December 22, 2010

desicion between life or..

after a few second i made a desicion. i will do it !!!

do what? pikir, pikir...

run from house? nope. bake a cheese cake? yummyy.. but nope. bawak lari abah's car? haha.. funny. nope.

do a slowmotion video. a remix song by caprice, Wedding Dress.
one of my favorite song. yeayyy!

the truth is actually aku tension and i have nothing to do. so untuk mengisi mase yang ta pernah terisi dengan perkare yg bagus2, aku pun buad la video neyy. it just a simple video. tapii..
Seronok buadnye! ;)

this is the link. hve fun with it! =)

December 19, 2010

a few days ago, i met many people in this one place and havin some conversation with them. most of them is a wife and also a mum. we're just knowin each other in one day and some of them which i dont even know their full name told me from a story to another story and i got many information from them. as a people that love to hear story, they describing me as a good listener. thank u very much. ;) kembang sebentar. hahaha...

i reach to my house in 4.40pm tadi. tomorrow i hve to go to hospital. mesti balek malam. haihh.. and the day after tomorrow, another things to do and again i'll back home late. penad, penad.. as long as i didnt goin back to my college, better u use me as many as u want.

December 15, 2010

confession of a kasot-holic.

i just thinkin bout to invite bobo like usual to accompany me to shopping my stuff. he is my 'girlfriend'. i dont have anyone else to invite and i feel comfortable to shop with him. he knows my favorite so it so easy for me when i confuse to buy something. then suddenly he texting me to men-free-kan my day because he ask me for a date. what a pleasure.. :)

so, today while waitin bobo to finish his class, i ask him to drop me at giant shah alam because i have to buy something. sejam je pun kena tunggu. ape ada hal. bo habes class je, teros we make our move to sunway. na pegi tempat laen jaoh sangat. i just have only like 6 hours to lunch, shoppin and movies. memang ta cukop. biasenye kalau da pegi sunway mesti tengok movie punye. so tolak 2 hours, i only have 4 hours. we go on wednesday and wednesday is like a movie day to everyone, kena beratur panjang tolak dalam setengah jam campur na pikir movie pukul bape na tgk lagi. dari sini ke sana, dan kesana kesini kesinun da tolak half hour. makan a big burger and havin conversation at the same time tolak lagi an hour. 2 hours for shopping. duhh... ta cukopp... ikotkan hati memang balek malam. tapi da kena 'bom atom' awal2 pagi tadi so kena la balek awal sikit. haha.. ;D

anyway harini seronok. we watched Narnia. i spend about 350 today. a pair of sandal for my new sem. a bag, a new shirt. hah! i love my new sandal. thanks to bobo gak sebab pilihkan. anyone who knows me very well will know how my reaction when i set my foot in a shoes store. even when i saw it while makin a window shoppin. even when people walk in front of me. GILE in a short word. now i cannot wait for my dinner because i wanna buy a new high heels. in a year i have like 2 dinner. ta temasuk lagi bile my addiction to buy a new shoes gettin worse when i see a pair of shoes that sting my eyes. haha! new word. ngee~

ouh bo, thank you so much for everything. it means a lot for me. because when i get a chance to out from my house and spend my time with people that i rarely meet and love, its like im release something that really heavy. uhu.. arigato'!

December 12, 2010

city full of memories.

i just doin some research bout Bandar Puncak Alam. Research? haha.. macam poyo ayat. actually its not a research, tapi more to searching-benda-tak-penting-sebab-dah-bosan. hah, itu lebih tepat.

Orang-orang dalam Selangor still didnt know bout Bandar Puncak Alam neyy. First time when they heard the name of Puncak Alam they will repeat it by saying, "Shah Alam?" dengan nada agak confident. Shah Alam laen dengan Puncak Alam walaupun dalam Puncak Alam ade Shah Alam 2. Haha.. gerenti pening. Puncak Alam ada Fasa 1,2,3,4,5 dan Shah alam 2. Sampai fasa 5 ke? Hehehe..aku sendiri kurang pasti. Kat sini bemacam jenis rumah ade dan bermacam colour boleh dilihat. Orang kata yang duduk kat p.a. nie kaye2? duhh... mane ade la kot. same je macam tempat laen. Orang takot na duduk sini sebab katanye susah laa, tu la, nie laa.. Dengar ini cerita.

Aku pindah kat puncak alam mase darjah 5. Masa pindah tu memang clear gilee sebab kawasan aku pindah tu kawasan baru. And im the first one yang pindah kat situ. Memang seram pon ade gak laa. Pokok pon baru na belajar idop kat tanah tu. Dulu memang susa sikit sebab kemudahan ta banyak sangad. Kedai pon sikit je. Sekola menengah kat sini mula dibuka mase aku masuk tingkatan 1. Kire im the first batch laa. Bangge gile la wehh. Sikit demi sedikit orang berpindah masuk kat kawasan aku tu. Mule2 public bus memang ade masuk kat puncak alam. tapi pastu tetiba da ta masok da. kedai maken lame maken banyak. lot tanah yang kosong dibangunkan food court. memang best duk sini. First ta crowded sangad. Jalan pon ta merbahaye sangad sebab orang ta ramai lagi. Cakap pasal jalan raya, jalan pon dari daif ade dua line and ta ade divider jalan, teros dibuat divider. Dibuat round-the-board. Ade air pancut lak tuu.. Bila tibe malam ade lampu dekat air pancut tu menambahkn ciri-ciri dramatis. ngehehe.. Surau maken banyak di bina. Dewan mula diwujudkan...

Mase tu aku baru habes first sem and na balek untuk cuti sem. Masok je Puncak Alam aku nampak Mcdonald baru dibuka. Econsave pon da ade daa.. Dengar citer bandar sebelah jap lagi na ade Secret Recipe pulak. Uptown pon ade walaupun ta hebat macam uptown yang laen2. Bas pon selalu masok sebab kat puncak alam ade uitm. Kire untuk kesenangan student2 kat sane laa. And sekarang baru la ramai tehegeh na carik rumah kat sini. Kesian kat student la sebab sewa pon bukan maen mahal sekarang. sape kate student banyak duit? ptptn tuu buat taik gigi je laa.. banyak benda na beli gune duit ptptn tu.

Ade hikmah aku pindah sini. Dulu stay shah alam. Memang dekat sangad kan dengan tempat2 untuk melepak, membuang mase. Na buat jahad pon, banyak godaannye dan petik jari je lah kalu na buad tuh. Stay puncak alam mule2 ta ade bas. Kalu ade pon bukan aku reti nek public bus neh. So peluang na membuang mase dengan melepak memang kurang sangad. Duduk sini memang jadi budak baek lah. Na kuar, dengan famili jee.. Baek kan. Tapi sekarang da besar ta payah citer la.. Kalu ade bf baru kat internet mase tu, famili ta yah risau anak lari ngan bf. Bf pon ta larat dan ta sanggup na daki naek puncak alam neyy. Kalu ade yang sanggup pon mesti sesat. Kalu anak na lari rumah, lari la kau dari rumah tanpa henti 14 km kalu na kuar dari puncak alam neh. muahaha...

Itu je la pasal bandar yang banyak gile kenangan kat aku ney. Sini la aku kenal apa itu pahit,manis. Apa itu kawan. Rasenye jatoh motor macam maner. Pegi beraya ramai2 keliling puncak alam. Jadik nakal. Kenal bermacam orang. Bezakan kawan dan bukan kawan. My first job. Jumpe Adam! hahaha... ;DD

Puncak alam always in my heart. ;)

December 10, 2010

The sadness because of 'the knights'.

my fever gettin bad yesterday and harini maken okey laa... okey ke? ntah la.
sedare datang rumah semalam then teros jenguk aku kat bilik. Dia rase suhu badan aku, aku terjage and teros die cakap, "Merahnye mukeeee." tekejot aku. Dgn tangan die yang sejuk tu kat leher aku. Da le ngah tido time tu. First time orang cakap muke aku merah sebab demam.
So, yesterday my cousin came to take my nenek and atuk. I guess they was on their way now to Batu Pahat. Nenek will come again next week for another appointment with her doctor.

My result.... okey laa. Kesat memang ta penah puas hati dgn aku kann. Pasal Kesatria tu laa pointer aku ta bape na best di dengar. ceth. At least i dont have to repeat any paper. especially account. woottt! wooottt!

Next sem gerenti ta best. i dont have my beloved friend, Linda anymore. she failed. and almost half from my last sem classes want to quit their courses. they said they cant take it anymore because of their result. better sekarang kan before terlambat. and atie, she have one paper to repeat. so, most probabaly we wont be able to be in a same classes. Maybe 3 atau 4 kelas je in a week. Bosannnn.... Well. Everything that happened have their own reason. I guess i just have to do my best for my next sem and try not to think too much about makin new friends. sem 2 la kot. maken susaa.

December 8, 2010

semalam aku da janji ngan adek aku na joging. (kononnyaa..) lepas suboh, terangkan mata sikit teros capai sport shoes dgn stokin and teros jalan sampai kuar peloh. tapi pagi tadi maseng2 bangon lambat. my two little princess tido dgn nenek kat bawah. so, malas na turun and kejotkan dieorg. pagi tadi bangun2 tetibe tekak aku rase semacam.
mandi2, gi bekpes roti cicah kari ayam dengan mama ngan nenek. lepas tu masak. tengah goreng ayam pale tetibe rase macam puase dulu tu. macam na pitam. duduk la kejap then sambung balek. mama da siap da ngan sup sayo campur, tinggal aku sorang maseh menggagahkan diri na goreng ayam demi untuk bagi famili makan. HAHA.. poyo la giler. ta tahan cepat2 aku bagi sudip kat mak aku bagitau aku ta tahan gile. aku teros naek atas and tidoo. perghh.. nikmat tapi still susa gile na lelap mata sebab rase sejuk yang teramat sangad. walaupun air-cond mahupun kipas langsung ta dipasang and badan ku tgh berselimut mase tuu. macam kritikal gile je.

bila da macam tu tetiba aku teringat nenek citer...

mase aku baby dulu nenek aku yang jage aku sampai aku bape bulan entah. after that mak aku bawak aku peggi duk kat shah alam. mase tu lah tetiba aku dapat saket asma. dah bermacam tempat dan bemacam cara mak aku anta aku untuk pegi berurut. nenek cakap, asma aku terok gak laa. yelaa.. baby lagi kan mase tu.
tapi skang da besau da. penyakit susa and jarang la dapat. kalu time sekola dulu, memang bosan la member2 tengok muke aku sebab aku asyik datang sekola jee. akhir taun, lepas exam final pun muke ni gak yang gi sekola. tapi kalau mase sekola agame dulu memang aku jahad. mase darjah 5 aku da start kena pegi koko. aku punye la ta suke pegi skola agame sebab aku ta suke ngan ustazah aku tu. alasan aku bile ta datang itu la die. ade aktiviti la, ade koko laa. memacam.. bile ustazah mengajar, aku yang duduk baris depan sekali. depan maksud aku depan papan itam. (mase tu tak ade lagi papan putih macam skang.) dengan selambe badak aku bukak buku conteng aku dan menconteng ape je yang ade kat pale aku. kalau kena tego aku taruk buku conteng tu bawah buku teks and teros menconteng. kuang ajaq punye student mase dulu. hahaha... bile akhir taun na amek result, kaki ketaq takut ustazah complain. tapi tak ade pa pe pon..

gile melalut. oke2.. skang tekak aku still saket. demam da ta de sebab da telan panadol due bijik. ta kebah demam memang terok arr.. now na turun and ratah ayam goreng. terliur tak. hehe..


December 6, 2010

penad seharian keluar. and now is time for me to update my blog! because something happened todayy..

fuckin tired. i hve to spend this whole day dekat hospital. from 10am to 6pm. after that we hve to go to Giant shah alam because we hve to buy something at pharmacy. so, alang-alang my mum hve mentioned bout this spectacles which make me interested to buy it. after we go to the pharmacy, pegi kedai cermin mate. the seller boy is chinese. he friendly and always hve something to tell and ask. and he good in giving opinions. i dont really know how to choose a good spec. then he ask something from me and walahhh.. a good idea come out from his mouth. after a few minutes nenek call, she want to go pray. so, mama left me alone while waitin for my eyes to relax before we check for my power because im wearin my contact lens before that. the chinese guy asking me, "then u didnt follow ur mum pegi sembahyang ke?" then i was like. "aaa......nope." "ouh, tak yeh?" i just smile to him. HAHAHAHA.... kalau explain panjang lebar lakk. ta pasal-pasal bukak kelas agame kat situ. then we chat and he saw my ring. makin his own conclusion that the ring is from my bf. HUH? lol. haha... i just deny it and continue our chat. and he was like, "senyap-senyap je.. shh.. bukan ur bf tau pun." and i continue with sayin, "alah, bf je pun." huhuee.. what a gud time i hve even its only a stupid joke or anything-lah.

okey, mate da mule ngantuk. better i go to my bed know. chau chin chauuu...

December 5, 2010

Yesterday me and my mum away to Batu Pahat and the rest of my family to Perlis. Tapii sekarang da ada kat puncak balek da.. The plan is 4 days in Johor. And aku daa pikir, "tengok movie pon best gak neh. maybe HP again or Narnia or maybe both of them." Pastu tetibe dengar mama cakap dgn nenek, "kalau macam tu esok pas subuh teros balek kl laa." teetttt...

Now I have a new brand 'drug'. Play Chocolatier 2-Secret Ingredients. Hahaha.. Tidur pun agak ta lena maen benda tuu sebab memikirkan kilang2 yang da bertapak dekat overseas. BAHANA game. Macam tu lah jadinyee.. Makan tak basah, mandi tak lena, tidur tak kenyang.

I love with my status and my condition now. I have time for myself. ;) including being a cook, house cleaner or in short, 'MAID'. =.='

Talkin bout condition. to M.K.F. if u still followin my blog. I am sorry for not reply ur message , not answering ur callin. I dont want to give u any reason yang tak honest. Yup memang semua tu dilakukan secara sengaja. I know if I reply ur msg and answer ur call mesti la u will askin me kenape dan kenape rite? I dont want to fool u and give any stupid reason. u r really a nice guy but sorry because i cannot continue with the plan-'knowin each other more close'. I just dont really like it. Sorry for not being a good friend. We still friend and I dont bother if u msg me but not at all times okeyy. Its okey for me before this but not nowadays.

Have a friend in cyber world is soo not me. I said, "U dont know me." u will reply, "I can accept u no matter who u r" Hahahaha... LOL. Please dont said that before u know me. U dont even see me in a real life. I am evil, annoying. I prefer to have a friend that know me in a real life. Fb is only friends in Fb and I dont think it will be more than that. Ouh, btw this is not for u tau M.K.F. Its for anyone else.