October 6, 2011

Senang Buat Sendiri.

kecik kecik dulu sukaa sangat buat benda bukan bukan. ehem ehem. benda bukan bukan itu bukan benda yang tidak senonoh. sila betulkan persepsi anda terhadap saya. ;) *senyum buat muka sucii.

dulu aku ada satu kotak yang penuh dengan benda benda yang nampak je macam tak guna but I always reused untuk decorate or reka benda hiasan yang kind of menyemak actually. sukee buat frame gambar lepastuh decorate dengan pin rambut, bunga telor. masa tingkatan dua kalau tak silap aku ada beg silang kotak kotak hitam putih. beg tu memang simple habes. rasa macam kosong. so aku amek gelang besi yang dah tak pakai then silangkan dekat poket depan beg. baru nampak rockk kan. err... yelah tuu rock. macam buruk adelah sebenarnya. -,-

bukan tu jee. kad epi besday pun sukaa sangat buat. konon kreatif lah tu kononnyeee. ahakss. bukan apa. bila bagi kat orang tulis kat kad tuh,


barang ikhlas pemberian dari hati buatan tangan sendiri. :)


orang yang menerimanya pon cakap, 


awww..so sweet. comelnyeee. 


berbunga bunga hati bila dipuji. kihkihkihkih.. *gelak tergedik.

lepas tu dah lama tak buat benda benda tu dah sebab rasa macam tak ada idea and kalau buat pun nanti akan di buang juga. semester lepas dalam makmal komputer. secara tak sengaja pendrive terbelah dua bila kaki tersangkut dengan tali pendrive yang panjang berjela yang di cucok kat komputer. rasa macam



arrrghhhh! tidakkkk!




mula pikir macam mana nak sambung balik pendrive yang bercerai dari bajunya. kalau taruk gam gajah mesti nampak jugakk. taruk tape lagilah obvioussss. lepas tu teringat pelekat yang ada corak bulu bulu tu kat kedai serbaneka. apa lagii. projek bermula dan saya berpuas hati dengan hasilnya. XD


ini hasilnya lepas dah berusaha lekat kan.


beli besar besar elok guna lagi untuk handphone pulak sebab dah bosan dengan cover phone yang asal.. nak beli baru ada corak comey comey payah bebenarr nak jumpanyee.


dah bosan lagi beli pulak pelekat yang bling bling berwarna warni lekatkan dekat phone. glamour giteww bila dia ber-bling bling. bak kata Annas Easkey, awesome habess. XD

tak cukup dengan tu bila dapat handphone baru mama offer nak belikan cover phone warna warni. fikir denga cukup panjang dan dalam. kalau tolak rugi ouhh. tapi rasa macam membazir bila sebenarnya boleh je dapat cover phone berwarna yang sangat murah daripada habiskan almost 20rm untuk itu sajaa. sooo... tadaa..


yea. hasil kerja sedikit tak kemas sebab malas nak betolkan.
hehehh.. ;P
lepas tu terasa macam dapat phone baruu jee. hewhewheww.. XD

nak promote punye pasal apa pon boleh rasa kan? hehe.. toksah lah beli benda yang mahal bila boleh dapat benda yang serupa dengan harga yang lagii berbaloi. orang belakang berbisik, "cakap je lahh kedekot." perli ke hapa hah? rawrrrrr..

rasa macam nak balut semua benda dengan pelekat tu. soft jee. cuti ni nak carik lagi apa benda yang boleh di lekat dengan benda tuu. wahhh.. dah ada perancangan suda. ;)


p/s: sapa jadi boiprennn saya pun nak balut dengan benda tu. bole bole? ahakss..  ;D



No comments: