April 15, 2012

Pusing Ipoh dengan Tersayang. :)

Assalamualaikum.


Lepas kebosanan seminggu kelas asyik batal akhirnya dapat berseronok sikit dengan family dekat Ipoh. 
maybe masa yang kitaorang spent sangat sangatlah singkat but at least I have someone that can make me laugh, someone yang boleh dengar mulut aku bercakap tak henti macam sesat, tak jumpa penutupnya. -,-' someone for me to talk and gossip. theres no other people that is perfect for me as my family. 
rindu sudaa dengan mereka.  :')


I thought mama nak pergi mandi pantai ke or pergi tidur kat Cameron Highland ke. tapi rupanya bermalam dekat Ipoh. 

the best part is semua tempat tempat yang jadi tarikan orang luar untuk datang ke Ipoh memang keliling dengan hotel yang kitaorang tinggal. bertuahnya terasa. ;D 
so, instead of buang minyak kereta untuk pusing Ipoh, kitaorang jalan kaki je. kan sihat macam tu. 
ceth, tak payah poyo sangatlah en. ;P



D Eastern Hotel




petang tu tak tahu nak buat apa so jalanlah 1km pergi Ipoh Parade tengok wayang. sebelum ni tak tahu pun kat Ipoh Parade tu ada wayang sebab sebelum ni tengok wayang kat Jusco je. -.-' 
kitaorang tengok Battleship. guess what. 



BATTLESHIP IS DA' BEST!!!





teruja gila tengok. rasa macam nak tengok sekali lagi pun ada. ;D
habis tengok wayang terus pergi Gerbang Malam. pergi terlalu awal so tempatnya pun belum meriah sangat lagi. 




malam tu pergi lagi Gerbang Malam berdua dengan Haziq. dia dengan camera dia dan aku jadi modelnya. eh. cukup ke qualification tu nak jadi model? hahaha :DD 
tak lah. aku just cuci mata je kat situ.






the next morning pergi Pasar Karat. kat situ memang banyak barang antik. but most of it penuh dengan barang barang yang aku tak rasa boleh pakai lagi. antik tu antiklah kan. tapi barang yang tak boleh pakai tu I mean, barang yang bukan antik yang tak boleh guna. kenapalah nak jual jugak. =.='

tengahhari check out and terus balik kampus menjalani hari hari biasa sebagai student intersesi yang di kampusnya cuma ada satu tempat makan yang dibuka. kebanyakan masa makan, perut di isi dengan makanan yang tak berapa sihat. kebanyakan masa hanya duduk di dalam bilik tengok movie dan movie dan movie. 

sedihnya perenggan akhir ni. sobs sobss.
 XD





No comments: