excited kot. tu tekanan darah tinggi. haha.. :D jeless tengok classmate yang lain da start kena cucok. *tak dapat kena cucok jeles? 

muka menyibok kat belakang. sapa suroh aku duduk dulu en. ;P
lepas tu dalam 10 minit kemudian cuba check sekali lagi.

tengah check tekanan darah. :D
dannn yesss! lepas!!! boleh dermaa!

kemudian datang pula rintangan setelah dugaan yang pertama tadi. tangan belah kanan dibius kemudian di cucok dengan jarum besar untuk salurkan darah tu.

nampak dia cucuk macam mana tuu..
then tiba tiba darah tak nak mengalir. apa maksudnya tu? kena cucok sekali lagi wehhh. jeles sangad kan tadi. hameekkk! tangan belah kiri pulak. best betul terasa.

terserlahkan muka excited.  ;P
baru berapa minit dah banyak segitu.
sungguh tidak mengerti kenapa.
nak penuh dahh. yes yes!
orang lain semua 300ml tapi aku 350ml.
tahu lah aku terlebih darahkan..
derma lemak ada tak?
yeay! kena cucok dua kali! kau adaa?  XD
Geylang si paku geylang,
geylang si rama ramaa..
Pulang, marilah pulang,
marilah pulang,
bersama samaa!
dapat ubat ni. tak pernah nak makan punn. ;P
ini hah buktinya. dua kali dah derma darah. hoho..
poyos ronoss bukan.
oleh itu janganlah tamak simpan darah sendiri je. jadilah se-excited macam aku. bermurah hati untuk derma darah. kalau bukan kuota derma darah 3 bulan sekali, terasa nak derma hari hari! ;DD

July 26, 2011

Fenomena Vlog.

mula mula kenal dengan dia ni. famous gilee. tak kan lah korang tak kenal? betul tak kenal?


macam mana dengan gambar dia yang ni?


hehe.. confirm kenal bukan? apatah lagi kalau korang jenis mengadap youtube 24/7. video dia banyak betul membawa pengajaran dan bukan video kosong semata-mata. pendekatan yang seriously membuat ramai orang tertarik nak follow segala yang dia upload dalam youtube. the latest subscribers yang dia ada kini 18863. cukup tak untuk membuktikan ramai suka video dia? hehe.. okey. cepat betul subscribers dia bertambah lagi. =.='  inilah dia  Anwar Hadi!

This is the latest video of him, Pesta Ibadah. Click it okeyy. :)


Dan ini blogg dia.
inianwarhadi.com
anwarhadi.blogspot.com


kemudian tertarik pula dengan si muka chinese neyy. dapat agak bukan siapa? dengan muka dia yang chinese which budak budak zaman sekarang memang suka stok muka korea dan mata sepet. salah seorangnya tu aku lah. haha.. :D dan juga dengan cara dia mempersembahkan video dia dengan cara yang melawakkan semakin makin lah orang sukaa.


suka sangat dengan ayat dia yang ni,

I've always known my mom loves me, but will never know how much. - Mathluthfi90

tersangadd lah sweet bukan. :)
this is one of his vlog yang bestt! Click here --->  Judgemental


kemudian jumpa lagi seorang ni. he's different from AnwarHadi and Mathluthfi. You want to know why? better korang tengok sendiri lah. click this link.
http://www.youtube.com/watch?v=QYDa10BvLD4&feature=relmfu

but still video dia semua bagus bagus. apa yang bagusnya? bagusnya video dia penuh dengan nasihat dan tips cuma lebih straight forward jika nak dibandingkan dengan yang lagi dua orang tu yang pandai berlakon dan buat idea untuk menarik orang mudee. His name is Aiman Azlan.




selepas itu pula yeaa. jeng jeng jenggg.. wakil dari belah pihak perempuan. biarpun dia gila gila but i enjoying watch her video.


Maria Elena. nothing much to say about her sebab baik aku copy and paste je apa yang aku tulis tentang AnwarHadi dengan MathLuthfi. faham maksud aku? tak? maksudnya dia best! cumaa.. tetap ada cuma tu yea. she do the vlog only for fun. kira dia akan upload apa apa yang dia nak. unlikely AH dengan ML yang lebih kepada memberi nasihat secara tersurat dan tersirat.
ini vlog dia yang lagi sempoi dan kelakar. :)
K.O. Karaoke
dan ini pula blogg dia.
peliks.blogspot.com



dan paling latest!!! mula mempunyai vlog 4 bulan yang lalu. he's only 16 years old guysss. baru enam belas tahun tuh! sesuai jadi boyfriend saya bukan? yea, yea.. saya tahu. kami memang

serahhsihhh! 

sangat comel! muka macam ML, muka stok korea. hehe.. sebab dia memang half Chinese and half Malay.


boleh tengok video dia ni kalau mahu. :)  Menyibok ahh
simpan hasrat nak ambil dia jadi boyfriend laa u'ollss. hahah  =.='
and this is his blogg.
batmantakpower.blogspot.com

itu semua vlogger vlogger Malaysia yang best lagi mengancamm! kalau vlogger overseas macam the one that with his favorite word, TEEHEE. it's Ryan NigaHiga lahh. and also all his friends like Kevjumba, JRA, Chester, Dtrix(theDominicShow) dan ramai lagii kawan dia. this is some of  their video

Ryan - The iNavigator
Kevjumba - Nice Guys
theDominicShow - Love Dance

July 25, 2011

Amarah bangkit. Lagii entry negatif.

kebelakangan ni banyak betul post entry entry yang membawa kepada aura negatif. err.. betul ke ayat tu?
bila da banyak sangat entry negatif for sure sebenarnya emosi saya memang amat terganggu.

terganggu oleh siapa? siapa yang tanya je lah tahu. yangg tak bertanya, tertanya-tanya lah korangg. haha.. agak lama yea emosi aku diganggu. sebenarnya dah okeyy da. tapi terngiang ngiang gak haa benda tu. 

dah terngiang, mesti terfikir....


dah terfikir, mesti termenung...


dah termenung, mestilah jauhh....


dah jauh mesti ke london.


dah sampai london baru patah balik. sebab pasport tak ada.  XP


mungkin sebab aku terlupa nak tulis kat fesbuk that i'll be fine kot. betul laa.. =.=' 
siapa yang tertinggal dan terblurr bole rujuk kembali dekat link ni, What you can do when someone broke your heart.

anyway, supposed i have something to post last friday. tapii sesuatu yang sangad membangkitkan amarah telah terjadi. plan nak hang out. bukan aku pon yang bagi idea. tapi tak jadi keluar pun. yang amarahnya macam ini ceritanyaa..

ajak dua orang. dan seorang tu mempelawa diri sendiri untuk ikot. then i'm the one yang kena call berkali-kali untuk confirmkan dia pergi ke tak. call berkali-kali kalau angkat tu tak apalah. ni angkat sekali jeh! bila call lagi sampai hari nak pergi tu langsong dia tak angkat. 
aku sound dekat fesbuk. dia padam apa yang aku tulis tu. tahu pon dah buat salah. tak reti kee nak cakap apa apa kat aku. sama je 2 kali 5 dengan ehem ehem tu. janganlah bagi aku nampak muke kau yeaa. pandai kau memilih nak melayan siapa kat fesbuk tuu. hot ler tu. tak payahlah. aku kenal kau dah lama lah wehh.

cukup dengan bebelan itu. tertambah pulak entry aura negatif aku neyy.  =.='
cukuplah buat masa ni dengan entry yang negatif. macam ni lah. kalau aku post entry macam ni lagi, korang buat macam ni kat aku,

cekak pinggang lepastu buat muka yang menyeramkan.


lepastu senyum kembali sampai nak tertutup mata dengan penuh kasih sayangg. tauu. 







terima kasih. ;D



ahaaa... funny qila. 



July 24, 2011

Tak kisah dengan orang yang merokok.

pernah dengar tak ayat,

 apa yang ditanam dalam hati, itu yang akan mekar bercambah.

tak pernah? aku lah kot yang cipta ayat tu. hehe..

aku nak cerita pasai satu benda ni. besar kemungkinan most of u have been through the same thing.

aku pernah beritahu kat orang yang aku

tak suka orang merokok!

dengan tegasnya walaupun sebenarnya aku tak kisah pun dengan orang yang merokok ni. aku sendiri dikelilingi saudara saudara yang memang perokok. so dah biasa sangadd dengan bau nye.

then kenapa aku cakap aku tak suka orang merokok kat mereka?
kenapa yeaa?

sayangg punya pasal lah. hehe.. kalau orang yang aku tak sayang pegi lantak kau lah nak merokok berapa kotak. haha.. :D kadang kadang terasa macam siapa aku ni nak tegur diaorang en kalau dengan kawan. kalau dengan pacik lak terasa macam aku ni dah besar sangat ke nak tegur mereka.

abah? yupp. abah saya memang merokok. sedangkan adek saya yang kecik comey muka sucii tu pun dah tegor apatah aku ni nak menegor. memang tak jalan lah apa yang ditegur.

so bila aku beritahu orang yang aku tak suka orang merokok yang padahal aku pun tak kisah sebenarnya, lama lama aku jadi percaya memang aku tak suka orang merokok. itulah yang dimaksudkan apa yang ditanam, itu yang akan bercambah.

bila nampak je anak muda (ye, aku dah tua.) merokok. aku rasa macam, eishhh.
bau je mulut orang rokok, eishhh.
nampak je kotak rokok lagi lah, eishhh. mintak sebatang. haha! i was just kidding. ;P

jadi awak tu. berhentilah merokok. mesti boleh punyee.
chayok! chayok!
dulu saya tak kisah, sekarang kisah.

by the way if you want to know how to stop smoking, this is the tips.
     Tips untuk berhenti merokok cara yang betul dan berkesan.

Good Luck Guys! :)

July 23, 2011

Buah si jantung hati. :)

dah sampai college pun. awal betul macik neyy pergi college. semangad belajar ke? semangad laa sangad kann.. =.='

bilik kosong. roomates semua tak sampai lagi. sebab aku sorang je yang semangad nak balik sini. tapi tak apa. sukee bilik kosong ni. boleh melalak tanpa menganggu orang. ;DD

dari mula cuti hari tu da merengek mintak mama masakkan sesuatu. da nak balik college ni, mintak kat mama sekali lagi barulah dapat.


ni dia! cekodok jagung! kau adaa??? haha...
seriously ngidam cekodoks ni sebelum cuti. lastly dapat jugee. diri ini tak berpuas hati selagi tak dapat air sejuk. so turun lah sekejap beli air gedegang.


saya tahu air sebegini tidak menyehatkan. tapi yang instant tu lah yang sedapp. ;)

terlupa pula nak bercerita tentang kekasih hati saya ni. sebenarnya dah lama dah kami bersama. cewah, cewahh... ayat tak boleh tahan. geli gelii. tapi itulah yang sebenarnya.. malu i nak cerita.. tapi tak lengkap rasanya kalau tak bagitahu.

dia yang sentiasa bersabar dengan perangai saya.
memberi nasihat bila saya perlukannya.
sentiasa tahu bagaimana untuk memujuk dan tak berputus asa.
menerima masakan saya yang tak sedapp tu.
yang kadang kadang suka buli. haha :DD


itu sugar daddy saya! kami serasi bukan? =.='
mama pon jeless.
adakah yang masih berani untuk masuk line.
hahaha ;P

p/s: masih memakai kedua-duanya sebab..

July 21, 2011

How to get rid of a guy?

Ini post sebenarnya sangat tak baikk. betul. tak elok korang buat. tapi cara ni memang berkesan sebenarnya. yakin sangatt! sebab...adalah sebabnya. confirm jadi punyee.

Warning!
I hope you wont practice this step ke atas jejaka yang tidak patut. biarlah buat atas sebab lelaki tu gatal ke. menganggu dan tak memahami korang. dan make sure you already think about it before you do it. sebab yang dipertaruhkan di sini relationship korang. tak kisah lah apa jenis relationship en.

okey. ready? boleh amek pen dan kertas sekarang.

How to lose a guy?

1. Never say "I love you", "please", or "thank you". Don't discuss your future and constantly talk about other hot guys. Talk about your ex-boyfriend if you had one. That will really piss him off and hit him in the heart.

2.Try avoiding his phone calls, e-mails, and instant messages.

3.When you do talk to him, be extremely boring so that he won't want to call.

4.Say you are busy, act busy like you have a lot of things to do, lots of errands to run, working late or different extra hours, come home extra late, or or running late or whatever.

5.Try to pick every little detail and fight with him over it, insult him, tell him he is dirty and things he says hurts your feelings, if you got a geeky guy, he is a leach and hard to get rid of, he will take your insults as compliments and think you are turning him on.
Geeky guys are the hardest to get rid of, the popular boys and the sporty ones are really easy to get rid of.

6.Pull excuses about work or a friend or running an extra errand than you forgot to do and that you have extra dishes and chores and more cooking to do, and if he asks to help you or clean for you or run your errands for you, he knows exactly what you are doing and he knows that you are trying to play him off.

7.Embarrass him in public. Make a burp or a fart joke about him or ask him tons of annoying personal questions.

8.Have more fun with your friends than you do with him, and make sure he knows it.

9.Avoid physical affection. If he thinks he's not going to get anywhere with you, he may want to move on.

10.Congratulations..you are now SINGLE...

Good luck.  :)

Benda ni kadang kadang berlaku secara natural bila seseorang tu mulai sedari dia tak mahu kan lagi hubungan itu. maybe sebab,
 - dia tak suka sesuatu tentang lelaki tu
 - sesuatu telah berubah. perangai atau mungkin hati.
 - dia memang jahad. macam saya lah tu kan. saya memang jahad.


credit to http://hafidzahhafidz.blogspot.com/



p/s: the best way to make people hate you is with hurt their feelings.  :)

July 20, 2011

Kena tengok. [Movie]

if I was you.. I'll watch this movie!


A girl who was trap by a guy that she really loves. Semua tagline dalam movie ni terbaekk dan sangat sangat sweet walaupun tagline dia simple and bukanlah quotes yang mahal mahal dari penulis novel or penulis quote yang terkenal.. I'm wondering if there was really exist couple yang macam ni. Sweet sangadd. Some of the tagline are sound like this,


Guy: Do you believe with  love at a first sight?
Girl: Nope.
The guy leave with sad face and come back to this girl.
Guy: How about second sight?  :)
Both of them smiling.  :)


Guy: Are you a movie?
Girl: Nope. Why?  (curious)
Guy: Because I'm never bored watching you. :)

and also this Thailand movie.. Crazy Little Thing Called Love.


A junior girl with weird ugly faces falling in love with this kind handsome smart senior boy for 3 years at her school. She finally have the confident to make a confession because she already do everything she can to attract this boy like follow the instruction of a book, "How to got love from your senior" if i'm not mistake, trying to be beautiful, got the first place in academic, become a brass band leader and many thing. But then some unexpected thing happen.. I think korang patut tengok kalau nak tahu kisah selanjutnya. hehe..

There was a scene like other people would wait when the heroine is ugly. Make-Over! While everyone gaps for her beauty, this boy looks on nonchalantly, mumbling that she looks the same. huh? seriously korang takkan sangka yang.. okey. tu je. saje nak bagi tertanya-tanya.

emm..I cry while watching this movie. hehe.. >.<

lagi satu. dua dua cerita lamaa. bukan cerita baru pun. Other movie I already watch is 321 Cinta, Kung Fu Panda 2, Karak, Penanggal dari astro, Kekasihku Is Setan also from astro. Almaklumlah. kat kolej tak ada tv kann. sedih bukan?  haha.. :)

July 18, 2011

Bila aku jadi teruk.

menjadi mangsa buli dalam family?
itu mengingatkan aku pada seseorang.
someone that I really HATE.

I just want you to know, THANK YOU SOO MUCH for make this feeling appears on me. it is very special for u. i dont even hate my ex macam ni pon. i know u dont even care pon kan. thats why u do something like this.

Fill in the blank.
kau:  "aku buat macam ni sebab aku _________. "
a) terpaksa
b) setia
c) yakin
d) benci kau

pada aku kalau kau jawab,
a) terpaksa? terpaksa, terpaksa. harap kau tak sengsara.
b) setia? hahaha..aku tahu kau memang setia sangat dari dulu.
c) yakin? pergilah minang cepat. kahwin free pulak nanti.
d) benci aku? mengaku gak kau akhirnya.

soalan yang saja aku nak tanya. kau tak payah jawab.
- apesal tak dari dulu?
- kau sengaja tunggu aku minta maaf tiba tiba, baru kau nak buat ke?
- tahu tak kebencian kali ni berombak lagi deras dari pergaduhan kali pertama tu?
- tahu tak aku bersyukur sebab kita mustahil untuk terserempak?

pesanan istimewa untuk kau
- terus lagi terang aku benci kau.
- jangan pernah terserempak dengan aku. aku menyampah. kau pon menyampahkannn.
- harap kau blah sejauh yang mungkin.
- terima kasihh sangatlah untuk semuanya.
- nikmatilah kebahagian yang kau idamkan sangat tu.

berbahagialah. memang aku yakin sangat kau akan naik pelamin. tapi kalau macam ni caranya. payah pemikiran belah matang aku ni nak cakap. kau PIKIR sendiri. belajar sampai dean, kerja bagus bagus, pinanglah cepat yeaa.

p/s:       terserlah sudah kejahatan saya, 
terima kasih sebab sudi membaca.


July 15, 2011

Apa yang berkobar sangat tu?

psst psstt.. tiba tiba aku menyepikan blog selama 5 hari. rasa rindu takk?
kihkihkih..

suka sangat perah santan,
perasan, perasann...

mana ada senyap pun sebenaqnya. bila bukak blogg je ada orang comment kat previous entry. so semangad untuk reply comment tu lebih berkobar-kobar dari semangad nak post entry baru.
panjang berjela youu... i memang minad reply panjang panjang. tulis perkataan penoh. no short form, short form ney. bukan setakat blogg je. kepada sesiapa yang pernah text saya, tahulah bagaimana diri ini me-reply mesej orang. melainkan tepaksa sebab tangan tengah busy baru gune short form.

eh, tiba tiba ada gambar ketupat. tak sabar bebenar ke nak raya en?
ekceli, ekceli.. nehi, nehi..?  haha! merepek je. sebenarnya ada kaitan dengan assignment multimedia. buat e-card. excited nak buat tayangan perdana kat blog tapi tak best lah post sekarang. tak sampai nanti feeling nak raya. hehe..

ouh yeah journal life saya yang tak berapa nak journal ni yeaa.
dua hari lepas memang rasa tension sangadd. tension pun still dapat control. air muka je tak dapat nak sorok. dah berhabisan tension tu, semalam pulak terasa seronokk. sebab dapat release tension dengan benda yang aku minat walaupun tak ada bakat.

pagi tadi lak memang bagus. semalam pukul 8malam sampai 11.30 ada event. balik tu bersengkang mata buat assignment. tahu tahu je dah pukul 6.00 pagi. tidur pukul 6.30 pagi, bangun balik pukul 7.45, 8.20 pergi kelas. sekarang cuaca agak sejuk. sesuai untuk ganti balik tidur. kesimpulannya saya nak tidurr. okey okeyy. nanti tak berhenti. hehe.. :)

July 10, 2011

What you can do when someone broke your heart?

Apa yang selalu dilakukan when someone broke ur heart?

  1. berdegil nak contact jugak.
  2. tengok cermin atau duduk depan kipas nangis puas puas.
  3. meratapi nasib diri yang malang.
  4. maki maki kat fb, twitter or blogg.
  5. be a loyal stalker of her/him.
  6. minum sup semut untuk lupakannya. instead minum racun kan.
  7. bakar barang barang yang dia pernah bagi.
  8. makan banyak banyak sampai puas nak hilangkan sedih. Even though takkan puas.


OR

You can do this step by step.

  1. buang number dia. Jimat memory. kan? kan?
  2. tengok muka kat cermin. betapa buruk muka tengah sedih. senyum. buktikan yang u can smile without him/her.  :)
  3. fikir apa yang boleh dilakukan and tak pernah hampakan u untuk jadi happy.
  4. update kat status that u will be fine.
  5. stalker boys yang lebih ensem or girls yang lebih jelita.
  6. minum slurpee untuk segarkan diri.
  7. jual barang dia, dapat duit shopping barang baru. walaupun jual macam tak laku. =.='
  8. get ur favorite food and enjoy each bite.
rasa kecewa memang akan bermaharajalela and rasa macam nak jerit kuat kuat

laki / perempuan semua SAMA jeee!!!

buruk baik sesuatu bukan pada dasar perkauman or jantina. tapi pada dasar individu. and always remember, everything yang kita buat ada karmanya. 
bila dah terkena tipu atau dikecewakan mungkin korang ada buat silap kat mana mana pada waktu zaman jahad korang. kalau korang baik orangnya mungkin ada hikmah terkena macam tu.

think positive, relax and cool. nak nangis sikit sikit sebab sakit hati nangis jee... lepastu buatlah dari step 1 sampai 8.  *tak habis habis promote.*


p/s: yup kawan. fyi, memang aku kecewa dengan kau .