February 24, 2013

Tak seberapa tapi inilah dia. :)

Assalamualaikummm. :D


Dah lama gilee tak bake something sebab kononnya nak kurangkan makan. Walaupun pening dan penat ke hulu ke hilir sorang sorang nak settlekan benda yang sebelum ni di settle-kan dengan Mama tapi sebab beriya sangat maka singgah jugak kedai beli bahan untuk kek dengan bahan Murtabak Crackers sebab ada special event 22 Feb hari tu. Excited betul nak cuba dua resepi tu. :D



Tengah nak buat tu sedih. :(

Sebelum ni ada Ain bolehlah jugak suruh dia take over untuk cake tapi sebab dia kat SMTTJ maka belajarlah bersusah payah sikit haritu buat semuanya sorang sorang.




Masa kecik kecik dulu sukaa sangat buat kad hari jadi. Macam comel je kan kann? Ye saya tahu tu! :D

Habis buat kad terus tenung kad tu gosok gosok mata. Terasa seperti kanak kanak balik.
Kad tuuuu.. macam budak 10 tahun buat. Tak de kreativiti langsung. Saya malu! *paling muka larilari sambil menangis*


Ini akibat dari menunjukkan muka terlampau best tidur
depan orang yang ngantuk tau! :P
 
Encik Abah balik kerja semua buat tak tahu jee tak ada wish apa apa. Sampai lah malam semua still senyap lagi seronok tengok Running Man. Finally dalam pukul 8 lebih macam tu Mama suruh tutup lampu area bawah. Aku pulak kena diri kaku siap sedia kat bilik belakang pegang kek yang dah ada lilin then bila semua dah ready panggil panggil Abah anddd surprise!


Tolong don't judge the cake by its look okay. :P



Habis potong kek tiba sesi bagi hadiah dengan kad. Sebab tak tahu nak beli hadiah apa tu lah aku beriya benorr nak buat cake instead of beli yang dah siap. Walaupun benda tu bila dah ngap terus hilang macam silap mata tapi itu lah yang termampu buat masa ni.


Abah terharu dan kami happy. :D Abah dah 49 this year but his smile make he looks more younger than he is. Maka betullah petua senyum sentiasa untuk kelihatan muda itu. *iklan jap*

Selamat Hari Lahir Abah.


I love you Abah. 
My only Abah.
:)




No comments: