February 1, 2013

Dapat dah result kemasukan untuk Degree!


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .



Selepas menunggu buat beberapa bulan akhirnya pagi tadi dengan muka sembap, mata pun tak terang lagi, gigi tak gosok *euww* dengan rambut kusut masai terus pergi dekat bilik Haziq switch on the laptop dan terus duduk kat kerusi dengan rasa berdebar debar nak semak keputusan untuk masuk Degree.
Tapi tapiii...sebab baru bangun tidur tak adalah terasa berdebar mana pun. Rasa nak golek kat atas katil lebih kuat daripada rasa berdebar nak check result. HAHA :P


Lepas semak alhamdulillah senyuman terukir di muka yang tak mandi ni. :)






Ada dua perkara yang menggembirakan hati.

Pertama, sebelum isi borang secara online untuk masuk ipta aku dah semak dulu kekuatan aku lebih kepada apa? Math? Programming? IT yang lebih kepada membaca? 3 pilihan jawapan and my first ranking lepas menilai result final exam every semester is Programming. Sebab tu masa isi aku letak Degree in Computer Science as my first choice to further my study and luckily tak macam masa Diploma dulu, they choose my first choice which is really really good and the only thing that I can say for now is alhamdulillah and I'm hoping that my decision is right. :)

Kedua, sepanjang menunggu jawapan dah fikir dah situation that I'll face bila kampus dekat dengan rumah. Bila fikir fikir, secara terus terangnya aku tak berapa suka. Takut nanti bila dah dekat tiap tiap hari nak balik rumah. So buat kali keduanya terasa sangat bersyukur sebab kampus tak dekat dengan rumah. :D



but as you can see dekat atas tu, kampus transit dekat Shah Alam. Most probably aku akan belajar kat Shah Alam for now sebab kampus dekat Jasin tu still tak siap lagi. Teruja nak jadi first batch student masuk campus tu! ;DD tapiii tak tahu lah berapa lama nak kena tunggu kampus tu siap. :(


Belum apa apa dah siap usha Daerah Jasin tu apa je yang ada. Alang alang tu usha sekali tapak kampus Jasin. Sekali tengok construction completion date untuk kampus tu 18 July 2013. okayy. semester ketiga pun belum tentu lagi dapat jejak situ.

Terima kasih atas kerjasama Pakcik Google yang bolehlah dikatakan membantu sedikit.









Mama kata lagi sejam setengah dari Jasin dah boleh sampai Batu Pahat. Kalau macam tu next year aku duk je lah kat kampus tunggu orang amek balik raya. Sedih. Hahaha :D


Buat masa sekarang ni tengah mem-busy-body-kan diri belajar english untuk MUET Speaking test 19 Feb ni.
Mak aiihhh.. takut takut!
dah lama tak buat speaking test tu. rugi tak buat masa awal awal belajar BEL dulu. kalau tak, tak adalah sampai lupa cara nak menyelit bila orang buat explanation masa buat discussion. English pun dah berterabur. Kalau jadi manusia lah kan English tu mahu kena tampor je sebab banyak buat careless yang simple simple.



Okay dah habis satu esei mengarang harini.



"Ya Allah, berikanlah jalan yang terbaik untuk Nor'Aqilah Bt Zulhisham."



Doakan yang terbaik untuk aku yea! insha Allah will do the same for you. :D

toddles and assalamualaikum. :)

4 comments:

Mimie said...

tahniah dear :)

Aqilah Lala said...

Thank you mimie! XD

Atiqah Ivy said...

Tahniah dpt sambung degree..
gud luck ek ^_^

adek sy pon amik course yg same cam awk gak...tp diploma la..diploma sains komputer..kat uitm perlis..hehe

sy pon blaja kat mlake gk...
hehe..ade persamaan ka kite... ;)

anyway, done follow u..
I'm #94

Aqilah Lala said...

Thank you soo much atiqah! :D

ouhh..kat perlis? junior kawan saya lah tu sebb kawan saya ramai yg amek course cs ni.

Awak kat Melaka? a'ah. banyak betul persamaan. ;D

thank you again for following my blog. XD