January 4, 2012

Kisah Skandal Dulu. 1

tak tahu kenapa tiba tiba kebelakangan ni terpanggil untuk menceritakan kisah yang lama ni. mungkin pemilik badan ada tegur kat facebook so terasa pula untuk ceritakan.


Tiga tahun yang lepas ada kenal seorang lelaki ni yang bernama Abu (bukan nama sebenar). selama kenal dalam 2, 3 bulan tu dia seorang lelaki yang sangat baik, Alhamdulillah..  :) kerja dalam satu company yang sama dan since we're not declared pun so kitaorang ni macam skandal-lah. tak tahu kenapa nak panggil our relationship tu macam tu padahal dia kata dia single and so do I.

tak lama lepas kerja tu company ada buat family day dekat satu pulau ni. dalam feri masa nak balik he asked for my handphone then he look at my pictures. I don't mind sebab tak ada gambar yang ehem ehemm pon. haha! :D jangan selekehkan pemikiran anda. -.-
to be fair I ask for his phone sebab nak tengoklah pula gambar dalam phone dia. aku tak mintak untuk pegang pun. dia yang pegang phone tu dan tunjuk sendiri gambar gambar dalam phone. semua gambar dia tunjuk. tiada pun gambar yang peliks atau folder yang mencurigakan dalam phone tu.


balik dari pulau singgah dekat Cameron Highland. sumpah sejuk sangadd sebab musim hujan masa tu. mungkin perasan aku memeluk tubuh sendiri. dan..be ready untuk detik yang sangat sweet. >.<
dia bagi the only one sweater yang dia ada at that time. aww~  :)
lepastu dia yang kesejukan. =.='

boys. take this note.
walau sekecil mana perbuatan baik anda pasti dipandang sweet oleh perempuan. :)


our relationship after that still macam biasa. walaupun jarak 5, 6 tapak tapi still gak message each other macam jaoh gile. apakah? -.-'

namun, cewahh. perkataan nerd. I don't know why I'm kind of easy to feel suspicious to some people. sebab tu kadang suka menguji kejujuran orang. about Abu case ni, aku memang rasa something wrong with him walau dia sweet macam mana pungg. walau semanis kopi terlebih susu mana pun ayat dia tuu, rasa macam sesuatu tak kena.

makin lama makin rapat ramai dah kata kitaorang couple. jawab dengan senyuman je yang mampu.


okey. hampir kemuncak cerita ni.
tak lama lepas tu dapat calling from this girl name Nesa *bukan nama sebenar*. dia mengaku dia girlfriend Abu. masa tu rasa, ouhh indahnya dunia! betul pulakk tekaan aku. kahkahkah! ;D
macam tak ada perasaan pulak. -.-'
dan cakaplah sejujurnya pasal Abu kata dia tak ada gf and so on then settle. :)

ingat dah settle. dia nak jumpa pulakk kat food court. dan Abu turut ada bersama tanpa mengetahui aku pun ada. tapi dia tahu yang dia sudah kantoi. nak bertekak jugak lah laki bini tu kat situ. rasanya aku tak dijemput pun tak apa. bentang karpet merah pun tak nak lah datang.

a few days after that Abu ajak pergi makan lunch dan meluahhhkan isi hatinya dan meminta maaf. aku macam aaa.......
orang dah minta maaf kita terima sajalah walau rasa agak tekanan jiwa dan emosi.


hari dah malam sangat. esok ada kelas. sambung lain kali. ;)

No comments: