February 22, 2012

Foodicious Booth. :)

Even though last weekend is really exhausted days I ever had but still I can smile and never regret for what I have done.  :)

It all began a few weeks before the FSKM festival. FSKM stands for Fakulti Sains Komputer dan Matematik.
Seriously never thinking to involve with those stuff yang melibatkan jual beli makanan. asalnya nak menumpang letak barang je. 
but then, semakin lama semakin excited sendiri and semakin galak memberi idea untuk makanan yang kawan kawan nak jual.

Orang lain yang nak buka stall tapi aku yang bagi idea itu dan ini. muka tak malu betol. -.-'


excited punya pasal sampai test recipe kat rumah.
bila tak habis habis bagi idea and most of the food di terima pula tuu dengan diaorang, lagi lah jadi excited kuasa dua.





as you can see from the poster yang tak berapa nak shantek tuu, itulah makanan yang kind of unique and different from the other stalls yang kitaorang jual. sandwich ketam, chessy wedges, chocolate oreo ice blended. 
sebenaqnya tak adalah unik mana pun since some of it makanan yang biasa di buat kat rumah macam sandwich ketam. 



bila dah kepala ni yang beri idea, confirm confirm recipe aku je yang tahu dan aku lah yang kena buat adunan nya. padan muka. harharharr...  
seriously seronok kumpul ramai ramai then main masak masak 2 malam berturut. :D



Foodicious Booth :)
we have our own mascot! 

pembeli setia dan perembat setia.
joking hafiz! ;D



Alhamdulillah semua hampir  habis dijual. banyak makanan yang laku.
the first day bila ramai yang dah rasa sanwich ketam, second day baru letak tak sampai setengah jam sandwich tu terus habis. ramai yang beli borong. sewonokkkk!   :DD


memang banyak gila aktiviti hari tu.
DOTA tournament, rumah hantu SILENT, karaoke, PC Maintenance. banyak laahh. sampai tak hengat sebab aku bukan jalan jalan pun. kena duk gerai je.


itu je lah nak habaq mai. ni pun dah lambat sangat update.
anyway thanks to everyone yang bekerjasama bertungkus lumus. tak lupa yang menumpangkan kereta, meminjamkan motor. ada yang menolong tanpa meminta balasan dengan rela, ada yang melabur duit beli kat booth kitaorang je. sangat appreciate korang okengg.   :)



the last day, sempat tinggalkan gerai kejap then karaoke. :)


again terima kasih semua dan juga kepada yang sudi membaca.
salam. :)

No comments: