May 15, 2011

Superhero ciptaan.

superhero ade banyak.

dalam kehidupan realitinya ramai yang pilih parents, ibu atau bapa atau kedua duanya sebagai superhero kerana ketabahan yang menjulang mereka melayan korang mase kecik kecik. mase kecik kecik zaman tak cukup inci korang menangis berguling guling kat shopping complex sebab nak ps3 en? eh, dulu tak de ps3. korang nak bunga api kan? bunga api kat shopping complex? okey okey. ta de idea. begitu tabah superhero korang menebal muke nak tarik korang balek rumah lepas guling guling tu. macik cleaner tersenyum meleret melihat lantai yang bersih licin 'di mop' korang.

ada gak yang menjadikan Tun Dr. Mahathir Mohamad sebagai superhero kerana beliau bijak dalam menjadi perdana menteri sehingga negara kita membangun dan maju. Malaysia Boleh! wahh.. semangat waja gitu.

tapi ingin tuan hamba bercerita mengenai superhero rekaan seperti..

Superman.
siapa tak kenal superman kan? okey fine. mentang mentang dah ade Edward Cullen. hahaha.. Superman jadi kegilaan sebab die kuat and tegap gile. die boleh terbang! mitos sunggoh. =.='  mengangkat lori dengan mudah macam angkat basikal.

Spiderman
mengeluarkan abah abah melalui tangannye. smart! tapi agak pelik dari segi sains dan perubatan. alien. o.O  abes bertempur dengan orang jahad, esoknya bandaraya gak kena bersihkan abah abah die tu. meningkatkan peluang pekerjaan katanye. huhue..

Ultraman
menyelamatkan jepun dari raksasa jahadd. tapi ultraman ta sodar die menghabiskan duet jepun untuk membina balek banggunan yang runtuh yang die buat bila campak raksasa tu ke arah banggunan-s tersebut. bayangkan ade orang kat tempat tu. sedap sedap kena penyek dengan raksasa tu. mati katak kat situ gak.

Cicakman
Hero ciptaan Malaya. jadi cicak lepas tertelan cicak yang ada virus Professor Klon. kuruih keding sangattt. ta boleh nak buat 'anak ikan'. eh,lupe die cicak. hehehe..

Edward Cullen
ada yang suka dia sebab dia sangad hot. wahh! tergoda makk. okey. terlebih feeling di situ. menghisap darah. dieorang panggil vampire, kite panggil pontianak. muke yang sangat misteri, sentiasa protect Bella Swan, di situ terserlah ciri ciri sweet die tuh. sapa tak cairkan. :)

Batman, Fantastic 4, i-Robot, Heroes, X-Men..
banyak sangat hero ciptaan kita kalu nak list semua. angan angan yang hanya menjadi kenyataan hanya dalam cerita.

tapi kalau aku, hero ciptaan yang aku pilih ni tak ramai yang kenal. hero ciptaan di atas tanah yang kita sedang berdiri..

Saifudin
mencontohi sifat sifat Rasulullah. yang sentiasa berlindung dari-Nya dari segala kejahatan, merendahkan diri dan meletakkan diri-Nya sebagai makhluk ciptaan-Nya, bersabar dengan menjadikan zikir pembenteng dari rasa amarah dan sentiasa merindui kematian. mati syahid, mati demi memperjuangkan agama yang satu dan TUHAN yang satu. cinta Saifudin adalah cinta sufi. cinta yang menjurus kepada mencintai Allah. dipanggil juga sebagai Laksamana Sunan.

hebatkan keperibadian superhero ciptaan nie? tapi tu semua ciptaan semata mata.. dari mana Laksamana Sunan nie?


begitu tinggi keperibadiannya sampai ramai yang jatuh hati kepada Laksamana Sunan. yang jatuh hati padanya bukan setakat watak watak 'bunga' di dalam novel novel tersebut yang berebut ingin jadikan Saifudin kekasih hati, tetapi juga pada realitinya ramai yang jatuh hati pada dia. termasuklah aku. hehe..

7 comments:

Eien Mohmad said...

Eien nak edward! nak edward. plsssssss ^^


bhahahha !

Aqilah Lala said...

edward already taken.
ta bule, ta bule.
haha! :DD

Muhammad Ikram said...

td ade mcg kat phone adik , dapat tak ?

Muhammad Ikram said...

lor ingatkan ikram hero dye tadi , rupenyer meleset jangkaan , hmm :)

Eien Mohmad said...

alaaaa );

kalu camtuhh amek Areyf Shahmin jlaaa.

hee ;D

Aqilah Lala said...

superhero rekaan yeaa..

eien, itu boleh sangadd! haha! :)

Muhammad Ikram said...

oke oke .