May 24, 2011

Merubah, berubah dan perubahan.

percaya tak seseorang itu boleh merubah diri orang lain tanpa orang itu sedari


sebelum ni aku tak percaya sangad sebab pada aku kita hanya merubah diri kita bila kita nak, dengan kemahuan kita. tak kisah lah sama ada positif atau negatif. memang dalam movie, drama, banyak kisah orang berubah tiba-tiba bila dia melalui sesuatu pengalaman. itu dunia ciptaan, tapi ini dunia realiti yang kita lalui setiap hari.

okey, tiba part emo skang. amek mood masing masing..

tapi sekarang semua tu terjadi di depan mata aku sendiri dan aku perhati semuanya. mungkin ada yang aku terlepas pandang tapi cukup untuk aku beritahu perubahan tanpa disedari itu memang berlaku. mungkin terterbit sedikit kekecewaan tapi aku rasa tak perlu aku nak risau semua tu. 

tu je part emo yea. ta payah lebih lebih. 
haha.. XD

tadi aku baca entry aku yang lama. entah, tiba tiba terasa nak baca. banyak yang aku jadikan as a draft. satu daripadanya entry yang menyenaraikan behavior teruk aku dulu. dan kelihatannya aku dari dulu memang tak banyak berubah. sikit je lah yang berubah. eh, pasal perubahan gak yek? ini senarainya. mana satu yang berubah sikit tu pikir pikir sendiri la yea..
  • aku sensitif? yup! memang pon! maybe extreme punye sensitif aku rase.
  • lepas tu aku sekarang malas nak layan benda remeh temeh. org kate, bnde yg kite anggap remeh temeh tu la yg sbnrnye penting dalam idop. okela, wuteva.
  • aku tak suke mase untok aku dirumah dikacau orang. memang tak suke!
  • emotional. yeah bebeh! kekadang aku te-emo gile.
  • ta pandai memujok. aku ta pandai la weh. so jgn lah beharap sangat dekat aku.
  • membosankan.itu la aku wey...
  • membebel. kalau aku sedar ape yang aku bebel tu membosankan org, aku stop la walau un sebenarnye aku ta abes bebel lagi.dun worry.haha!
Anger entry, 22 Jun 2009.

list langsung tidak di edit atau di ubah. bolat bolat aku COPY dan PASTE yeaa.

merubah kepada yang baik itu dituntut, 
berubah bukan untuk diri hindarkan, 
lakukan perubahan demi kebaikan diri.

4 comments:

Muhammad Ikram said...

takleh ggu ea kat umah , ish3 , ingat baru nak ajak g jalan ,
bali ke , medan ke , hatyai ke , london ke , tanak ke ? hee .

Aqilah Lala said...

ta mahuu..
haha.. :D

Muhammad Ikram said...

owh , jual mahal ea , tape r 6t culik kat umah 29 aribulan neyh , hahaha .
ooopppsss .

Aqilah Lala said...

na culik tapi bgitau. mcm manakah itu? =.='