March 25, 2011

nampak je muka relaks tak ada apa apa. muka tak ada perasaan. boleh gelak hu ha hu ha dengan kawan kawan. tapi dalam hati Tuhan je lah yang tahu betapa...

March 24, 2011

Kawan saya . kawan ke?

Two to three weeks ago, I didnt know if I want to post this things in my blog or not but now I make a decision to post about it. yeahh. i know it is not good but still I want to write about it.

I have knew this girl since last sem and even I have this unlike feeling to her but I just ignore and make it like it is not a big deal to me. She told me and also to my friends about her life and it's really a sad story. Everyone seem didnt really like her and I never ask her why. kalau tanya pon mesti lah sebabnya berpihak kepada dia which it makes all her friends looks like a bad person and she is the victim and the angel. a same thing happened to her last sem. all her classmates doesnt like her. so diri ini mulai mengasihani dirinyaa. When i ask her why, she said because they didnt like her, they are soo arrogant, kawan dengan orang kaya jee and bla bla bla. 

I have a few friends that in a same class with her this semester. She really excited to go to every class because of some reasons. but most of it because of this boy. So, everytime she come back from her classes she will told me all the exciting moment that she've been through on that day. i trust all her story without asking my other friends if it is true or not. dah orang cerita macam tu takkn aku tak nak percaya. but then berlaku lah sesuatu. And this thing is really a grateful thing that happened to me. I try not to hurt her feeling with this thing but actually it is really useless. all this time, she telling me and my other friends a fake story. most of it is what we call it, cerita yang ditokok tambah menjadi bebunga bunga. amboihhh.. bukan maen sakan bukan? 

because her true colour have been revealed, I don't really talk with her anymore. i just talk if she talk to me. but then she make like my friends and I the one that dont wanna be friend with her anymore. she didnt talk with us but.. when there are other people with us she will greet us. make it like we are the one that dont want to speak with her. pandai bukan? senang citer dia buad macam dia lah mangsanya and semua orang started to look at us like we are the one yang jahad padahal we didn't do anything pon. we didn't scold her and jauh sekali untuk cursed her. but since she do that to us, so paham paham je lahh. HAHA. memang kitaorang jahad pon en.

so now i am wondering if all the sad story that she told me is really happened or not. i just wondering. dont have to answer it. that's all about her. 

March 21, 2011

Bubbleqa .

Bubbleqa. this is what i wanna story moli about my post for today. Bubbleqa? apakah tu? kenapa nak cakap pasal tu? because i just talk with Bubbleqa so i have mood to write about Bubbleqa. apa aku ulang ulang Bubbleqa ney en. since aku pun dah lama tak tulis pasal dia. maybe some of you already know who is this person. bagi yang tak tahu meh aku bagi tahu. actually Eqa. dari nama Eqa, of course lah 'she' right? i dont have any friends yang 'she man' okeyy. paham?  tak?  ta pee. abaikan.

sebelum Yasmin yang selalu aku cakap comel dan bertangan gebu itu menjadi kawan baek saya, Eqa or lebih ku senangi dengan memanggil Diba, is also my best friend when I was in form 1, 2 and 3. Even status itu bertahan selama dua tahun sahaja tapi 2 tahun aku tu dipenuhi dengan muka + gelagat + gelak tawa dia jee. bila ditulis 'jee' tu doesnt mean aku bohsan okey. bahkan I really miss my moment with her. tak cukop jumpa kat sekolah, duduk meja sebelah sebelah, balek rumah petang tu jumpa lagi menatap muka yang sama. yeahhh. i really miss that moment with her.

things that i remember about her;

  • she loves to laugh and i really love the way she laugh because she is not that girl yang gelak control control ayu tu. haha.. 
  • her smile really cheers my day. kalau dia masam i will be soo worried
  • her hair is curly and beautiful and gorgeous and i really jealous with her.
  • dia macam model. kurus. jeles wehhh...
  • dia makan lambat. haha.. dulu laa. sekarang aku ta tahu.
  • she really loves pink and colorful things but sekarang aku rasa tak sangat da. minat bole berubah bukan.
  • pagi-pagi buta sampai kat sekola both of us will lepak kat 1 tempat ni sambil bediri tak tahu berapa jam. tak penah kira. baru la nie aku wondering. nape kitaorg tak duduk yek? hahaha... :D
  • dia pernah suka Ashraf Sazali a.k.a Henry. wait, nak buad confession. actually i do like him gak dulu. bhahaha... terlerai gak kebenaran. and i don't like Muslih pon. nak tutop rasa suke punye pasal.
  • teharu when u said u feel bored and lonely when i didnt come to school satu haritu tu sebab demam.  :)
  • seorang pendengar yang setia dan bagus.
  • ramai kawan laki. laki selesa kawan dengan dia. so whats the problem right? cewahh... haha..
  • she loves to baked.
  • dia sangad selamba badak
  • panggil karipap as kipap.
  • seorang anak yang baekk. susa nak buad jahad dia nie. baek kan? baek kan?  hehe..

itulah antaranye. banyak lagi tapi sampai esok pon tak abes kalau listkan. our friendship is not like others friendship. as what can i see we really know how to respect each other. sometimes i feel a little bit scared if she bored with me and still i am because i am not as happening and cheerful like her. we talked about everything but we're not type of friends that will talk back about others. we talk about boys of course. what else girls will talk about right? we also talk about our family. our day. our problems. things that make we feel happy. and macam macam lah things that we shared.

but then im the one that started everything until it become worst. i dont know if i have say this to you. kalau penah pon apa salahnya cakap sekali lagi bukan. im soo sorry for make u sad and for not being there when u need someone to lay ur head. i should realize yang semua orang kat dunia ni tak perfect. but know aku pegang benda tu and try to always remember that. ada hikmahnya. tak semua benda boleh bertahan walaupun kita selalu ucapkan ayat 'friends forever'. tak ada rezeki kita pegang relationship kita sampai ke tua.

thank you so much truly from my heart sebab pernah jadi kawan baek sayee. haha.. gedik. and i feel proud for everything that u have done and things that u wanna do. Qila support Diba tak kira what u wanna do and do take care of urself. dekat dunia nie kejap kita kat bawah kejap kita kat atas. kejap kita happy lepas tu tiba tiba sahaja sekelip mata kita boleh sedihh. so be strongg. pandai lah aku nasihatkan orang kan. hahaha.. ;D
first time nak bagitahu neh. love u lahh Diba !  haha.. dah macam less da.  =.='

Yasmin with Diba.  :)

March 20, 2011

Hug .

I just wrote in my last post that i miss mama yesterday. mengikut masa yang betul actually last two days sebab skang dah pukol 12.39 am while im writing this post. arini dah masok 20 march dahh. then suddenly petang tadi, i mean semalam la en, mama called me then tanya dah mandi ke belum sebab dia nak datang nak bawak aku pergi makan dinner. yeayy ! terubat sikit rindu dekat mama. after that aku baru perasan masa makan dinner tadi, its my mum birthday on that day. 19 march. so, aku tak prepare hadiahh pon langsong. since aku dah berapa lame ntah tak pelok mama then i give a hugg to mama.

hadiah beday  +  rindu   =   pelok ketat ketat

ngee~   rindu rindu rindu !
actually im not a type of girl that can hug someone with suddenly or because i want to. itu cerita ta lama yang dulu la. rase pelik and janggal sebab aku ta penah dibiasakan begitu. terbukti lah saya bukan anak yang manja untuk makluman anda semua yeaaa... time raya mase nak salam salam mintak duet raye je maen hug hug. hahaha...bila time laen ta biasa. tapi skang dah biasa.

dah biasa? what aqilah lala? anda dah biasa dengan..?
what thaa...

okey. pleaseee dont think negatively or senyum melebih lebih yeh memikirkan benda yang laen yang tersembunyi yang berkaitan dengan status saya sekarang ini. hahaha.. actually aku dah biasa sebab aku dapat kawan kawan yang totally manje. macam Hanum, Yasmin, Atie and Qyla. but thats how they show their love and how much they miss people that they love right? and then i got adek yang sangadd lah manja yang melebih dan melampau. Aishah with Didi. at least they know how to show it andd they also make me more used with it. dan aku nie pon, to people that really know me tahu aku nie mostly ta de perasaan je kojenyee. tapi sekarang saya dah punya perasaan dah kawan kawan ku.  :} tolonglahh gembira bagi pihak sayee.. hahaha..

i still remembered when i was in school. my friends and i, we're in a bus stop waiting for our school bus and it was raining at that time. while we're chit chatting suddenly there are stormin and one of my friend hugg my other friends because she was scared with storm. cute right? hehe.. wondering if she still scared with it.

itu kisah rindu dan takut. the day when i feels sad tiba tiba tanpa sebab harituh. yeah. sometimes i can feel sad with no reason. no reason?! math error ! undefined ! lost ! error error ! hahaha.. mengarut. sambung balek. i make desicion to dial Atie's number and ajak lepak kejapp. after we met, i got a hug from her then i dont feel sad sangad dah. bekesan bukan ubat tu?   :)



oh yeah. i told mama about my shirt and like i thought, mama really said it. she said padan muke. hahaha ! ;D


March 18, 2011

Oh my baju !

semalam is kind of disaster gak. i was in bathroom untuk mencuci baju. duduk kolej en. basoh la baju sendiri. sadis sadis.. tapi bila pandang je baldi baju,

oh tidakkk!!!

cewahh. macam kelakar je kalu ade orang jerit macam tu dengan penoh perasaan dengan kedua belah tangan dilekap ke dua dua belah pipi. tak de lah aku jerit macam tu. aku sedikit ter-scream je setelah mendapati air rendaman baju bertukar menjadi warna hitam. ape maksudnye tu? ada warna baju yang turun. setelah di amati one of my favourite shirts also in a same baldi. and sedih bertambah tambah sebab baju tersebut berwarna putih.

air hitam + baju putih = aaaaaaaaaaaa!!!!

benci gila bila jadi macam tu. baru aku paham perasaan mama bila dia kena dulu tu. segala sabun aku taruk kat baju tu sebab nak putihkan balek. then baru teringat. mama pernah rendam baju dengan air panas for the same reason. so aku teros rendam dengan  air panas. celup celup tukar air. celup celup tukar air. tu je lah kerja aku semalam. hasilnya? warna baju macam kena rendam dengan klorok. hahaha.. at least tak lah seterok mula mula tadi.. tau lah aku baru shopping baju baru petang tu. merajok ape baju aku tu? still its not my fault sebab baju yang turun warnanya tu baju roomate aku. die pon ta tahu baju die turun warna. dah aku pinjam kena la basooh en. oleh itu sabun baju baru sahaja dibeli tadi sebab sabun aku habes untuk sehelai baju tu.

moral values for this shorttt story? kalau mama she will said like this,

" pinjam lah lagii baju roomates tuuu. dah ade baju sebok nak pinjam. padan muke. "

ouch. tecalar balar hati ku mendengar. hahaha..   :D   i miss u mama.  

March 16, 2011

Marry marry marry.

i just knew that my friend just married like 4 days ago dan kitaorang nie sebaya. baca tuu. sebaya. tekejot tak payah cakap lah macam mane. ta penah pulak aku dengar dia ada bf. and shes not a type of girl yang suke couple couple nehh. ganass macam laki la kot dia tu. mulut macam mak cik. haha.. gurau jeee.. jangan marah. tapi datang kelas relaks je kau en. 

tak perlu lagi tertanya tanya. siapa agaknya orang pertama sekali yang akan kawen dalam kalangan budak budak kelas aku? dah terjawab daa. haha.. biasalah girlsss. we have like hundred questions about our future and all the question mesti bermula dengan, 

"who the first one that will . . . ?"
  • got their true love
  • tunang
  • naek pelamin a.k.a kahwin
  • have a child
  • graduate
  • kahwin ngan datuk kepada cucu ???
haha! yang last tu i made it by myself. ta de tekeluar pon soalan soalan sebegitu. tulun sikitt. hehee.. and soalan soalan lain yang teramad jauh yang belom tentu lagi terjadi seperti
  • nak anak perempuan berapa? anak laki berapa?
  • tema majlis kahwin warna ape?
  • nanti kahwin nak sediakan lauk apa kat tetamu?
  • amek catering ke masak sendiri? bhahaha...
mengong. tapi ade je yang berangan angan macam tu. siap dah pikir nak amek siapa jadi perunding majlis kahwin and member member sume dah cop tempat nak jadi pengapit. melampau melampau. haha! ta pe. kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan. walaupun sesetengah tu boyfriend pun belum wujud dan jauh sekali calon pengantin laki . tu belakang citer. agagaga~

anyway, kepada kau babe. eventhough kau ta bace pon blog aku ney still aku na say congratulation babe! :)  moga bahagia sampai ke anak cucu. tak cukup lah. sampai ke hujung nyawaa.. oihh..sweetnyee.. anyway still aku jealous neh. macam mana kau boleh kahwin dulu dari aku neh? hahaha...  

sekadar gambar hiasan.
this is my cousin wedding photoshoot.
My little sister, Aishah while being flower girl.

March 11, 2011

Belajar English Lagi

"why English have to be one of the subject in college?"
"students have a lot of things to study than study English subject."
"are they will apply English in their life?"

this is what some of the student said in public speaking competition that have been held like a week ago. they should consider about the judge yang turut mengajar in English subject before saying something like that.

and this is what im going to say if im the competitor.

hell-ooo. excuse me. u are debating something that already have the solid answer-lahh.

dont need to describe all the benefit and purpose of English la yek. pikir pikir sendiri. i just wondering. why he choose English?  don't he realize all the important of English? kenapa dia tak debate macam calculus contohnye. im taking calculus subject andd i have NOoo idea why i have to take the subject. aku tak rasa kerja aku nanti boleh apply calculus tu.

*kedengaran suara orang menyampuk

" maybe adalah kau apply  nanti...! "

repeat pleasee.. MAYBE? berapa percent? 40percent ? 30percent?
lagi lagi Algebra or in another word yang selalu disebot,  al-gi-beruk. lagi aku langsung tak tahu kegunaannya. maybe i can apply it while calculating...

emmm . . .

aaa . . .

. . . . . .

okey. give up.aku tak tahu.   =|

i donno how to ending this post but anyway, English is still penting. paham? tu je. sekian untuk ceramah Belajar English Lagi ( B E L ). wassalamm.. 

March 9, 2011

paling benci bila orang..

this post actually is related with my friends and people around me. firstly i wanna say that im not in mood while writing this post. so if u cant accept anything that i said in here. im sorry.

okey.since im not someone yang boleh beritahu orang about the things that i dont like about them so i guess this is one of the way to let u know bout what i hate.

aku paling benci bilaa ada orang

  • amek kesempatan terhadap orang laen or terhadap aku.
  • menokok tambah cerita sehingga menjadikan ia like a fairytale story.
  • menipu. sekali ta pe mungkin terpaksa. tapi kalu da bekali kali. jangan ingad aku bodo sangad laa.
  • do a bad things to my friends. paling pantang sekali.
  • berpura-pura.

sometimes i just ignored about it when everytime i have the doubt feelings to them.. na poyo and bajet sangad dengan beritahu salah dieorang pon ta bole. i just wait until they tell me the truth. im not kind that can tunjuk muka betapa nyampah nyee aku dengan orang tu. sebab aku sendiri ta suke orang buad muke minta penyepak tu kat aku. so if u think that u have done any one of the  list, pleasee do tell me. im not angry at all. 

i just want the TRUTH

thats all.

p/s; im not saying yang aku ney baek sangad punn.

March 6, 2011

Siapa kata remeh?

aku baru stalk satu blogg ney.. ta sala en? hahaha..

okey okey. pemilik blog nie adalah seorang lelaki. i never meet him but what i know is he stay at a same place with me. so i read this one post of his blog. ta pernah la sebelum nie aku baca blog seorang laki yang meluahkan betapa happy nya dia while giving flowers to his gf. 
like he said, "happy gila vavi !" hahaha.. i never thought langsung. sebab..

  • lelaki lah insan yang paling payah untuk meluahkan dan mencurahkan kejujuran di hatinya pada blogg.
  • and mereka juga jarang sedar betapa perkara yang dianggap remeh nie memberi kesan besar pada hidup orang laen. 

sebagai contoh when everyday he will said that he loves u, tapi satu haritu dia ta cakap langsung. perempuan nie pun mulai risau. kalau dikeutarakan lah en benda nie kat lelaki. they will said, 

"alahh.. benda kecik je pun. masalah besar betul perempuan nie." 

most of them will said like that laa. or when u buy a new dress for ur date then ur bf dont even know or cares or puji dress tu. u learn how to cook so that u can cook for ur love. tapi dia makan and benda habes macam tu je. ta na say thanks pon. yang dia tahu dia kenyang.  =.='   contoh je laa..

not all girls will said what they want. sebab kalau cakap kata banyak songeh en. haha.. perempuan sinonim dengan perkataan pemalu right? then u should realize by urself-lah benda benda yang dikatakan remeh tu. and peka lah dengan air muka perempuan. kalu tiba tiba berubah ada la yang tak kena tu.

oh yeahh. the blog is not private though. his gf was veryy LUCKY having him as her bf. moge berkekalan ku doakan. :) 

p/s: ade orang ta puas hati aku punye status sekarang. ade aku kesah?

March 5, 2011

because of Gravity

i type a text to this guy,
"kita nie da di kira declare ke?"
then he replied, 
"not yet. it's a surprise."

so im waiting like gile punye tunggu gak laa. 



then one day we meet like usually. just the different is, its my birthday on that day. epi belated beday to me. hahaha.. ;D
it almost 11pm. menandakan aku kena balek bilik before OMG = Oh Mak Guard membuad rondaan di sekitar kawasan college. a few minutes before dia teman aku balek ke dorm aku, suddenly he porposed me with words and way that i never thought will be done to me. what the words and the way? i want to keep it as a private stuff.   :)

so, wahai saudara dan saudari sekalian. untuk memecah hingar bingar dan gosip panass kata kata orang tentang, "aqilah lala is already taken?!". Here in my 201th post, i wanna make a confession thatt, 
YES. im taken ! 
tiada terpaksa, terkesian, terkena bomoh, terugut, terkena sawan, tersilap makan, terkurang sehadd. ohh tidak sama sekali. tiada ter terrr yea..

by who???
by a guy that 
  • i always texting almost every minute
  • cheer my day
  • make my smile more brighter
  • always have a sweet words like a candy
  • make me jealous even when he with his boyfriend. hahaha.. jk.
  • handsome. u r not masuk bakul angkat sendiri anymore dear. :)
  • humble
  • have a dimples. jeles jeles.
  • gila kasot. hahaha.. perlu ke aku mentioned kat sini en.
  • comel + sweet !
  • pemalu. are u? hehe..      


Muhammad Ikram Bin Othman. 

yess Ikram. its u dear who im falling in love with. and and I LOVE YOU ! my present bf and Insyallah sampai bila bila. i will call my mum untuk be ready for ur rombongan. hahaha! joking pleaseee... ade jodoh ade la en. ^^, 

you can't blaming to gravity for falling in love. :)

March 3, 2011

We are who we are.

orang yang kenal aku from sekola rendah will know how do i look like. 
i was soo NERD
i mean. really really nerd. and then bile aku start pegi sekola menengah, my nerd gettin less. when i was in form 2, i know this guy and i think i really like him. i think i fall in love with him. almost half girls in my school is his adek angkat. then because of my feeling towards him, i make a decision to break the word, NERD. at that time, i want him to look at me not because of who i am but because of my look. that is really a wrong thing to do right?

after almost 5 years i guess.. i make a desicion to forget about him. i always put him as a reason why i want to break up with all my ex. every time when i know that he break up with his gf i was like, "HAHAHA !". mesti la aku gembira en. da aku minad kat die. so last month i delete his fb. trying to stop being a stalker. i am happy to do that !   :)   i guess..    :(   hahaha..just kidding.

so, today im standing here with my hurt leg, (hurt leg? =.=' ) with some of my friends said that i've changed. hilang nerdy tu, less fat, but i think i still fat, no spectacles, wearing contact lens, start wearing make-up and bla bla bla. Yasmin sayang said that i looks beautiful but i dont think so. sangad sangad ta true. i think Yasmin lah yang cantek. :) kawan kawan ku. Teah teah, Eqa bubble, Qhis, Hanum sayang, Tania, Shikin, Mardzati, Nana, Aqilah Akmal, Linda, Anati, Farra, Liyana, Anna, Fazlina, Shikin Hez, aa... ramai sangad na senaraikan. korang sume GORGEOUS! sometimes i am a bit jealous with korang korang. korang terlalu cantekk ! senyuman korang. gelak tawa. so ketahui lah bahawasanya korang tesangad pretty. :DD 

theres a day when someone asking me, 

                              "macam mana dari nerd tu bole jadi cantek macam nie?

so macam biasa laa aku tolak statement 'cantek' tu jaoh jaoh. then baru tepikir tentang perkara dari nerd kpd sekarang tu setelah sekian lamaa. aku jawab sebab nye adalah kerana seseorang itu. so i want to make some correction here. i believe that aqilah lala today here not because of him. but because of myself. andd i love me. i love myself ! 



March 2, 2011

Special dayy.

its already two March todayy.
i have a lot of things to tell. :)  bling, bling ! hahaha..
okey, let me tell u..satu persatu yeaa..

  • my lovely classmates make a surprise birthday for me which its a second time for my birthday this year. thanks to all of u. nana, ainy, zack, fara, shida, my twins aqila, mira and some of them is their roomates which i dont recognized..and..
  • its my first time i got flour for my birthday present. sweet-kan? urghhh. aku da siap santek santek na pegi date lastly kena baleng tepong lak. hahaha.. ;D terok tau korang nie.
  • after that without my willing, of course la kan. aku terjatoh gedebuk buk buk ! bagus nyee.. that is my first time i fell in my college. naseb baek gelap org ta nampak. so i got like a huge jugak lah luka di kaki ku. and kaki lagi sebelah lebam. tapi aku control je feeling walaupun saketnye mak aihhh..
  • and today is like a really special day for me!  :)  sukenye ! sukenye ! i still not make any decision to tell people about this or not. nevermind. i will tell u soon. besabar dan bawa bertenang yeaa.. 

anyway THANK YOU so much kat korang! susa susa beli tepung semata mata na baleng kat aku yeaa... hahaaha! i will never forget this day. its too special for me. thanks again and again dekat semua yang wish kat aku. tau, tauu..  :) sayang korang sendat sendat ! sesendat yang bole la !

with love,
    Aqilah Lala.