March 6, 2011

Siapa kata remeh?

aku baru stalk satu blogg ney.. ta sala en? hahaha..

okey okey. pemilik blog nie adalah seorang lelaki. i never meet him but what i know is he stay at a same place with me. so i read this one post of his blog. ta pernah la sebelum nie aku baca blog seorang laki yang meluahkan betapa happy nya dia while giving flowers to his gf. 
like he said, "happy gila vavi !" hahaha.. i never thought langsung. sebab..

  • lelaki lah insan yang paling payah untuk meluahkan dan mencurahkan kejujuran di hatinya pada blogg.
  • and mereka juga jarang sedar betapa perkara yang dianggap remeh nie memberi kesan besar pada hidup orang laen. 

sebagai contoh when everyday he will said that he loves u, tapi satu haritu dia ta cakap langsung. perempuan nie pun mulai risau. kalau dikeutarakan lah en benda nie kat lelaki. they will said, 

"alahh.. benda kecik je pun. masalah besar betul perempuan nie." 

most of them will said like that laa. or when u buy a new dress for ur date then ur bf dont even know or cares or puji dress tu. u learn how to cook so that u can cook for ur love. tapi dia makan and benda habes macam tu je. ta na say thanks pon. yang dia tahu dia kenyang.  =.='   contoh je laa..

not all girls will said what they want. sebab kalau cakap kata banyak songeh en. haha.. perempuan sinonim dengan perkataan pemalu right? then u should realize by urself-lah benda benda yang dikatakan remeh tu. and peka lah dengan air muka perempuan. kalu tiba tiba berubah ada la yang tak kena tu.

oh yeahh. the blog is not private though. his gf was veryy LUCKY having him as her bf. moge berkekalan ku doakan. :) 

p/s: ade orang ta puas hati aku punye status sekarang. ade aku kesah?

11 comments:

muhammad ikram a.k.a ~b[0]k[A]2[CREWZ]~ said...

saye kate remeh ^_^

Aqilah Lala said...

how could u.. :'(

bubbleqa said...

so true baby!

Aqilah Lala said...

yess !
ade penyokong.
bole la isi borang untuk cheer leader lak. hihiee.. ;DD

muhammad ikram a.k.a ~b[0]k[A]2[CREWZ]~ said...

remeh utk orang lain but not tu my "bebi" hee .
like that word .
hahahaha .
ilysdfm .

Aqilah Lala said...

"bebi"?
pelik. kalu babyy en manje skit. haha! ;D
<3 u lebihhh la dear !
:)

muhammad ikram a.k.a ~b[0]k[A]2[CREWZ]~ said...

hahahaha .
kalau kat phone bebi lagi senang taip dari baby .
heee .
tapi tape baby nyer pasal .
sanggup berenang didasar telok batik n pangkor esok .

Aqilah Lala said...

sweet nyeee....
haha!
tapi nape esok? bukan sekarang?
hahaha.. jawab2..

muhammad ikram a.k.a ~b[0]k[A]2[CREWZ]~ said...

sebab esok kakak amek , n bukan sekarang , hahahaha da jawab .

Aqilah Lala said...

cengitu yerk.
hahaha.. ;D

Muhammad Ikram said...

cenghitu ler , nak camne lagi ?