February 26, 2011

sorok muka. malu !

bukak lagu Avenged Sevenfold dgn Lost Prophets untuk hilangkan rasa ngantuk.

Today is Festival Kolej (FESKO) day in my college. cewahhh. college aku sebot? pa pe je lah en. okey. so, there are too many activity that we can attend. 'we' in here is student-lah. the first activity is 'Jogging for Life' if im not mistaken. bermula pada pukul 7am supposed to be. last night bukan maen plan dengan roomates. kita bangun awal yeaa kawan kawan. sekali bangun lambat setengah jamm. memang rajin bebenar lah aku nak pergi. after that Faz, my the most taller and cute roomate asking me if i want to go to the fashion show. so we make our move to the dewan but the door is already closed. we waiting at outside sebab na amek sticker. tunggu dan tunggu. lastly dapat gak.

so, bermula lah sebuah kisah dongeng ini...

and then plan nak pergi derma darah. it's me yang nak pergi derma. :) it's not about sticker yang aku nak. tapi memang dah lama aku nak buad. dah lama berniat. tak ada sticker pon aku still akan nak derma. cewahhh.. again kepoyoan aku mula mengundang. and then bile tengah siap siap suddenly Arep calling me and asking me about Luqman and Wan sebab aku satu college dengan dieorg. aku cakapla tak tau. then Arep bagitau nak jumpe aku. aku macam tak amek port langsung. so aku bersiap dengan Faz. mengatur langkah ke cafe, tempat di janjikan. duduk and bual bual dengan Arep then bisik dengan Faz, "kita blah lah lepass member die datang." perlu ke aku tunggu lame lame en? Arep siap belikan air bandung untuk aku. trimass.. tak lama lepas tuu ada macam orang lahh menyanyi nyanyi lagu..

                         Happy Birthday to youuu... Happy birthday to youu...

eh, ehh.. ade orang celebrate birthday laa.. lepas tu tibe tibe ade sebijik cake diletakkan di depan aku. okey fine. memang aku tekejot and aku sorok muke aku dekat Faz. lepas tu nampak lah muke muke dalang kepada surprise tu. Bobo, Ebal dengan Fifi. malu gile! mana taknye. bebudak yang aku ta kenal yang lepak dekat cafe tu pun nyanyi lagu tu gakk. OMG. seriously korangg memang berjaya. tahniah ! so, again and again. thank you so much ! :') bobo was like, padan muke sebab kenakan aku masa birthday aku haritu. kan dah kena. HAHA!  my hand was shaking. camner na gi donate darah ney? hahaha..

selesai sahaja borak dan makan cake. arep, bo with ebal pergi teluk batik. fine la korang en. aku with faz pergi blood donation. lama beratur tapi aku rasa puas hati. suke suke ! haha.. gile.

5 comments:

FatiehahClassic said...

QILA AWESOME BIRTHDAY SUPRISE !!!!

Aqilah Lala said...

haha!
thankss !!! ;)
i never have a thought to have a birthday surprise like that.
agak te-bangang sebentar jugak laa.
=.='

Eien mohmad said...

hahaha. wahhh! idea Eien menjadi. happy birthday qilah. nak sangat ikut time nehh sebab dah plan awal ouhh. pape punn, Areyf ada sebagai wakil. happy birthday (:

Aqilah Lala said...

really? its ur idea?
wow ! thanks ! ;DD
kalu u ikot kite da bole jumpe da en.
na gak tgk areyf punye love.
hahaha..
btw, thanks and thanks again ! C:

Eien mohmad said...

hahaha. dwg b4 pegi tak rancang so agak kelam kabut mahu mencari idea nak ajak you kua. ngee~ i takde masa tuhh. i balik jybee. waaa! nak ikut sgt2. HAHA. tuhh laaa. dpt gak jumpa kwn2 areyf nehh kan, hee. heyy, no biggie dear (: hav a nice dayy kay .