October 17, 2012

Kerja Lain Vs Jadi Bibik.

Dalam perjalanan nak balik rumah dari Perak rasa sedih nak tinggalkan rumah kedua selama dua tahun setengah tu. Tak cukup sedih rasa menggigil pun ada. gererr gererr gererrrr..... *tak tahu sound effect apa tu
Gigil bukan sebab apa pun. Air conditioner kereta yang even bukak paling kecik tapi kelebatan hujan kat luar tu buat rasa sejuk tahap maksimum macam nak pengsan. Serious cakap tak tipu.

Sedih sedih dan sejuk sejuk pun tapi the first thing that I was talking with encik Abah dengan puan Mama is,




K E R J A.




acecehhh. konon je kan.
eksaited gilee berazam tinggi nak mencari kerja cuti ni. tapi bila dah duduk cuti kat rumah jadi bibik ni rasa malas nak keluar. Mama kata tak payah cari jauh jauh. dalam kawasan bandar ni je dah cukup.
errr.... baru je nak merasa kerja satu banggunan tempat kerja dengan mama pastu lunch sesama, balik sesama. sweet tak? sweet tak??

bila dah macam ni alamak aihh..tak tahu kenapa malas dah pula nak kerja. haha! tu lah berangan jenin sangatt. tapi sebab nak sangat beli 'benda ni' so tetap juga bertekad nak kerja.

nak achieve sesuatu kita kena ada something to motivate ourself. that's what we call the need of achieve. dah masuk subject Entrepreneurship dahhh niiii. -.-'

Duduk kat rumah ni bukan goyang kaki. dah nama pun bibik so everything dekat rumah ni memang aku lah yang buat. except for susun pinggan dengan buat breakfast. cuci pinggan I don't really mind tapi nak susun pinggan memang kerja tu dah di cop adik.
Tunggu aku buat breakfast memang encik Abah tak makan pagi jawabnya sebab encik Abah selalu keluar rumah pukul 6.15 ke 6.30 pagi.


Anyway tetap juga,


rindu    Sri Iskandar!













eh. ni bukan Sri Iskandar. ini kawan dekat Sri Iskandar.





ini Kampus Sri Iskandar.  :)

tak tahu nak update apa pun. tapi sebab sekarang tengah cuti and kalau tak update macam pelik je.
maaf lah ayat pun agak membosankan. I got something to do after this so toddles my dear friend.

I may update another entry about my whole journey while I was taking my diploma tapi tu semua after dapat result Insha Allah.. Assalamualaikum  :)

No comments: