October 8, 2011

Perempuan Semua Sama ?!

ouh my! ouh no! aku tersentap dengan statement di facebook mengenai



perempuan semua sama!!!!!!!!!!!!!!!!!!



tersentap tak? tersentap kan? okey. aku tipu. aku tak tersentap. kalau korang tersentap tak tahulah. tapi saja mencelah memberi comment pada yang update status tu sebab I have my own opinion about that. dan yang buat statement tu jangan pulak tersentap eden buat entry pasal ni. bukan hang jaa pernah cakap macam ni. saja nak buat karangan pasal benda ni.

pernah tak dengar orang cakap,


budak kelantan semua sama jeeee!!!


please lah perbetulkan persepsi anda tentang semua perkara yang cuba nak sama samakan ni. it's not fair okey. you girl. maybe u make that statement sebab secara kebetulan u met kelantan boy yang punyai ciri ciri negatif yang sama. iaitu playboy or apa apa je sikap yang tak elok. aku cakap playboy sebab itu yang selalu diperkatakan orang.

kembali kepada statetment yang hot tadi. perempuan semua sama? kemungkinan itu bad luck korang jumpa girls yang macam tu. tapi percaya laa. that bad luck will turn to the most lucky thing that ever happened sebab you will finally found someone yang lebih baik. ada hikmah tu untuk semua tu. untuk dapat yang lebih baik mestilah kita jumpa yang tidak baik dulu kan? ingat senang senang boleh dapat yang terbaik? banyak comel hang kan.


semua orang sama. kita semua sama. setiap sesuatu perkara yang jadi tu or kesilapan yang dilakukan tu berdasarkan kesalahan individu. bukan sebab dia jahat, dia suka kikis duit orang dan dia tu orang perak. pergilah buat statement,


girls perak semua samaaaa!!!


buatlah statement macam tu. aku kikis kuku korang pulak nanti kang. semua tu berdasarkan individu. ingat tu je.


Macam mana nak berdepan dengan dia?

bila perangai dia huduh sangat tegor lah elok elok. secara individu and in private. tak adalah korang malukan dia. after that perhatikan respond dia. dia menerima or dia memenangkan jugak salah dia tu. dari situ boleh nampak siapa dia sebenarnya. tapi jangan selamanya label diri dia macam tu. manusia berubah. sama ada baik ke buruk atau buruk ke baik. people change. dan biar buruk mana pon lah perangai dia tuhh. nasihat slow slow mungkin lama lama dia sedar lepas dah jatuh tuu. people tend to realize their mistake after they fall. dan cuba menerima seseorang itu dengan melihat diri positif dia. bukan dengan mencaci dia sebab buruk dia. kalau dia caci kita sebab teguran kita, cuba berlagak tenang jee. jangan melatah. we already do our best untuk diaorang.

kepada yang dapat nasihat dari orang lain tu cuba terima dengan sebaik mungkin. bukan cakap,


"ini hidup aku. aku punya suka. kau jangan kacau hidup aku!"

or

"kau tu bagus sangat ke nak tegor aku?"


come on lah. dia tegur untuk kebaikan kau. simpan ego tuu. cuba cermin. hodoh tahuu.


tu je nak habaq mai. setengah jam aku buat entry ni. *ecehh. poyo gile. -,-
nak tido dah pukul 2.55am. terima kasih. salam. :)


p/s: tak mo buat statement sensitap dah. sensitif + sentap = sensitap


No comments: