September 20, 2011

S*I* !!

eh. banyak pulak aku update blog sekarang. makin exam makin galak yea jari jemari ni menari atas keyboard. janji tak type panjang panjang harini. kihkihkih.. sebab kejap lagi nak tengok movie Hantu Bonceng! hehe..okey fine. aku tahu aku banyak ketinggalan.

here's the thing. correct me if I'm wrong. maksud aku english aku yang memang berterabur dan banyak kesalahan grammar yang basic. yeah saya tahu.  :'(  sadis bukan? megapa yea tergedik nak tulis omputih? sebab esei kali ni have related with my the most younger sister. since mereka pun sangat rajin baca blog aku ini. nak fully english nanti haramm satu benda korang tak faham apa aku merepek ni. manglish lah jawabnye.

i was playing the game that have red, yellow, blue and black color tuh. yang in real world binatang tu ada feathers tu lah. no need to mentioned the name of the game here sebab si kecil itu lagi terer main dari kakak kakak dan abangnye. then without I'm realize, my mouth said something that not really good to be heard for a 8years old kid.

s*i*


mungkin bukanlah perkataan yang amat teruk but i dont want my little sister growing up with saying even one of those words everytime she angry. tak lama lepas tu dia tanya,

"what the meaning of s*i*?"

aku buat macam tak berapa dengar,

"ha? ouhh..ship tu kapal. kapal terbang, kapal selam"

perbincangan stop kat situ juga.  perbincangan je lah. cerita aku tak habis lagi.

kawan aku terlalu mengikut ayat kat movie KLGangster. aku tak nak cuba sekali pun mengikut ayat Zizan dalam cerita tu sebab takut terbawa pula bila balik rumah nanti lepas apa yang aku terlepas cakap masa maen game tu. tapi kan. lepas tu kan. haihh..

last week like i have mentioned this before. aku balik rumah, after that balik kampung. dalam kereta. si kecik tu of course lah ada. then I heard she said, "puihh!"
disebabkan masa tu dalam kereta and my mum was at there too so aku just tego with saying her name je and asking where she learn that thing.

cuti nanti siap kau budak kecik kena ceramah dengan aku sebulan.

3 comments:

Lelaki Godang said...

pelik kenapa budak2 zaman skrg suka ajuk dialog dlm filem... brrr -.-

Aqilah Lala said...

entah lah. tak pasti kenapa. =.=

Ain Nadhirah said...

game merah, putih, kuning?Game mana tu?