May 23, 2011

kisah cinta mereka, soalan sukar dijawab.

ini cerita memang pasal kau. i mean kawan aku yang sorang nie. nama tak di mention-kan sebab sekadar nak berkongsi cerita je.

this is one of the complicated love story yang pernah aku tahu. dalam movie pon tak ada lagi rasenye love story nie. agak agak ade yang na jadi director one day bole lah amek kisah kawan saya niee..


there was a guy. he is one of my cyber friends and since we already met up then we're like a real friends now. real friends in a real world right? even though kiteorang jumpe sekali je but i almost being his girlfriend. gilo eh. baru jumpe sekali minta couple. perkara biasa rasanye sebab ade je yang tak pernah jumpe sekadar maen maen cinta dalam internet dan aku tak terkecuali salah seorang daripadanya dahulu kala. umo tak matang. tapi cinta macam tu tak termasuk dalam list sejarah cinta aku. wahh.. bongkak sungguh kau yea Aqilah Lala.  hehe.. :D

berbalik kepada si laki tadi. bagi nama Z senang. ada satu hari tu Z chat dekat fesbuk aku and saying that he wanted to propose someone but he dont know what to do because that girl already have a boyfriend. the way he wrote memang membuatkan aku perasan orangnye adalah aku.

perasan gila la weyyy!

perasan gilee en aku neh? da die tulis sepatah sepatah tak sampai abes. rupanya the girl that he mentioned tu bukan aku. fuhh.. lega aku. abes aku kena bahan dengan dia sebab perasan.

the girl,F that he wanted to marry already have a boyfriend and boyfriend die ta mo lepaskan die sebolehnye. aku tanye kenapa boyfriend F tak kahwin terus dengan F dah tahu sayang sangat. at least tunang. dia pon ta tahu kenapa. die minta pendapat aku patut ke kalau dia terus masuk minang F?

well, he ask a wrong question to a wrong person.

sebagai seorang yang agak kejam aku cakap la, masuk je minang! boyfriend F tu cuma boyfriend. da tahu sayang tanda la awal awal, i mean tunang. Z langsung tak memotong line boyfriend F. siapa suruh boyfriend F tak minang. kejam kan aku ney? laen lah boyfriend F masuk minang then Z pon na masuk minang sebab pasti keputusan berpihak kepada Z. itu tak elok. tapi akhirnya semua perkara akan terpulang kat F gak. wanita boleh menolak pinangan lelaki yang dia tak cintai.

setelah Z memberitahu hasrat hati dekat F, F menolak rancangan Z tu sebab kesian kat boyfriend dia. hampa perasaan Z.

semalam Z membawa khabar gembira lagi dekat aku. dia dah jumpa si jantung hati dia yang baru, S. dia nak meminang S tapii.. F tak bagi Z kahwin lain.

sedangkan F tak boleh nak lepaskan boyfriend dia yang tak nak lepaskan dia then F tak nak lepaskan Z gak yang nak dengan S. tamak haloba sungguh F ini. sekali lagi Z tanye aku patut ke dia meminang S? memang susah gile aku nak jawab soalan tu.. bekerut kerut dahi sampai bepeluh peluh aku memikirkannya.

aku jawab.

minang je!

No comments: