August 14, 2012

Biarkan. Biar jatuh.

Semalam pelik.

pelik yang amat bila semalam penat semacam.
nak kata Ahad tu pergi daki bukitbukau meredah hutan belantara tak ada pun.
kena lari tak cukup tanah kena kejar dengan anjing?
lagi lah tak ada kann.

makin pelik bila ada yang tegur kata aku nampak lain.
lain yang lain macam mana entah lah. -.-'


Automatically wrote those ayat ayat bila dengar lagu baru Bunkface. ngehehe :P
bajet penulis poem yang terrrsangat tak menjadi.



"Ku pergi sendiri
dan tak akan kembali
teman aku buat kali terakhir.

Aku jatuh."




Kata kita kata kebal
kata tak cukup menabahkan
Kata hati kata biarkan
kata diri, diri tak kuat.

Biarkan.
biar jatuh dan orang melihat
biar tiada yang menghulur tangan
biar orang tersenyum sinis
biarkan!
biar sakit luka dialami
biar perlahan bangun jatuh lagi

asal mampu bangkit kembali.





August 12, 2012

Tears fall down.


She ask me with a serious expression on her face hoping that I will think more about it. 
Hoping that I won't cry later in future. I know she loves me.


Regret is a suitable word.







Tears on my eyes whispering,

               “Don’t worry. We won’t fall hard.

Like ‘they’ do last time. Falling without knowing when to stop.








It feels like someone pushing me from my back. 
It tore me apart.
It burnt the past.


Luckily it only feels like.








Main main Lampu. Shopping Raya and Iftar.

Nama tuan empunya kereta nak sebut kat sini boleh ke? sebut je lah. famous sikit.
heh? -..-

Terima Kasih Kakak Farhanis ;D

tetiba ada kakak kat depan walhal umur sama je. mentang mentang dapat pinjam kereta terus dapat pangkat kakak kan? ehemm.. nampak tak strategi dia di situ?




The first shopping mall yang kita orang pergi Mydin Taman Meru. The biggest Mydin kat Malaysia ni kalau tak silap. tak cukup lagi dengan Mydin pergi Green Town Mall, Ipoh tempat yang famous dengan barang murah dia dan banyak pilihan. ke? ;P Last places that we drop by is Aeon Station 18, the biggest Jusco in Asia. saja nak mention yang 'biggest' tu. cuba untuk mengatakan betapa besarnya tempat tu dan betapa parahnya kesakitan di tapak kaki. (buat duck face mintak simpati. eh macam kenal je siapa? agagagaga XD)


semenjak dah tak pakai camera, dah tak banyak gambar yang ada. tapi kali ni thanks sesangat kepada orang yang sponsor gambar, Noi. dia juga driver kami untuk ekspedisi pusing Perak kali ni.
Alhamdulillah perjalanan berjalan dengan lancar. acecehh.. selain daripada lampu depan tak boleh guna dan kami terpaksa guna lampu atas yang menyakitkan mata driver yang berselisih dan menyebabkan sepanjang perjalanan pulang semua kereta main lampu dengan kitaorang.
bila tahap kesabaran melampui batasan Noi terus tutup dan buka lampu depan supaya mereka faham yang kereta ni ada lampu atas saja. faham tak. lampu bawah tuuu rosak. lampu atas je boleh gunaaaaa. tension tension. -..-





I know the way I sit looks soo weird. seolah berposing untuk photoshoot American Next Top Model. -.-'

We decided untuk berbuka puasa dekat McDonald Pengkalan. Sri Iskandar dah ada McD tapi tetap gak pergi McD tempat lain. after iftar we go straight to Sri Iskandar yang tercintak, singgah a few places kejap dan balik kolej dah pukul 9 lebih then buat muka selamber badaks dengan abe polis bantuan yang jaga kat pintu pagar. ahakss. :P



From left: Me, Fazlina, Liyana, Syahirah and Noi
:)




August 8, 2012

Lensholic.

I'm free today.

No classes. Done with assignment. I got wifi coverage.
What else for me to do if it is not online from day to night other than sleep and sleep and sleep. It's true that sleeping on Ramadhan for fasting people is one of the ibadat but it can't be use for a people that fasting, sleeping all the day and only wake up when the time of iftar is nearly come.

I've been keeping this thing for a really long time. Wait. It is not a serious thing okayy. It is about a thing that become my favorite since last two years.


CONTACT LENS!





I learnt to love this thing from one of my friend which is the first person that I saw wearing it.
Right after the biggest exam for my level on that time which is SPM, we go straight away to the optical store and buy a clear contact lens.

It is the first step that I take to replace my glasses with lens.





The third time I changed my lens, I decided to buy a lens with color. Every semester I will changed my lens. It is not because I want to but because it only can be wearing for 6 months and sometimes it is less than that period.


Second semester.
Purple Lens.

Third semester.
Blytheye Pink Lens.

Forth Semester.
Natural 3 Tones Grey Lens.

Current Semester, Fifth Semester.
Brown Lens.

Though I have to buy and change it but I enjoyed it because I love all the colours and I love they grey most. :)
Since I became more and more crazy with lens sampaikan some people called me 'Mata Warna Warni', I did buy myself a Raya Contact Lens. yeayy! ;DD I can't wait to wearing it.

By the way, the brown lens is a treat from one of my friend. Thank you for the lens.



August 7, 2012

Kasut 'Sekolah'.

Assalamualaikum.

Seminggu.
Dua minggu??!

Baru la ni nak update?


Tak banyak benda yang jadi dua minggu yang lepas selain daripada aku terperasan macam aku sekarang makin banyak mulut. HAHA makin puasa nak dekat raya, makin banyak mulut. apa teruk sangat perangai ni? ;P


Lagi seminggu je nak balik cuti Raya! Tak sabarrrr!
and sebelum balik raya almost semua subject nak buat test then saya pun tertiberr jadi baik tutup laptop pegang pensil, sediakan pemadam, rujuk buku buat latihan.

agagaga~ seperti bermimpi bukan?
tepuk tepuk pipi sikit. buka mata besau besauu. yea. anda tak bermimpi.
saya study. yes. study. kata nak berubah.
ahakss. XD




Last two weeks balik rumah and bayangan yang duk terbayang sebelum balik rumah hancurs belaka. Ingatkan nanti duduk rumah lenggang tengok tv lipat kain and tidur and masak sama sama bila nak buka nanti.
Tapi lain yang terjadi. Teman mama shopping. non-stop. pagi ke petang.


Last month nampak flat shoes lembut gila and tak melecet kalau pakai. sebab teringin nak beli sangat last last pakai baru sebulan mama kata nampak macam dah setahun pakai. -.-'

Masa shopping raya instead of dapat kasut raya, dapat kasut sekolah baru.
Mekacehh mama. :)


Sangat budak budak rupanya. -..-