February 19, 2013

MUET Speaking Test babe. T.T

"I believe that with RM20 000 it will be an enjoyable thing to do if we open a mobile phone shop." 

Basically that is the second sentence yang aku habaq mai untuk aku punya MUET Speaking Test and I believe that the two examiners won't understand sepatah haram benda yang aku speaking. =.=


Last two years speaking test for my BEL final examination was more easy to elaborate the idea since it have related with entertainment which for someone in the age like me at that time yang masih muda remaja yang tercangat cukerr dengan entertainment mesti laju je ada idea mencurah.

 
Boleh nampak masa speaking tadi pun ada candidate yang tangan menggigil gigil. Aku pulak memang tak fokus langsung bila turn diaorang untuk cakap. Sibuk memerah otak sekering yang boleh bagi banyak idea tapi sodihnyaa hati. kerana nila setitik rosak baju mahal yang baru aku beli. *tetiba*

Kali ni memang rasa terukk gila speaking aku tapi exception for the time where we were doing our second task which is task B, group discussion. Kelakar gilaa bila the two of us agree with the idea of candidate B which is opening a pet shop while the candidate B stay with my idea which is mobile phone shop. Untung tak gaduh bertumbuk je lah kan tadi. .



*Gambar selingan*

Finally dapat buat semua tu in one day. :') *nangis* perlu ke?
Tinggal satu benda jee. Medical check up!



Nervous tadi memang tak payah cakap lah. boleh pulak nervous tu bertangguh kejap sebab lama sangat menunggu giliran. Lepas ni untuk MUET test yang lain memang kena buat betul betul andd study. tapi risau pulak sebab masa tu dah masuk belajar dah. 


By the way masa datang tadi nasib baik ada yang aku kenal. Mihlyle dengan Rabiatul Adawiyah. ada Mihlyle at least tak ada lah aku duduk termenung 2 jam setengah tu. T.T ada Rabiatul satu group dengan aku jadi seronoklah sikit nak speaking. Hihihii..


Anyway, kepada yang bakal bakal mengambil MUET lepas ni Good Luck!!! Jangan jadi nervous macam aku. Tewrokk habaq hang!


Okay dah. Assalamualaikum penutup bicara. :)




No comments: