May 13, 2014

First time hiking. Brinchang, Cameron Highland.

Hiking? Sounds great tapi mampu ke aku? Nak ke tak nii. Nak tapi too much things to think about. Hati nak ni. Macam mana? Macam mana? instead of letting myself decide on it, terus tanya abah.

Lampu hijau.


ok dah tak ada alasan. Pergi jugak!



"honestly nak bagitau saya tak fit"




and i can't even believe myself yang stamina aku sememangnya rendah sangat. rendah ya amatt sampai rasa malu bila dah pergi tu we start to hiking in 17celcius if I'm not mistaken. permulaan memang konon power sebab jalan mendatar. bila dah mula jalan menaik terus mulut diam sampai tak tersebut perkataan, "ok" bila ditanya ok ke tak. hangguk kepala je. orang paling banyak buat stop. aku. -_-  shame on me.


beg dah la berat gilee lepas tu ada orang tolong bawakkan beg. :')

paling seronok bila dapat tengok bintang terang. oh lupa nak kata kitaorang hiking waktu malam. sejuk jee. tapi rasa penatnya tahap macam orang nak nangis tapi tak lah nangis. rasa je laa. bila dapat tengok bintang tu alahai.. suka sangat! lupa penat kejap.


malam pertama malas nak merangkak masuk khemah so berbumbungkan langit berkabus dengan sleeping bag dan sweater pinjam, tido. :) senyum ni bukan sebab best. apa yang best kalau tido dengan suhu 10celcius. tapi pengalaman. itu yang senyum. oh dengan sweater pinjam tu. kalau tak de tu i donno what to say lahh.







jungle trekking is my favorite dan buat kenangan masa camping dulu terimbau. tapi as I told, stamina memang out habis. naik larat lagi laa. boleh laaa kan. turun kaki dah terketar ketar sampai banyak kali ter-slip. hujan is one of the reason tapi mostly sebab kaki dah tak larat. terima kasih lagi orang yang jadi instructor mana nak pijak, mana nak langkah. :')


tak yakin boleh join berborak dengan orang yang aku tak kenal. perkara paling risau tapi alhamdulillah i managed to make myself comfortable with them and i even follow them to have a supper on the 2nd night when i know that mata ni confirm tertutup bila sampai meja makan. dan yea. mata ni memang tetutup kejap sampai kena tegur. kalaka kalakaaa HAHAHA *gelak sambil pegang perut*





tak akan lupa makan mihun sup kosong tak ada rasa. lapar. tangan terketar. baru faham kan perasaan orang yang homeless ni. sejuk, tak ada makanan, tak ada sumber air, tak ada tempat teduh, hujan, baju basah, angin seronok bertiup sampai badan menggigil.


tapi yang paling penting sekali tak mungkin i can go through all that without that person. tak mungkin. terima kasih atas sagala galanyaaaaa :") and also mereka yang lain. :D


walaupun penat, sejuk, sakit kaki, sakit tangan tapi seronokk dapat pengalaman macam ni. kalau larat nak jaga diri ni tolong lah bawak lagi. ahaks! :P



No comments: