June 5, 2011

Baby baru.

merujuk kepada rupa yang si hitam, ni bukan anak anjing yea. merujuk kepada kukunya, bukan anak dinosaur versi mini yea. minta perhatian semua, ni anak rabbit.

comel kan? comel kan? 

yang hitam tu baby rabbit emas sayaa. hehe..

nak dapatkan dua baby rabbit yang comel macam ni punye lah susah gilee. first time dapat i was not at home, kat college. tahu tahu je dah mati tak ingat sebab apa. kali kedua pagi tu mama baru jenguk and mata rabbit tu dah bukak dah. petang tu bila semua orang dah balik dari kerja and sekolah, tengok dah mati. sebab kena pijak dengan mak dia. kejam tak kejam tu? adek adek semua nangis bila tengok baby rabbit tu mati. rupanya anak dengan mak tak boleh duk satu kandang.

ni parents depa. yang ceklat diberi nama koko sebab bulunya yang coklat tu. yang itam putih ni kosu. sebab kopi campur susu. jadi kosu. hehe.. famili aku suka lepaskan rabbit biar jalan jalan merayau sebab pandai balik rumah. tapi kadang kadang terpaksa gak lah keluar malam malam cari and main kejar kejar dengan rabbit dua ekor neh. tak payah dah nak jogging. habes kuar peluh satu badan.

disebabkan mereka ni dilepaskan so mereka ni pun buat sarang sendiri dekat dalam rimbunan pokok serai kat tepi jalan. hari hari check tengok ada baby rabbit ke tak. one day tu tahu tahu je ade 4 ekor baby rabbit yang dah berusia seminggu merujuk kepada bulu mereka yang dah tumbuh tu. tapi yang sadisnya 2 ekor je dapat diselamatkan dari mati digigit beratus ekor semut api. tapi yang mati tu rasanya sebab yang anjing buat.

kesiankan? ni baru anak rabbit. kalau yang anak orang yang bersepah sepah kena buang kat longkang, tempat sampah, tepi jalan. belum kira yang kena culik lagi kena buat macam macam. lagi kesian. makin bertambah orang yang tak ade stomach liver neh. =.='

9 comments:

Bubbleqa said...

wuuuuuuu kesiannye tgk rabbit tu :'(
btw, ade soalan nak tnye. reply ASAP ye. thank you.

Aqilah Lala said...

kan kan.
kesiann..

ye ye?
mahu tanye ape?

Bubbleqa said...

dah reply comment kat post kite. pi tengok! hahaha

Bubbleqa said...

knpe dah sent msg tapi tak delivery pun?

Aqilah Lala said...

eh, i thought u asking about ur blogg.
haha.. my bad. =.='
i already changed my phone number.
i'll text u after i got credit okay.
:)

Eien Mohmad said...

rabbit rabbit )';

Aqilah Lala said...

eien, ta mo nanges.
nanti tuan empunya rabbit lagi bedeari derai air mata.
:'(

Eien Mohmad said...

takpee takpee, nty cari rabbit baru okay? (:

Aqilah Lala said...

okey. sob sobb.