August 30, 2014

Tak jadi hentak. Oh fyp!

Currently mood rasa nak hentak laptop sebab buat system asyik error lepastu tak jadi nak hentak bila pikir kalau mati laptop ni nangis la sendiri tak de sapa nak tumpang bahu sebab semua akan kata, "sape suro hentak? Padan muka." ouchh merintih lagi sendiri HAHA


While doing all the final year project stuff I've learnt a few things. Macam how to make your laptop run more fast which as a computer student aku patutnya belajar benda tu yang pertamaaa sekali. ni tak. sibuk belajar untuk test je pastu tak tahu nak praktik sebab all the computer language yang aku belajar is not a same language that were been using now in our IT industries. ecehh alasan. cara nak cas handphone dengan lagi cepat dari kebiasaan bila kita in hurry. penting untuk tahu tu. pokoknye banyak benda belajar termasuk nak buat system aku ni tapi bila dah error banyak kali terus jadi bosan. macam sekarang ni tengah run dreamweaver pastu recordset database and bla bla bla (aku explain bukan ada yang paham pun.) bla blaa tengah on checking the data tetiba stuck. baru je few minutes tadi. pastu apa pun tak sempat save. kena mula balik apa yang dah buat dari tengahari tadi -..- pastu otak pun jadi stuck and stress tapi buang masa je layan. biasa dah.


tak tahu system ni akan siap atau tak. atau tak akan pernah siap which hati ni dah berbisik bisik and just be ready for the consequences. kalau sambung buat dekat melaka confirm double triple stress sebab tak ada hiburan and tak ada orang yang boleh disakat untuk release tension. so..ready je lah untuk anything. okay tu je nak bebel. sambung sambung buat keje! 

harap menyesal menghabiskan masa baca bebelan di atas. :P

No comments: