November 30, 2012

Akhir kata dua tahun setengah di Sri Iskandar. :)

Tak berapa berani tulis entry tamat bagi kehidupan diri sebagai seorang pelajar diploma sampailah ketika ini bila dah berapa minggu dapat result baru rasa, okay. masanya telah tiba. :P poyo gilerr hah gayanya.

Dalam masa dua tahun setengah tu dah macam macam benda merasa. Merasa ada kawan kawan yang memang bestt gile. Some of them memang protective macam mak mak, some of them jiwa innocence macam budak budak. Ada yang straight to the point but they mean no harm, ada yang blurr blurr but they actually bring the cheers in our life.

benda negative kebanyakannya actually salah faham je lebih and girls kan are full with drama so it's normal kalau kekadang ceritanya kecik tapi dibawanya besar kalah cerita kl gangster. tapi kalau cerita besar kitaorang buat dekk je macam tak de pa pe. ye ke? hahaha ;D
but mostly we are actually face it and try to solve it together. :)






Sri Iskandar yang pada mulanya dimulakan dengan air mata berderai derai, bangga rasanya bila balik bawa lebih beribu kenangan. :') Tak salah keputusan dulu nak tukar kampus dari Machang ke Sri Iskandar. Kalau tak mesti


  • tak kenal 'kanak kanak' riang kat Sri Iskandar tu. :P 
  • Tak de lah dapat kawan yang akan heret aku pergi shopping Ipoh. 
  • Pengalaman drive tersasar sampai ke Kuala Kangsar dengan hujan lebat cuma nak cari sungai pun tak dapett. 
  • Pengalaman overnight. *tak boleh lupa overnight dgn Linda :)*
  • Masak lewat malam nak bukak gerai esoknya.

bermacam macam lagi pengalaman baru yang tak mungkin merasa kalau duduk melangut kat rumah macam sekarang ni. =.='






Pensyarah pun best besttt! Memang suka sangat dengan pensyarah yang mengajar sebab most of them memang treat kitaorang macam anak diaorang. :') Untung walaupun fakulti kecik tapi pensyarah kenal muka muka student dia. Bila jumpa kat luar pun boleh hai bye bye. :D



untuk aku memang banyak benda yang belajar. lebih lebih lagi belajar terima kritikan. kalau kena haritu, malam nangis lah pepuas esoknya rebuild balik senyuman di hati. kalau tak kena haritu bila lagi nak tahu kelemahan diri. belajar cara belajar yang betul, belajar sikap positif yang semakin lama disisihkan, belajar jadi nakal. ;P nakal sesikit lumrah jadi student jauh dari keluarga. -..-






Rindu memang terlalu banyak benda yang boleh dirindui dekat sana. Pasar malam dalam kampus tu selalu rambang mata kalau nak beli makanan dan diakhiri dengan senak perut pada malamnya. Tesco kecik ketonet yang menjadi tumpuan tiap kali bosan duduk terperuk kat kolej. Bilik fakulti yang sejuknya tak payah nak pi bukak then duduk depan peti ais kalau kepanasan. Fuhh! banyak sangat.


Dah lama rasanya tak membebel sepanjang ni. Terharu sayaa. :') 
Hidup belajar ni memang seronok. Sedih jauh dengan keluarga itu memanglah ada tapi itulah orang kata pengorbanan. Kalau bukan sekarang nak belajar berdikari bila lagi kan. duduk bawah tiak mak jer lahh kalau macam tu. 


No comments: