February 14, 2013

Busy body!

Assalamualaikum :)

Hari hari saya busy.
Busy body.
Yeaa!
Saya busy body dengan diri sendiri.


Kadang tak busy pun buat buat busy. kalau tak mem-busy-kan diri keluar lah status aku bo bo bo booosannnnn! macam lagu Stacy tu. Pernah dengar? Pi korek kat you tube pi.

Alhamdulillah dalam masa berbulan bulan bercuti ni pernah sekali je terasa bosan. Itu pun sebab Mama suruh pilih nak pergi jalan jalan kat mana. Genting Highland? Pantai Jeram? Either two and I choosed none. tapi bila Mama ajak pi shopping cepat cepat masuk bilik zap zup zapp tukar baju. READY! XD hahahaa cepat je tenaga membara semangat berkobar kobar.



Tak sampai dua minggu je lagii nak masuk degree. bercampur baur perasaan yang datang. tak sabar, takut, kecut, seronok, risau.
Tak sabar sebab tak sabar nak tengok benda yang bakal dipelajari.
Takut sebab suasana belajar bakal menjadi tersangat berbeza.
Kecut sebab mungkin tak boleh bawa nanti. Degree kot.
Seronok sebab nak belajar! yeayyy.....?
Risau sebab banyak lagii benda tak settle!


Masalah yang menimpa

  • status pinjaman waktu diploma masih dalam pembiayaan while we're already finished our study. Tapi terima kasih kepada kawan kawan yang banyak membantu sebab bagi info macam mana nak selesaikan masalah ni.
  • Surat pengesahan tamat belajar kena ambil masa 3 hari untuk siap. Tak kan nak ulang alik pergi Perak mintak surat ni and then 3 hari kemudian datang lagi untuk amek surat. pentingg sangat surat ni untuk buat pinjaman baru. Insha Allah will be settle on next week.
  • Medical check up masih tak buat lagi. T.T
  • Slip gaji selalu susah nak mintak sebab terlalu private and confidential. -..-
  • Borang untuk pinjaman dengan kemasukan degree tak lengkap lagi!
  • Gambar passport tak tangkap lagiiiiii. -.-'
and a few things yang remeh temeh terlihat tetapi penting untuk dilengkapkan. 
Budak Seremban yang balik bercuti ni pun aku kena layan untuk cari barang keperluan dia. 



Gambar paling latest.
I'm getting chubbier and I'm worried about it.
T.T


Aku jadi susah sangat nak online berjam jam sekarang sebab memang aku saja biasakan diri aku macam tu. Ramai gak yang tanyaa mana hilang? mana hilang? -..- malas betul nak menjawab.

So, wahai masa depan permudahkanlah jalan ku yang berliku nanti. 

4 comments:

Anonymous said...

qyla! tak payah buat surat bagai. call jek ptptn tuuu. fazy dh call and dlm sejam jek dah "tamat pembiayaan". :) -fazira-

Aqilah Lala said...

dah call dah pun and dah settle.
tapi sebab kita tak ada sijil diploma lagi andd spm kita dah tak boleh pakai. kalau ikut senarai dokumen memang kena buat jugak surat tu.

Anonymous said...

ohh yekeee. jenuh laaa nak ulang alik SI tuuuu. penat kot.

Aqilah Lala said...

tahu tak apa. atoii.. nasib betul lah. ada masalah baru sekarang. kampus Jasin tak tersenarai pun dalam list kampus dalam ptptn which akan menjadi masalah yang double trouble in future nanti. -.-