March 13, 2012

Barang-barang lama.

Assalamualaikum.


today punye entry haaaa... gua nak kasi cerita pasal gua punya barang.

gua punya barang yang lama. sadiss. :(




banyak dah barang barang kesayangan yang rosak. :(
barang lama kann. tunggu masa nak terkulai layu je. kalau tak pakai kata dah diberi tak nak pakai. bila selalu pakai sebab suka then pecah, rosak. kata kita tak pandai nak hargai.

memang penoh dilemma.



simpan si cokolat kesayangan ni tak nak ada di depan mata.


nak ganti rasanya tak perlu buat masa ni.
sebab..sebabb...aaa... alasan macam biasalah kan.
ekonomi kureng. hahaha.  :D

other than that, it is not that easy to replaced things that we like for a long time like tiba tiba kan. macam orang yang mudah mengucapkan sayang pada orang yang berlawanan jantina. macam tu lah. eh. ke jauh sangat contohnya tu? hahaha  -,-
what I'm trying to said here is, it is not easy and even it don't have to be hard but it is more better if we make it not really easy for a mean time. takut kejutan budaya. eh. jauh lagi perumpamaannya. ;P


banyak sangat sentuhan emosi dan memori kat barang barang tuu. tidaklah tersanggup nak ganti yang baru. rasa macam better tak ada daripada diganti. :P




dan saya juga terperasan sendiri bahawasanya saya memang jenis kedekut.
okayokayy.. gurau sahaja.
kalau aku kedekut tak adalah almari kat rumah penuh dengan baju shopping sendiri
or tak adalah tiap tiap bulan gedik habiskan duit beli tiket untuk balik
or kedekut sampai tiap kali jumpa orang mintak belanja makan
orrr tak adanya aku belanja room mates Big Apple bila keluar pergi Ipoh. cewahhh... cepat cepat buat surat untuk jadi room mates aku. herherherrr... ;D



okay bye. cukup mengarut malam ni. tension baru lepas jawab paper.
tidur malam ni dengan senang hati. bangkit tidur dengan senyuman.
Insyallah dan salam. :)



p/s: tiba tiba terdengar lagu Doa Perpisahan 
yang selalu dengar dulu bila sedih. :')

No comments: