January 22, 2016

Jadi Baik.

What happened with my life recently? Let see... Banyak. Banyak sangatt. The result of it is this Aqilah jadi lone ranger balik. And just in a blink of your eyes, my eyes, abu will become lone ranger too. In coming. Sabar sabar.. -_- I’m being sarcastic here.

Aku juga mendapati aku ada bakat menjadi pelakon. HAAAAHAAAA ignore this.

Dan apa yang jadi this recenlty ada kena mengena dengan jadi baik.

Jadi baik adalah goal aku dari dulu dan goal sekarang nak kekalkan. Sebab percaya orang berbuat baik akan dibalas baik. Kecuali atas jalan raya kalau ada yang pandu kereta macam tak pass lesen L, terpaksa aku gagahkan tangan menekan hon. I just kenot. Belajar dari Hana. Tapi kalau aku kena hon, aku lah tu salah. Nampak tak tu. Faham memahami.

So baik. Kalau orang baik, aku baik. Kalau orang pura-pura baik aku pun pura-pura baik. Awak ingat awak sorang je ke boleh pura-pura lepastu pijak kepala orang baik. No way.

Aku mengalami peristiwa orang berpura-pura baik tapi senyap-senyap aku kena tikam. Dah kantoi pun boleh pura-pura lagi lepastu buat muka tak bersalah. Salah aku ke percaya dan ber-husnudzon ni? Tak kan? *TAKKKK* hahaha 

Pengalaman hidup. Mahal pengalaman ni.

Sekarang aku masih terpaksa berdepan dan melemparkan senyum nak tak nak kat orang tu demi masa depan aku, cuba menjadi professional dan sebab aku tak reti nak marah dengan orang yang berpegang teguh dengan kepercayan, aku-je-yang-betul-orang-lain-salah-aku-god. Kalau lah aku boleh kenalkan dia ni kat semuaorang, people might not believe me. Ramai yang kenal dia tanya apa masalah sebenarnya, so cerita la sikit-sikit. Reaksi sama je, “ehh..nampak baik je.”, aku reply “kann kann kannnnnnnn”

So manusia kita tak boleh ukur dari luaran dia. Seriously hakak nasihatkan ni. Kita selalu dengar orang cakap macam tu. kekdang ingat. kekadang tak. bila jumpa orang NAMPAK baik, kita pun okay. Bila dah terkena kat batang hidung sendiri. Extra beringat.


And now, I can’t wait to go home! In shaa Allah ada lagi aku post. Kot. HAHA



Terima kasih sudi baca keluh resah hati ini. Ecehh serious ni. Terima kasih J toddles!

No comments: