November 9, 2012

Essay Title: Final result ku untuk final semester ku.

Assalamualaikum. :)

Title di atas cukup merangkumi apa yang nak dikarang dalam entry ni. Mula mula bukak facebook dengan twitter scroll sampai bawah cari kawan kawan seperjuangan update pasal result diorang dan alhamdulillah sangat sangat semuanya lepas lepas belaka and I'm happy for them. :') Congrats!



Sejak semalam sampailah nak tengok result tadi perasaan nya sebijik macam minum air sky juice a.k.a air kosong. Plain je rasa. Macam tak ada perasaan langsung. Maybe sebab sebelum tertidur malam tadi hati dah bisik bisik dua benda.



Tawakkal dan redha.




Siap tulis diary malam tadi as a record that I'll be fine with any result that I got but the critical problem is siapa lagi kalau bukan parents. Encik Abah dengan puan Mama. Kita tak nak kecewakan mereka. One of them memang pelik dan gelak besar lah kalau aku cakap aku study sebab SPM pun aku selalu tercongok kat depan tv. -.- So mama ada termimpi yang aku ada fail lepas je aku balik rumah.

Bila dapat tahu mimpi tu..

Sedihnya di dalam seketul hati ini Allah je yang tahu. Mak kiterr tu yang mimpi. Kalau ada bomoh Cina tetiba datang rumah kata aku fail memang bukak kudakuda Taekwondo masa tu jugak. Tapi ...



Percayaaa... pada diri.. dengan harapan dan keyakinannnn.... 
Hei..!!!



Dah lama tak dengar theme song Akademi Fantasia tu. :)

Anyway, diri ini rasa alhamdulillah sesangat sebab mimpi itu tidak menjadi kenyataan. :D
Paper lulus semua. Atas pagar pun tak ada. Rasa bersyukur sesangat sangat tersangat bersangat menyangat disangat untuk itu. :')


Rasanya memang macam air kosong tapi air tu lah yang akan rasa manis bila rasa haus.  :)



Saya Aqilah Lala telah menghabiskan diploma saya.
 Insha Allah dengan jayanya. :)



No comments: