September 30, 2011

Jangan perangai tu sibok ikut balik.

konflik dalam diri memang menyusahkan. sakit gilee hati cuba tanam dalam dalam perasaan. ingat senang nak kekalkan perasaan sabar tu bila diri sendiri actually memang jenis makhluk yang selalu hangin satu badan??

orang selalu kata bagus kesabaran tuu. bagus lah bila makin lama makin memakan diri kann?
cuba tak tampar meja, apatah lagi nak hentak kaki macam budak kecik melepaskan geram.
tapi dah terhentak cawan pulak sebab bengang yang simpan tengah hari tu baru terlepas malam semalam.

janganlah terbawa perangai yang dah lama dah aku tinggalkan tu ke rumah.
terok betol perangai tuh.

eh, jangan salah faham.
kebaikan datang bila finally dapat tahan tangan dari sentiasa tergenggam macam nak tumbuk orang.
sebab cabaran lagi tinggi duduk bersepah kat luar.
mungkin ni satu persediaan untuk kalis kan diri dari banyak lagi benda kat luar sana.

tapi tapi..
walaupun dah sedar semua kebaikan tu, maseh lagi bagai nak cubit cubit diri.
apasal lah ni?
gile.

dah terlebih suka kott.
perlu lebih banyak belajar untuk membatukan diri.
dan kadang kadang jiwa ni juga.
tu yang paling penting.

tertanya ke apa benda semua ni?
semuanya perkataan tanpa gambar.
jiwang memang dah berkarat dalam rasa ni.

maaf kerana memerlukan diri anda untuk menggambarkannya sendiri.
terima kasih membaca entry kosong tak membawa erti ni.  :)

ouh lagi satu. walaupun awal lah juga.
maaf kepala ni bukan computer boleh senang senang tekan delete macam tu je. tak suka pun nak jadi jenis mudah lupa diri. kalau dah terasa tu walaupun rasanya ini tak membawa makna apa apa, ada lagi yang lebih penting atau memang completely dah dilupakan. satu benda je nak cakap tapi membawa beribu cabang.


jaga diri.


dah malas nak pikir. tido dulu. kbai.

zaman bila ntah punye gambar apply balik
macam sesuai reaksi muka macam pa pe tu dengan entry kali  ni.


No comments: