July 3, 2011

Finally it Happened.

if you're thinking that inside me is dead. u r totally wrong!

opss i forgot to said,

Assalamualaikum to Muslim and Helloo to non-Muslim.

uhhh. aku bajet macam ada je yang baca blog aku neyy. tak apa. pembaca setia ada. adek-adek saya di rumah yang 24 hours with computer. kids nowadays. technologies dengan diaorang ibarat irama dan lagu. tak boleh dipisahkan.

anyway, my blogg was under maintenance. sebab tu deactivated for a while.

"bukan sebab laen ke?"

mesti ada yang dok tertanya soalan yang sama gak kan? actually.... yeah. memang salah satu daripadanya adalah sebab 'sesuatu' itu.

nak bagi tahu ke tidak yek? dulu bukan maen gembar gemburkan berita gembira. ni yang lebih menggembirakan ni nak sorok pulak? haha! i was just kidding.
okey. here we go.

 i'm officially singlee now!!! 

what?
like seriously?

-.-  
im not kidding at all.

for me it is not really a good experienced even though that is what i want last 1, 2 months. obviously i'm not really that happy after all. tak cukop obvious ke? takkan nak nangis doh. apakah? i'm not that emotional but it doesn't mean aku tak emo okeh. i'm human jugak. i only cry when something that is really really meaningful for me lost from my sight.
and andd lagi satu. when i said something to someone, believe me babe. i really mean it. i'm not like someone yang boleh cakap dan teros lupa dengan sewenangnya. mudahnya hidup orang yang begitu. tak payah pikir panjang.
but there was a phrase yang aku pegang tapi kerap sunggoh aku lupakan sebab terbawa dengan rasa yang terlalu happy. and this phrase dah wujud dalam diary aku before wujud lagu Bruno Mars tu yeh.

"Easy love is easy to go."



the journey in our life is what make us feel the happiness. not because of a place. not because of this particular person which many people would referring it as their bf/gf. kalau tidak bersama dengan si dia hidup jadi sorrow. apalah guna keluarga anda di sisi dan kawan kawan yang selalu gelak, melalak dan buat kerja buduss dengan anda itu? korang tak berbahagia sebab seorang je tapi sebab orang sekeliling korang.

sering kali bila dah dapat sesuatu manusia mudah membelakangkan yang lain. bila dah hilang benda tu baru laa mintak simpati. mungkin tak mintak pon tapi muke toyee buat orang naek menyampah je. tapi kawan yang baik sentiasa setia disisi. uh. i'm not referring this to anyone secara spesific pun okeyy kawan kawan. ini dituju untuk semua manusia di dunia. india, cina, melayu, asli, si cerah, si tak berapa nak cerah. semua orangg.

yang dibebelkan disini tak de pon nak perli diri sendiri atau orang laen. dan juga bukan aku nak mintak simpati. kalau aku tak tulis ada yang kata aku ni bila bahagiaa je pang pang pung! kecoh 1 dunia. ni untuk peringatan aku, kau, kita dan mereka.. dan sebelum lupa, phrase yang paling atas warna merah tu propaganda je. hehe..



pasti ada juga yang :  kehkehkeh *sengih jahat* kehkehkeh...
p/s: tak payah nak berbahagia sangad lah kau. =.='


6 comments:

Eien Mohmad said...

berbahagia itu penting syg (:

sb nak tgk awak slu tersenyum . hee

mishh you lolx !

Bubbleqa said...

laaa, asal break?

Aqilah Lala said...

eien: when we're no longer happy with them. baek tak perlu ada apa2. duk ragu tak suda2.
thanks for ur support!
I MISS U too la! da lama ta bacaim waiting for ur new update. :)

Aqilah Lala said...

bubbleqa: nanti qila cite. hehe.. :)

♥ qyla ♥ said...

be happy :)
u r strong , i know ! :D

Aqilah Lala said...

qyla: i'm strong like tigerr! haha! :DD