July 10, 2011

What you can do when someone broke your heart?

Apa yang selalu dilakukan when someone broke ur heart?

  1. berdegil nak contact jugak.
  2. tengok cermin atau duduk depan kipas nangis puas puas.
  3. meratapi nasib diri yang malang.
  4. maki maki kat fb, twitter or blogg.
  5. be a loyal stalker of her/him.
  6. minum sup semut untuk lupakannya. instead minum racun kan.
  7. bakar barang barang yang dia pernah bagi.
  8. makan banyak banyak sampai puas nak hilangkan sedih. Even though takkan puas.


OR

You can do this step by step.

  1. buang number dia. Jimat memory. kan? kan?
  2. tengok muka kat cermin. betapa buruk muka tengah sedih. senyum. buktikan yang u can smile without him/her.  :)
  3. fikir apa yang boleh dilakukan and tak pernah hampakan u untuk jadi happy.
  4. update kat status that u will be fine.
  5. stalker boys yang lebih ensem or girls yang lebih jelita.
  6. minum slurpee untuk segarkan diri.
  7. jual barang dia, dapat duit shopping barang baru. walaupun jual macam tak laku. =.='
  8. get ur favorite food and enjoy each bite.
rasa kecewa memang akan bermaharajalela and rasa macam nak jerit kuat kuat

laki / perempuan semua SAMA jeee!!!

buruk baik sesuatu bukan pada dasar perkauman or jantina. tapi pada dasar individu. and always remember, everything yang kita buat ada karmanya. 
bila dah terkena tipu atau dikecewakan mungkin korang ada buat silap kat mana mana pada waktu zaman jahad korang. kalau korang baik orangnya mungkin ada hikmah terkena macam tu.

think positive, relax and cool. nak nangis sikit sikit sebab sakit hati nangis jee... lepastu buatlah dari step 1 sampai 8.  *tak habis habis promote.*


p/s: yup kawan. fyi, memang aku kecewa dengan kau .


30 comments:

syikin muen said...

chill k :DD
and good steps :)

Aqilah Lala said...

haha. thankss. >.<

Eien Mohmad said...

terbaekkk! Eien na try (';

Aqilah Lala said...

bole bole. silakan yunkk. :)

AISYAH AINI 'eacha' said...

mnyibuk jap..huhuhu...
the best entry...suke2!huhuh

AISYAH AINI 'eacha' said...

mnyibuk jap...hehe
the best entry...suke sgt! :)

aisyah aini said...

mnyibuk jap..hehe
the best entry..suke sgt!:)

Aqilah Lala said...

thank you eacha! ;DD

@tok said...

wat demo mcm BERSIH as u 1 of BERSIH supporters.. kan?? baru la bes..g wat demo kat umh bf or gf tu..hehehe...

@tok said...

wat demo mcm BERSIH..kan awk ni, supporter BERSIH..so, tiru la mcm tu..g wat demo kat umh bf or gf tu..baru la demokrasi..hehehe

Aqilah Lala said...

omg omg.
perli ke apa ney?
tapi oke gak idea tu.
boleh dipertimbangkan.
HAHA :DD

lifestory of H A N I :D said...

S.U.K.A :)

@tok said...

ish...pantang tol ngn word OMG OMG..

sia2 jek sebut xdpt ape..

apa kata, sebut Ya Allah..

dpt gak pahala...

sori, nasihat..hehehe..demokrasi la katakan..

Aqilah Lala said...

thanks for like it HANI! >.<

Aqilah Lala said...

atok ouh atok.
hehee..
tak pe. paham. no need to sorry. memang as a muslim that is the better word to said than omg. kan? kan?
saje jee tarok omg tu. referring it as oh mak guard. haha.. joking joking. ;DD

@tok said...

hehehe..pndai tol menjawab eh??

stdnt lg eh?? course ape?

Aqilah Lala said...

yup. student course computer science. atok da keje?

@tok said...

nama pon atok, konpem2 la dh kje..
oh, studnt lagi rupenye...
kat U mane la??

Aqilah Lala said...

mane lah tahu entah atok yg gelar diri atok tapi bukan atok. atau atok yg memang atok ke en.
sebab tu tanye. nanti sesat. hehe..
ta byk pon U yg tawarkn course cs ni.
atok keje ape tok? jaga cucu? XD

@tok said...

course cs ni xbyk u eh?? xslp tok, uitm pon ada kn?? jgn ckp awok ni dak uitm..hohohoho...

kje ape?? kja skrg ni, sbgai pekerja kt kampeni org..tu jek la..

cucu tu, lum ada lagi..hohohoho

Aqilah Lala said...

kenapa dengan budak uitm? ada yang tak kena dengan diaorang ke?

@tok said...

ade la sket2 yg xkne ngn dorg ni..mklmla, uitm ni, uni yg yuran plg murah, siap ada mkn free utk stdnt yg nk berjimat cermat sket and xde ngn dak2 U lain..

tp syg, rmai dak uitm ni, jd melayu yg liberal n anti gomen sedangkan, dh byk duit rkyt abes kat dorg.. silap2, kalo xda uitm, byk kot dak melayu yg xmasuk U neh...

Aqilah Lala said...

first, memang yuran murah pun kot nk dibandingkan uni yang laen tu.untung gile kan.
second, makanan free tu. ramai yang tak dpt. bukan semua orang dpt. diaorg bergantung kat duet pt je. yang dpt duet pt full tu Alhamdulillah..yang dpt separuh tu rase tercekik gak lah diaorg. beli 1 buku je hampir 100.
at least diaorang belajar gak la cara nak hidup.

rasanya tak elok kalau kata 'ramai dak uitm' macam tu.
tindakan diaorang tu mesti ada sebab. apa org selalu kata, 'don't judge book by its cover'.

mana boleh kita buat kesimpulan macam tu je kat orang tanpa tanya kenapa diaorang macam tu. mustahil diaorang ni kategori 'tak kenal dek untong'. diaorang dah besar pon.

@tok said...

ok..bab pt..camne kalo compare ngn dak U lain, yang yuran 1 sem, cth, kalo pure science, dah almost 1.5k per sem then dpt plak pt separuh..so, cmne la dorg nk hidup kn?? lagi truk kot kalo compare ngn dak Uitm..bila yuran Uitm naik, trus bising n melalak..tp dak U lain, rileks jek..

bab buku, semua course kat semua U, face the same problems..so, pepndai la nk save bab buku tu camna..either kongsi, fotostat, beli drpd senior or pape..tu atas stdnt la..alah, buku 100 jek, tp tpup abes 100 dok sms pakwe makwe, xksh lak..hehehe..bli baju mhl2, xksh lak..hehehe..

bab mkn free tu, even though xsemua org dpt, tp still, rmai yang dpt..then still, 1 advantage compared ngn dak u lain..langsung xdak...

mmg tok still ngn ckp tok, RAMAI DAK UITM cmtu..coz tok dah ada gile banyak kwn2 yg stdy kat Uitm...just check la dak2 Uitm, especially kat s.alam ngn puncak alam..camne life dorg..smpai nk kenal dak kampung pon, xley..

kalo kata tindakkn dorg bersebab, ley tak qilah bgtau sket sbb napa dorg anti gomen or liberal..nk gak tau reason sebalik apa yg dak gomen bg kat dorg menggunakan duit pembayar cukai mcm tok neh..sdgkn, korg stdnt, mengundi pon xpenah..tu pon dh bising pasal proses pilihanraya..padahal, xpnh pon masuk bilik mengundi...

kekdg, xsemestinya, bila kita dh besar, konon2 kita dah masuk U, semua tindakan kita ni, betol.. coz adakah kita ni, bbtol fhm dengan situasi yg jadi, adakah kita just amik cerita seblah pihak and adakah kita bbtol adil nak selidik semua tu...sebelum kita trus melalak tak tentu pasal..

Aqilah Lala said...

biasalah tu bila yuran naik diaorang bising. sama je macam bila harga barang naik. buat apa nak compare2 diaorang dgn budak U lain. adat hidup manusia lah tu.

pasal buku. sbb tu la saya ckp at least dieorang belajar and tahu cara nak hidup. manusia sama je semua. bab kemewahan memang nombor 1.

psl makanan free tu yang nak di keutarakan disini, tak semua budak uitm dapat mkn free tu. tak kesian ke nak kata 'semua budak uitm' tu sama?

kenapa tak cakap budak melayu. kenapa cakap budak uitm? siapa lah kita sebagai manusia nak cop cop orang ni. semua perkara tu berdasarkan individu.

budak melayu sekarang celik mata dah nampak kesenangan. cakap budak uitm tak mengundi lagi, yang budak U lain tu mengundi lah pula.

kita sudah ada contoh terbaik untuk dirujuk. kenapa tak dibuat je cara pemerintahan kita ni mcm zaman Rasulullah saw dahulu? tak rasa ke disebabkan parti2 ni manusia berpecah belah?

Aqilah Lala said...

lagi 1 soalan lupa nak dijawab. bila lah pula diorang ni anti government and liberal? kalau diaorg anti, diaorang takkan keje dgn government ni and tak adalah terhegeh-hegeh belajar kat uitm.

salah 1 sebab tu mungkin diaorang nak keadilan je. diaorang menyokong sebab diaorang rasa dengan cara itu keadilan boleh ditegakkan.

ada ke manusia kat bumi ni inginkan kehancuran selain Hitler. mesti inginkan keamanan.

@tok said...

payah gak nak predict pendirian awk neh..coz dlm blog sz, awk mcm kearah seblah sana..dlm ni, awk mcm play safe..hehehe...

kenapa xley nk comapre ngn dak u lain?? sedangkan, dh byk sgt keistimewaan yg dak uitm dpt..kita xley ckp xley compare coz mmg kita patut compare, sbb tu, kita kna sentiasa bersyukur..nk bersyukur cm ana?? kna muhasabah diri...tu sndrik Islam ajar..bila kita rasa kita dh susah, tgk balik org lain yg lg susah, so dat, at least, kita ada sikit kelebihan drpd org lain sblm nk bising2..

bkn mksd sy, sy kaitkn mengundi secara langsung sgn semata2 dak uitm tp nk stress kan, patutnye, dak2 uitm ni, xpyh lgsg nk liberal or anti gomen..sy xkata semua..tp rmai..sedangkan, kalo dak u lain, xda hal..ngn yuran mhl, kemudahan xbyk mcm uitm, so dorg mmg sah2 akn mmberontak..tp dak uitm?? sedih...

ok..seronok gak bila kita ckp kita nk back to zaman rasulullah..so, sblm move further, nsht sy, awk pon, pls ttp aurat bbtol..back to Islam..k??

yerp..parti politik ni mmg mnyebabkan kita berpecah belah..and tu sbb, asalnya demokrasi and hak asasi ni, wujud hasil caturan pendeta yahudi dan kristian selepas perang salib..sbb nya?? untuk lemahkan Islam.. dan dinaikkn proksi2 musuh Islam or Islam liberal utk mmbolehkan, Islam sekadar nama.. utk naikkn Islam, bukan 100% salahkn pemimpin, tp diri tu sendiri.. contoh terdekat, diri awk, walaupon masa skolah, diajar hukum ttp aurat dan cara ttp aurat yg btol..tp napa awk tak ikut? then patut ka nnti, yang disalahkan tu ustaz or ustazah? same goes to pemimpin..

nak tanya, apa jenis keadilan yang studnt skrg nak dr kaca mata awk as a stdnt? ley kongsi sket...and adakah demonstrasi bersih tu menjurus kepada keadilan dan keamanan?

Aqilah Lala said...

jumpa saya kat blog solihinzubir rupanya.

memang saya play safe pon. kalau perli perli, berdegil, beriya-iya, tetap pegang teguh dan tak nak kalah memang sampai bila tak akan habis. sebab masing masing nak keamanan dgn keadilan tapi memandang dengan cara yang berbeza.

awak bedebat bejela kat blog saya ni pun saya je yang baca. kenapa awak tak post je kot blog awak. tanye sendiri pendapat orang lain. setakat saya yang tak berpengalaman nak dibandingkan awak yang penuh ilmu di dada tentang politik ni. untuk apa je.

Macam ni lah. Saya pun tak tahu kenapa awak nak bincang perkara ni kat saya. Nak kata saya ada buat entry pasal politik2 ni tak adalah pula. Kalau awak mengharap saya akan berdebat pasal perkara ini, memang ia tak akan berlaku sebab saya bukan pandai nak berdebat hal-hal ini. Hal yang saya tak arif.

Di sini saya nak beritahu saya cuma menyokong apa yang saya rasa betul. Susahlah kalau menyokong pun menjadi satu perkara yang salah. Dan saya tak minat nak berdebatkan hal ini atau membincangkan perkara ini. Awak salah pilih orang kalau itu tujuan awak.


Terima kasih atas teguran awak itu.
:)

@tok said...

lah..camtu la plak...sy xde blog pon akceli..apa yg ada tu, tu jek la..coz tak berkesemapatan nk berblog..paling2 pon, layan forum..

sy xajak berdebat pon.. just nk tanya pendapat and nak gak tau, napa awk sokong..tu jek..just sekadar nak tau..bkn awk sorg yg sy buat mcm ni..rmai..

sy xksh pon awk nk sokong..tp kalau kita nak sokong, biarla bersebab.. and ni libatkan masa depan..

sori la kalau awk marah..bukan nk ajak awk bergaduh..tp kan bes kalau kita ley kongsi2 pndapt dan pendirian..baru la betul student U..

Aqilah Lala said...

laa..ramai lagi yang awak buat macam ni. tak logik lah awak ckp tak ada masa. tu ada je masa nak komen panjang panjang tu. hehe..

saya tak akan sokong tanpa bersebab. takkan menyokong atas telunjuk orang lain. tak macam ramai orang tu yang membangkang tapi tak tahu apa sebab langsung. 0 knowledge pasal benda yang dibangkang tu. tak ke pelik sangat tu.

mengikut cara kita sekarang ni tak macam berkongsi pendapat pun. macam nak cari gaduh. seriously. maybe saya lah yang salah.

anyway saya yang cetek ilmu politik tetap tak berminat nak berbincang pasal benda ini. terima kasih daun keladi sebab tiba tiba tanya saya pasal hal hal tu semua tok. ;D