December 10, 2011

Kawan, Couple & Ex.

Attention: entry yang tersangat panjang. ayat yang serius mintak tapak kadang kadang. 
boleh jadi kontroversi. ecehh... 
siapa terasa dipersilakan. dan juga agak berkias sedikit ayat yang diberi.


Aku tak adalah bagus dalam hal hal macam ni. apatah lagi nak expert but I will talking about this through all my experiences that I have and alos my friends experience. yea, yea aku tahu korang lagi banyak pengalaman. tak mo baca dah. pi blogwalking blog laen. *merajukk.*

perangai macam apa je kan. kita simpan dalam poket perangai yang macam mintak tapak tuh.

okey mula mula tanya lah aku pernah couple dengan jenis macam mana je. ;D



tak mo tanya ponn!





suka sangat buat aku touching tengah hari buta nii. T.T aku pun malas nak list banyak banyak ni. tapi yang penting macam macam jenislah luaran dan dalaman. still it doesn't mean I'm the expert of this thing.
let we start okey.


Ex tak nak kawan dengan kitee.
paling pantang bila orang yang dulu pernah ada relationship, break up then dia tak boleh terima hubungan tu diganti dengan kawan. paling kutuk habes. memang setiap orang ada hak. tapi tak rasa ke macam tak matang langsung perangai cenggituh.
apa salahnya berkawan? dulu berkasih kasihan mahu pula. manja manja nak. bila nak kawan je tak mo. maaflah aku tak paham. be matured, be matured.
bila wujud orang macam tu aku malas nak tanya banyak banyak. iya kan je. tak pernah pun ngidam nak berkawan dengan orang macam tu. buat aku tertanya tanya macam mana boleh kenal orang tu.


Couple haramm!
ada yang sebelum ni bila tahu ada kawan yang couple terus kena kat situ juga kawan tu diceramah. couple haram! Alhamdulillah ada yang mengingatkan kita dan masih ada yang berani tampil untuk menasihati kawan dia. :)
bila orang yang ceramah tu jumpa kekasih hati dan couple hilang teros haram dia. =.=' tiap tiap masa update status tentang cinta. ni betul betul mintak tapak.

kadang ada yang dulu nasihat kawan jangan macam tu. tak elok. konon risaulah. tapi bila dia buat tak apa pula. siap marah orang kalau halang dia. you should know better-lah than your friends when they don't like you do that.


Bekas aku kau amek? huh.
sesetengah orang tak boleh terima kalau kawan dia couple dengan ex-boyfriend/ex-girlfriend dia. orang kata macam ambil bekas orang lain. =.=' tak rasa macam ayat tu menuju ke satu persepsi ke? persepsi negatif. meh aku ulang. ambil bekas orang lain. siap bold lagi. faham dah kan? ke aku yang berfikiran jauh sangat. kalau ada orang macam tu gelak je lah. korang lebih kenal lagi ex korang tu dari kawan korang tu kan. buruk baik dia. jap. aku ni macam suruh orang gelak kat aku je. T.T *terasasendiri* kisah lama. :)


Mama cium tangan papa.
some couple sangat Islamik. mengingatkan pasangannya untuk menuju ke jalan yang benar. Alhamdulillah. tapi yeaa... mesti ada tapi. at the same time couple dia bukan jenis yang Islamik. I mean melebihi had yang dibenarkan. bukan lebih sikit. lebih tahap yang lebihh lah. buat fikiran aku short kejap tahu orang macam ni. siap kalau dah habis date mintak salam cium tangan. kes cium tangan ni I've been through this and aku sangat blank bila tiba tiba je kena macam tu. aku blurr. one of the reason why I change my mind about those guy yang begini cara dia and boleh teka apa pengakhirannya kan. kalau dah kahwin kan baru sweet. :)

seriously aku geli panggilan mama and papa tu. dah berangan nak anak sangat ke? sila buat secara halal.



Buah hati lagi penting dari kawan.
this should be at the top of the list sebenarnya. aku paling benci. aku dah tanya dan ramai yang bercerita kat aku tentang ni. tentang apa apa hal pentingkan kekasih. lupa kawan. tentang tinggalkan kawan sebab kekasih hati dia. masa diperuntukkan lebih kepada kekasih hati. kawan bila perlu je. they said that is a normal thing. tinggalkan yang dah kenal bertahun untuk orang yang baru  kenal berbulan.
diaorang bosan kot kan sebab menghadap dan melayan orang yang sama bertahun tahun. jumpa yang baru apa lagi. pecutlah kan.
perangai macam haramm.

those yang perangai macam ni. If your lover is not only your couple but also someone that you can share everything and anything then it shouldn't be a problem for you not to search your friends back.

No comments: