December 22, 2012

Sungguh tamak. Zoo Negara & Genting H.

Assalamualaikum..

Sambung balik berjalan dengan keluarga hari sabtu yang lepas. Kitaorang adik beradik memang kalau dah dapat berjalan kalau boleh pergi pagi balik tu mesti nak gelap baru balik rumah. :P \

We have some trouble when we want to decide tempat yang nak pergi. Nak seronok tapi tak mo keluarkan duit lebih lebih. Hadoo macam tu ke kan? Lepas dah di tanya Encik Abah banyak kali mana nak pergi lagi then we said we want to go to Zaoo Negara. Mama macam main tarik tarik tali dengan kitaorang. Dia tak nak sebab tempat tu busuk. Hahaha :D but finally we won dan Mama beralah.


Gambar ni ambil masa balik.
Monyet ni memang ada gaya tengah bertafakur.
The same walrus masa the last time pergi zoo masa tadika. :D















Gajah ni menangis while looking at us. Sedih betul tengok dia.. :'(



Excited betul tengok binatang kat situ. Ada burung unta tapi tak berani nak pergi dekat takut kena ketuk. hahaha :D btw kat zoo ni ada flying fox kot. tapi tak tahu lah berfungsi ke tak sebab malas nak masuk tengok. kalau betul ada memang perghh.. aku dah terlepas dua aktiviti flying fox hanya disebabkan untuk menjadi ayu memakai skirt harini. termenyesal. -.-'

Abah tanya either kitaorang nak balik ke tak dan jawapannnya..


TAK NAK


hahahha ;D towrok betul macam orang tak pernah pergi berjalan. abah pun ajaklah pergi Genitng Highland sekadar untuk naik dan jalan jalan kat situ.








Seriously masa ni semua menggigil gigil sebab kesejukan.
Mama comel je pakai kain pelikat Abah. hahaha ;D
Cantikkan bila waktu malam. ^.^

Basically itu lah benda yang kitaorang buat the whole day and that is why aku sukaa sangat berjalan dengan family even pergi econsave je pun. Econsave tak habis habis kannn..
Rasa macam membalas dendam yang tak dapat berjalan dengan keluarga selama dua tahun lepas. hahaha ;DD

We have our own family so gunakan lah masa yang ada sebaiknya. Masa dengan kawan bila bila boleh lepak sesama. Masa dengan bf, gf tunggu je lah dah kahwin nanti have a date lah sepuasnya haaa.. Tapi dengan keluarga jangan lah bawa main main. Keluarga will be there for us anytime we need them so kenapa pula kita tak boleh luangkan masa dengan keluarga even bila cuma duduk rumah je while our parents ada kat rumah tengah cuti. Kan kan kannn...  :)


Tekan SINI untuk post yang pertama pergi berjalan pada hari yang sama.


No comments: