August 3, 2011

Delete semua gambar!

currently removing all my pictures to the internet. lepas tu nak padam! nak buang semua gambar yang dah dimasukkan tu! muahahaha! *gelak jahadd.  over betol. =.="
kalau tiba tiba one day something happen with all your pictures that u have been upload, macam mana???

dah terpikir dah tentang kemungkinan itu semua. nak buat macam mana lagi? walaupun akan sedih meronta ronta, lastly akan buat dek je lah. dah pernah terkena da masa format lappy dulu tuu. kita kena cuba tabahkan diri setabah yang mungkin. ewah ewahh. konon je yekk.

tak boleh lah nak simpan semua gambar tu dalam lappy. serabut serabai da haa jadinya. serabut tu boleh diperkemaskan lagi, lappy lembap nak buat macam mana tu.

"masuk lah gambar dalam pendrive. "
penuh dengan java bagai laa. 
"hard disk? "
mintak satu. bagi duet pun bole, nanti saya beli sendiri. 

Grrrrr..

gambar tu semua bukan gambar yang ada muka aku je yeh. setakat muka aku tu apa ada hal. padam je lah. lain kali kalau nak, tangkap lah lagi. akukan suka tangkap gambar sendiri ni en. =.='

tapi gambar gambar memori manis pahit ni. payah kalau hilang. kalau hilang weh, tak boleh dah nak tengok satu persatu, imbas mengimbas sambil menikmati secawan milo panas pada pagi yang dingin tu. eh, terkantoi aktiviti aku pada waktu pagi. ;P itu xtvt ketika bukan bulan puasa yea. sila jangan sala faham.


sebab tu suka tengok gambar gambar lama. :)
suka menulis diary dan blogg so i can read it and flash back all the memory that i have. :)
suka simpan barang yang membawa kepada memori. :)
suka bercerita dan mengimbas kembali. :)
dan suka create memory baru. :D

the other reason for all the thing kat atas tu adalah sebab as a human, kita selalu lupa. kan kannnn. cuba untuk elakkan dari lupa diri so itulah perkara yang suka dibuat. tapi tak adalah over sangat. tak elok gak kalau terlalu mengimbas ni.

biarpun kita melangkah kedepan, jangan lupa untuk menoleh ke belakang juga.

kenapa? kenapa?
kalau bukan yang lepas dan lama itu, tiadalah kita yang sekarang ni.

err..lamanya nak upload gambar gambar ni. baru 100 lebih yang berjaya. another 200 to upload. =.='


macam cerita hindustan dah en.

2 comments:

Eien Mohmad said...

yeahh! tgk gambar bulee buat kita hilang tentang kesedihan taw (';

Aqilah Lala said...

betul betull. :)
kalau gado gado dgn sesiapa ke. tengok gambar2 kita dengan orang tu then kadang2 terasa nak beralah je.