December 8, 2010

semalam aku da janji ngan adek aku na joging. (kononnyaa..) lepas suboh, terangkan mata sikit teros capai sport shoes dgn stokin and teros jalan sampai kuar peloh. tapi pagi tadi maseng2 bangon lambat. my two little princess tido dgn nenek kat bawah. so, malas na turun and kejotkan dieorg. pagi tadi bangun2 tetibe tekak aku rase semacam.
mandi2, gi bekpes roti cicah kari ayam dengan mama ngan nenek. lepas tu masak. tengah goreng ayam pale tetibe rase macam puase dulu tu. macam na pitam. duduk la kejap then sambung balek. mama da siap da ngan sup sayo campur, tinggal aku sorang maseh menggagahkan diri na goreng ayam demi untuk bagi famili makan. HAHA.. poyo la giler. ta tahan cepat2 aku bagi sudip kat mak aku bagitau aku ta tahan gile. aku teros naek atas and tidoo. perghh.. nikmat tapi still susa gile na lelap mata sebab rase sejuk yang teramat sangad. walaupun air-cond mahupun kipas langsung ta dipasang and badan ku tgh berselimut mase tuu. macam kritikal gile je.

bila da macam tu tetiba aku teringat nenek citer...

mase aku baby dulu nenek aku yang jage aku sampai aku bape bulan entah. after that mak aku bawak aku peggi duk kat shah alam. mase tu lah tetiba aku dapat saket asma. dah bermacam tempat dan bemacam cara mak aku anta aku untuk pegi berurut. nenek cakap, asma aku terok gak laa. yelaa.. baby lagi kan mase tu.
tapi skang da besau da. penyakit susa and jarang la dapat. kalu time sekola dulu, memang bosan la member2 tengok muke aku sebab aku asyik datang sekola jee. akhir taun, lepas exam final pun muke ni gak yang gi sekola. tapi kalau mase sekola agame dulu memang aku jahad. mase darjah 5 aku da start kena pegi koko. aku punye la ta suke pegi skola agame sebab aku ta suke ngan ustazah aku tu. alasan aku bile ta datang itu la die. ade aktiviti la, ade koko laa. memacam.. bile ustazah mengajar, aku yang duduk baris depan sekali. depan maksud aku depan papan itam. (mase tu tak ade lagi papan putih macam skang.) dengan selambe badak aku bukak buku conteng aku dan menconteng ape je yang ade kat pale aku. kalau kena tego aku taruk buku conteng tu bawah buku teks and teros menconteng. kuang ajaq punye student mase dulu. hahaha... bile akhir taun na amek result, kaki ketaq takut ustazah complain. tapi tak ade pa pe pon..

gile melalut. oke2.. skang tekak aku still saket. demam da ta de sebab da telan panadol due bijik. ta kebah demam memang terok arr.. now na turun and ratah ayam goreng. terliur tak. hehe..


No comments: