January 18, 2013

Terima Kasih atas Nasihat itu. :')

Assalamualaikum. :)



Sejujur dan setulus dari hati ni lah sebenar benarnyaa. Wahh.. susah neh nak mengaku kelemahan diri. Yea aku tahu korang senang tapi bukan aku lah. Heheh.. belum apa apa dah buat confession. =.=

So siap sediaa semua! *drum roll




Aku paling SUSAH nak terima NASIHAT orang. 




Betul punya gossip ni. Dari sumber sumber yang boleh dipercayai. Hahahh funny qila.

Ego kadang tu kalahkan lelaki. But at the same time I realize that I took it with slowly if I found its good for me dan tak rugi apa pada diri kalau buat.



Itu lah nyeee hah. Masa dalam perut Mama, Abah thought yang aku anak lelaki. Masa kecik kecik tu boleh tahanlah gaya berlagak macam budak lelaki sampai dah besar pun konon masih lagi berlagak tough. Sakit demam or selsema susah gilaa nak dapat. Berlagak gangster gigit anak orang. :P Tough habis ni sampai jatuh motor lutut darah darah pun sorok dari Mama. Tapi tu bukan tough, tu takut sebenarnya. -.-' sehinggalah sekarang yang aku realize how easy my life bila jadi berlagak tough dulu and now bila dah terlajak remaja ni emotional mengambil alih then I forgot to be 'tough'.



Tersesat pulak sampai ke karangan tentang, T O U G H. Mood dah okay mulalah kan.
Undurrrr sikit, and back to the track.


Nasihat its not only when some people advice to you. It can be happen dengan cuma dari pemerhatian sendiri. Mencontohi dalam erti kata lain. Bila kita jadi budak yang baik kita tahu pada siapa kita contohi dan aku nak berterima kasihhhhhhhh yang tak terhingga kat kawan aku yang baik baik belaka sangat ni. Terutama geng Sri Iskandar.  :) I just now them for two years but I learn so much thing from them and I'm glad that Allah kurniakan korang to be my friend. :')








When I decide to change, orang paling gembira salah seorangnya yang katanya gembira tak terhingga senyum sampai ke telinga tuu HAHA :D siapa lagi kalau bukan diaorang kan.



Nasihat yang secara langsung dan secara tak langsung dari semua kawan kawan memang aku amek walaupun sombong diri sekejap konon tolak tolak tak mo terima. ;P Tapi aku amek, sombong kejap jee. -.-'




Orang yang sayang kita akan menunjuk jalan yang betul pada kita.





And I hope to have more friends macam mereka mereka tu. :) And I would like to say thanks kepada semua semua yang pernah menasihati diri inii.. jasa anda tak terbalas rasanya. >.<




Teringat bila Day confess when the first time I join their group, her first impression is


"Boleh ke minah KL ni join kita?"


LOL. Ceritanya aku bukan budak KL pun. Budak pedalaman Puncak Alam je. :)



No comments: