December 31, 2011

Tak geli ke?

One of my friend wrote about this thing on her blog. dan secara kebetulannya masa ontheway pergi hospital tadi pun that is what yang aku perasan. aku pun tak tahu sama ada selama ni memang dia dah ada kat situ sepanjang jalan dan berlonggok kat tepi pokok atau pun baru baru ni dia baru wujud?

perkara yang lebih kurang sama masa pergi mandi pantai kat PD haritu. baru nak cecah laut tiba tiba ternampak.... urm.. I don't know if I should say it or not. bagi hint je lah.
benda itu sangat menjijikkan yang digunakan oleh si comel secara pakai dan buang. HAHA :D sumpah geli. oleh itu, instead of merugikan duit mama stay kat situ tapi tak mandi, kitaorang pergi sejauh yang boleh dari 'benda' itu dan mandi. omagaddd. I love you mama! *tibatiba -.-*
aku bukan jenis mudah phobia. cuma terkejut je 'benda' tu ada kat situ, and still aku mandi juga. ehemm. laut tu seluas lautan okey. perlu ke describe? buktinya aku masih hidup harini. =.='

kat PD. muka dua orang tengah tu mintak tapak tuu.

enough about that moment yang mengezutkan tuh.
sambung yang sepanjang ontheway pergi hospital. that is what I saw. sampah.
orang sebok pasal artis pakai seksi, kahwin muda nak kecoh, turunkan bendera ehem ehemm, budak hot sombong gile, ombak rindu tak habis habis, sampah masyarakat macam sampah. tapi benda yang paling simple in our life pun orang susah nak buat. buang sampah kat tong sampah.
jadi mak Jemah ber-gossip dengan angkatan jirannya cepat je kan. apa ada hal tambah dosa lagi sebakul.


I was thinking about how to settle this problem sepanjang tu. but hey. start dari diri kita dulu. some of parents kat luar sana tu langsung tak terapkan nilai murni macam
  • jangan buang sampah ikut tingkap kereta. 
  • simpan sampah dalam poket dulu, sampai rumah baru buang kalau tak jumpa tong sampah.
  • kutip sampah kalau jumpa.

lagi mengajar sebaliknya then buat depan anak lagi adalah. 
I just don't know macam mana kita boleh tak terfikir, macam mana nak hidup dengan keliling kita ada sampah. tak geli? panjang lagi ni kalau bebel. biarlah abang mata sepet kita yang cakap tentang benda ni.lebih menarikkan?  :)
kalau dah pernah tengok bolehlah tekan X yang hujung kanan tu. sekian. ;)







No comments: