November 5, 2012

Aidiladha. Perlis dan Kedah. :)


Aidiladha tahun sebelum ni memang simple gilee benda yang akan dibuat. Pakai cantik cantik lepas mandi pagi tu then tidur tengah hari nya. Macam tak ada motip pakai cecantik lepas tu buat kuak lentang tanpa sedar depan tv. -.-


Tapi untuk tahun ni diri inih tewraseh agak hooray hooray dan yes yesszzz! :D


Mula mula dapat tahu kena balik kampung hati tak berapa nak ikhlas sangat untuk meninggalkan hari cuti yang sepatutnya diluangkan dengan menonton tv sepanjang hari. Tapi bila dapat tahu sinopsis jalan penceritaan yang akan ditempuhi, semua terus rasa teruja nak pergi. XD


Pagi raya seronok sikit sebab dapat pergi sembahyang raya korban for the first time. Saya ulang yea, sembahyang raya korban ni first time. Sodih!
Sebelum ni kalau raya kat rumah macam malas sikit. Hehee..

Petang raya Aidiladha family akan buat aktiviti wajib tiap kali balik kampung. Bersantai santai melihat matahari terbenam. Wahh! Romantik lah kononnya neyy.





A few days before that memang dah rasa Zinger double Down KFC ni. Tapi sebab tak puas terus pujuk pujuk puan Mama dengan encik Abah makan lagi. Huhu.. Mana lah tak bertambah tambah bulat muka ni kannn. 

Line untuk beratur memang panjang gilee setiap kaunter. Tapi sebab dah susah susah tempuh hujan dan kepayahan mencari parking kereta tetap berdegil nak jugak makan. Hasil dari halangan dan rintangan yang ditempuhi memang berbaloi gilee. >.<

 

Dua hari duduk dekat kampung tak payah pergi mana mana pun terus dapat duit raya. Gilee tak suka. Kalau macam ni memang tiap tiap tahun nak balik kampung. XD




Tak puas bercuti kat kampung dengan perasaan gelojoh-nak-bercuti di hati terus pergi Kedah pula untuk menikmati keindahan Pantai Merdeka.



KEDAH. Here WE come!!





 












Tak tahan dengan batu tajam yang merata rata dalam laut terus melupakan hasrat untuk tenggelam timbul dalam air masin. 
Walaupun begitunyeerrrr.... air clorox masih ada. Lagi seronok nak bukak mata dalam air tu sebab air dia jernih. Lepas tu mata kemerahan sebab konon terer bukak mata lama lama dalam air kolam tu.





After two and a half years finally dapat proper holiday dengan family macam dulu. Adik adik semua makin besar dan aku ni yang paling sulung semakin memendek rasanya. Bukan diorang yang semakin meninggi.

Lepas ni ada lagi satu trip bercuti and I'm not sure if it will be fun macam dekat Kedah atau tak sebab family are hoping bilik sewa nanti akan jadi crowded gilee dengan saudara. Mesti happening gilee. Tapi sebab commitment masing masing semua cuma dapat confirm last minute pastu rasanya macam terkubur je harapan tu.


Anyway, I have a blast with my family. Bukan hari tu jee. Tapi hari hari sejak cuti ni. Eh. Tak boleh puji lebih lebih sebab selalunya everything will be turn to another way bila puji lebih. 
Selain tu, I miss my Perak friends too. My bed yang empuk. Meja belajar sendiri. Wifi yang lembap gile. Ouh, yang tu bukan rindu di hati tapi menjengkelkan hati. Haha :P




No comments: