May 21, 2011

Jodoh

sebelum ni memang aku banyak follow blog tapi kebanyakannya blog yang da 'mati'. so aku pun delete most of the blog yang da 'mati' tu. then sejak mula cuti sem ni tiba tiba aku jadi rajin na blogwalking kat blog orang. so aku pun jadi lah rajin balik nak follow blog blog orang neh. 


kali ni yang aku follow memang rajin update blog and most of the things that they posted on their blog banyak perkara yang bagus baguss gitu bak kata jiran seberang kita. banyak info and also about their journal life. bukan post entry putus cinta je sampai 4-5 entry. hak depa nak kataa apa kan. cek na habaq jaa.. tapi kadang kadang best bace entry orang putus cinta. sebab nanti mesti rasa macam, eh await samo jo macam kisah ceq mudo mudo dulu. da tue la katakan. tahun nie je la na merasa belasan taon. taon depan da 2 dekad da. sodar la diri cik Aqilah Lala ui!


lepas tu tengah duk best best blogwalking terjumpa satu ni. i dont know what to call it. tapi memang aku sukee. haha..  :D


Ya Tuhan , 
kalau dia memang jodohku,
jodohkanlah... 



Tapi kalau bukan jodohku,
Jodohkanlah jugak... 



Jika dia tidak berjodoh denganku, 
maka jadikanlah kami jodoh... 


Kalau dia bukan jodohku, 
jangan sampai dia dapat jodoh yang lain, 
selain aku... 


Kalau dia tidak bisa di jodohkan denganku, 
jangan sampai dia dapat jodoh yang lain, 
biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku... 


Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh, 
jodohkanlah kami kembali... 


Kalau dia jodoh orang lain, putuskanlah! 
Jodohkanlah denganku.... 


Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain, 
biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain dulu 
dan kemudian
jodohkan kembali dia dengan ku ...

hehehe..
okey, aku tahu, aku tahu.


memang nampak bebenar sangat aku ta de idea na tulis ape. copy and paste orang punye je. haha.. nie first time aku buat la tauuu. ye ke? haha.. na sukakan hati macam ni la. blogwalking blog orang sebanyak yang bole. 


yang best aku baca dari A sampai Z
yang ta best bace sampai A sampai J je lah. 


je? kejam? 


okey la tuu. korang pon bace blog aku A sampai C je kan. kan? kan? agak daa.. ayat tunggang terbalik sape nak bace kan. lepastu entry pon entah macam pa pe je. buat mata berpinar je baca blog aku nie. istilah yang aku gune pon pelik pelik. algiberuk la. sensitap la.


da daa.
penad je aku touching. dieorang kan bace A sampai C. lupe.  =.='

1 comment:

Muhammad Ikram said...

Ya Tuhan ,
kalau dia memang jodohku,
jodohkanlah...


Tapi kalau bukan jodohku,
Jodohkanlah jugak...


Jika dia tidak berjodoh denganku,
maka jadikanlah kami jodoh...


Kalau dia bukan jodohku,
jangan sampai dia dapat jodoh yang lain,
selain aku...


Kalau dia tidak bisa di jodohkan denganku,
jangan sampai dia dapat jodoh yang lain,
biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku...


Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh,
jodohkanlah kami kembali...


Kalau dia jodoh orang lain, putuskanlah!
Jodohkanlah denganku....


Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain,
biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain dulu
dan kemudian
jodohkan kembali dia dengan ku ...

dengan NOR 'AQILAH BT ZULHISHAM...

amin .